EBI fortsätter att leverera!

Under hösten har det kommit många nya klot som alla fyller sin funktion. Som alltid handlar det om att välja rätt klot för rätt tillfälle och underlag. Här kommer smakprov på olika klot som finns i shopen:

Klot: Ebonite Matrix Solid

Omdömme:

Jag har själv inte spelat med några klot ur denna serien innan. Något lägre diff vilket gör klotet stabilt och brett i området på underlag med lite mer friktion. Klotet är asymmetriskt med uppträder mer som ett symmetrisk om su frågar mig, något jag gillar. I min väska hamnar Maxtrix i facket bland klot för mediumprofiler både i längd och mängd. Jag har pin under på min vilket skapar en längre mjukare sväng.

Klot: Hammer BlackWidow Black/Gold

Omdömme:

Ett monster! Med marknadens starkaste viktblock blir det mycket av allt. För mig kommer dessa klot kommer till sin rätt på fetare och längre profiler, mycket pga rätt hög revrate. För dig som spelar lite enklare och behöver det där lilla extra så är detta klotet för dig. Jag har min favvo layout på starka asymmetriska klot dvs rätt svag pin, ändå tappar den fart tidigt och det tyder på MUSKLER!

Klot: Ebonite Choice

Omdömme:

Ebonite Choice är starkare än Matrix-serien men ändå en allätare. Den har ett väldigt tacksamt mönster att titta på, mycket midlane men utan att tappa den där shapen i nedre delen som många tycker om att titta på. För mig krävs det en del olja även här men bollen tillhör High Performance och då får man ”köpeskruv” helt enkelt. Klotet passar nog många med lite färre rotationer för att få den där lilla extra hjälpen som många söker. Är man ute efter nytt klot och inte testat Ebonite innan rekommenderar jag detta klot varmt.

Klot: Columbia300 Saber Pearl

Omdömme:

Här har vi efterföljaren till poppis Saber. För den som söker klot med stabil rull, gärna rakare linjer med mycket midlane och något mer kontroll i nedre delen är Columbia300 i regel ditt val av klot. Just Saber Pearl förflyttar sig bra i nedre delen men är något oljekänslig om du frågar mig dvs spelar du på vanliga husprofiler är detta ett mumsigt klot med både tidigt läs men tillräckligt med mos i nedre delen men på högre mängd olja ska du kanske välja Savage istället.

Klot: Hammer Scandal /S

Omdömme:

Scandal tillhör Hammers High Performance vilket ofta går hand i hand med hög Diff vilket betyder mycket flare, däremot skulle jag säga att Scandal är rätt stabil trots sin höga diff och pinplacering. Dom allra starkaste kloten är inte alltid de som passar mig bäst men är du ute efter en stark symmetrisk boll kan denna mycket väl vara klotet för dig.

Klot: Columbia300 Savage

Omdöme:

Jag gillar denna bollen starkt! För mig är det mycket midlane men då jag borrat klotet med svag placering samt pin under så får jag en mjukare sväng men önskar man mer klipp skulle detta klot absolut klara av mer vinkel i nedre delen.

Klot: Track Tactix

Omdöme:

Min nya favvoboll! Det är en fröjd att se detta klot på banan, lite som en rundare Alias. Självklart borde det funka när man tar skalet från Paradox och kärnan som påminner om Legion, kan det bli annat än succé då?! Borra den hur du vill och du kommer bli nöjd.

Klot: Hammer RipD Pearl

Omdöme:

RipD är lite som en sminkad BlackWidow, lite mer städad men fortfarande mycket boll. Just denna release är pearl vilket gör den något cleanare genom första delen av banan än sina föregångare men det är fortfarande ett starkt skal vilket gör att den inte glider onödigt långt utan vill tugga sig fast i oljan. Spontant en tidig pearlboll som orkar täcka många ribbor om man ger den chansen, ett klot i första hand till spelare som behöver lite hjälp.

Klot: Hammer ????

Omdöme: Kommer inom kort!

Klot: Ebonite Impact

Omdöme: Kommer inom kort!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: