Nya klot i väskan!

Klot: Hammer – RIP´D Solid

Layout:

IMG_3940

Omdöme:

En tidig stark boll som kan jämföras med liknande klot av andra tillverkare. Den tål att borras svagare än vanligt för att spara energi utan att vara rädd att den inte hinner tillbaka. Ett av mina starkaste klot i väskan, något jag sällan får användning för men när den behövs är detta klotet att välja, passar bäst på fetare eller längre profiler.

 

Klot: Hammer – RIP´D

Layout:

IMG_3935

Omdöme:

En stark boll med ett liknande viktblock som storsäljaren Black Widow. Denna har ett hybridskal med polish vilket hjälper klotet att glida och skapa vinkel på egen hand. Jag skulle definitivt borra denna med en högre pinplacering om man vill ha något starkare i nedre delen av banan. Tror absolut detta kan bli din blanka asymmetriska boll för längre profiler eller något mer olja. Denna kommer hjälpa dig att skapa vinkel på det mesta och flesta underlagen.

 

Klot: Ebonite – GameBreaker3

Layout:

IMG_3942

Omdöme:

Denna klassiker håller vad en lovar! Siffrorna säger tidig och stark vilket den är. Jag satte ett hål i P2 för att få bollen att rulla något mer framåt i nedre delen vilket den också gör. Ett klot som kan borras på flera sätt utan att göra någon besviken, en bred och pålitlig boll.

 

Klot: Ebonite – Affinity

Layout:

IMG_3943

Omdöme:

Jag har borrat den med något starkare pin-placering än vanligt men medvetet lagt cg att jag får negativ sida, detta för att få ett mjukare avslut. Denna boll är tänkt på lite lättare underlag när det är över/under samt där jag vill få bollen att rulla lite längre väg till fickan.

 

Klot: Track – Alias x 2

Layout:

IMG_3997 IMG_3998

Omdöme:

Vilken boll! Jag har borrat 3st av denna, har två favoriter. Först en klassisk favorit med pin i långfingret och MB i något svagare position, detta för att få bollen att ta på längre sträcka. Min andra är borrad ”symmetriskt” vilket innebär när det kommer till denna bollen har en borrvinkel på 0 (noll) vilket också gör att MB ligger i VAL. Denna är som förväntat något klenare och jämnade vilket passar bollen perfekt då jag inte behöver allt den erbjuder om man borrad bollen starkare.

 

Klot: Track – Paradox

Layout:

Omdöme:

Paradox har varit love at first sight! Sedan jag borrade min första original-Paradox samt 1st Pearl likadant. Bollen har ett hybridskal som är starkt att bollen kan uppfattas som ”trött” på fel underlag när det bjuder på lite för mycket friktion men finns det tillräckligt med olja är den gudomlig. Bollen MB är rätt stark (.017) men ändå tycker jag att den svarar bra på när jag ändrar handen, som en symmetriskt boll fast mer av allt.

 

Klot: Track – Kinetic Ruby

Layout:

Omdöme:

Denna har en rejält svag borrning vilket gör att den kan bli något känslig för olja men VILKEN boll på medium till längre när det bjuds på lite friktion åt höger. Med sitt stabila skal är den klockren som referensboll eller go to om man fördrar en lite snällare boll att läsa av banan med.

 

 

Klot: Hammer – Fierce Phobia

Layout:

Omdöme:

Denna bollen var en av dem jag såg fram emot att borra, den har bra värden och stabilt skal vilket var något jag behövde i väskan. Kärnan är symmetrisk vilket ger mig lite mer kontroll när bollen lämnar profilen. Har borrat den med något svagare pin men piggade upp bollen med ett x-tra hål i P3 vilket var nöten. Nu har jag alternativet jag både kan spela rakt med men också hämta inifrån om jag väljer att gå lite mer sida på bollen. Klockren boll i en 6-klotsväska.

 

Klot: Hammer – Rhodman Pearl

Layout:

Omdöme:

Hade inga direkta förväntningar på denna bollen men vilken fullträff! Detta är en rätt tidig boll i sig för att vara blank. Med denna layout ger den mig både förtroende på vägen samtidigt som den orkar runt hörnet vilket gör bollen suverän. Helt klart bollen som kommer vara min boll att välja på nedspelad kortare profil men framför allt på alla mediumprofiler både på färskt men framför allt go-to-ball.

Klot: Track – Ultra Heat

Layout:

Omdöme:

Detta är en klar mediumboll, väldogt tacksam att titta på . Jag valde borrad en med något starkare/stabilare pin än jag normalt sett gör. Dessutom ett x-hål straxt ovanför PAP vilket gör att bollen tappar lite vinkel i nedre delen men jag ser inget problem med detta. Ultra Heat blir en lättroterad som är lätt att läsa, skulle gladeligen borra en till med en svagare layout och även den skulle passa fint i väskan. 

Klot: Columbia300 – Eruption Pro Blue

Layout:

Omdöme:

Mina förhoppningar när jag borrade denna var att den skulle fylla en lucka mellan mina starkare sena klot och urethan samt stabila klot med låga pinnar. Tycker den passar bra in i sitt fack, den blir något långsammare i sin sväng pga sin låga diff. Ingen boll jag kommer använda på längre profiler eller sådana med mer olja men tunnare profiler samt över/under/houseshot kommer denna komma till användning.

 

 

Klot: Columbia300 – Lit

Layout:

IMG_3939

Omdöme:

En asymmetrisk boll med starkt skal, den blir väldigt jämn. Allra helst när jag borrat bollen med högre VAL-vinkel så hjälper det bollen att förstärka detta ytterligare. För den som gillar klot med tidig rull och kontroll är detta klotet för dem. För min egen del väljer jag ofta en klenare boll med samma egenskaper då jag sällan behöver så mycket hjälp men bollen i sig är bestämd i sitt mönster vilket ger stor trygghet.

 

Klot: Hammer Gauntlet Fury

Layout:

IMG_3936

Omdöme:

Denna bollen tillhör Hammers starkare serie klot och jag gillar verkligen denna. En stabil pearlboll som tål av vandra många ribbor, så länge det finns olja på vägen. Den tål olja trots sit pearlskal men svarar så snart den får friktion. Därav kanske den inte passar lika bra på trasiga/uppspelade banor där banan börjat torka upp för mycket, då skulle jag välja ett vekare alternativ.

 

Klot: Track – Logix

Layout:

IMG_3937

Omdöme:

Ett klot som kommer bli svårt att åka utan. Pålitligt klot med bra balans mellan skal och kärna, satte ett mindre hål i PAP för att gör den godkänd. Klotet svarar bra på mina justeringar trots asymmetrisk kärna. Av mina klot med starkare kärna kommer denna ta över när Gauntlet blir för tidig/stark eller Rhodman för vass.

Klot: Hammer – Black Widow Urethane

Layout:

IMG_3938

Omdöme:

Ett klot av rang! Detta är den starkaste (på ett BRA sätt) urethanbollen jag borrat någonsin. Här har man verkligen hittat en balans mellan kärna och skal, bara längtar tills dess att denna kommer med deras urethanpearl som skal. Klotet passar vem som helst oavsett spelstil då man söker denna looken dvs tidig, superstabil boll. Denna till skillnad mot andra klot av samma sort tål den längre och fetare profiler än något annat. A must have!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: