EBT München

Med tanke på att VM väntar runt hörnet är planeringen av tiden som är kvar rätt viktig, just att den används på ett sätt som passar dig själv bäst. Ett tydligt tecken på någon som vet hur man planerar sin tid innan mästerskap är Robert Andersson. Vi har sett det åtskilliga gånger nu hur han t.o.m kunnat se blek ut ett par månader innan men BAAAM så presterar han i den gul-blå tröjan år efter år. Personligen valde jag rätt sent att delta i EBT Track Open men känner efteråt att det var helt rätt då jag kanske tränat för lite på skarpt läge. Tiden som är kvar kommer vara grenspecifik och spelas med 10 min inspelning och sedan 6 serier varken mer eller mindre. Detta förutom ett fåtal pass för justering av teknik men inte vid samma tillfälle utan tidigare eller senare samma dag eller en annan dag helt enkelt.

Klockan ringer och jag får släpa Carro ur sängen, gnugga bort kudden som sitter fast i hennes vackra ansikte. Min första fråga är huruvida hon för stunden ser något genom hennes minimala glipor till försök att släppa in ljus? Det farliga med Carro är att man måste gömma alla kuddar så dags på morgonen, egentligen hela dygnet då hennes favoritsysselsättning är just, sova. Trots att hon somnar som på beställning när man viftar med ett stycke dunstoppat tyg förnekar hon detta faktum och gnetar som ”Braveheart” sist kvar på fältet. Föreställ er själva bilden av en tjej som påminner om Sylvester Stallone i ”Cliffhanger”-slowmotion kämpandes för att hålla ögonlocken öppna, och……. där sover hon! Sedan vi blev tillsammans gissar jag att vi, omformulerar JAG sett ett 20-tal filmer. Skulle hon skriva recensioner till dessa lovar jag ytan av en Post-It skulle räcka och då även finnas plats åt en pratade bajskorv eller liknande. Hon skulle själv skratta åt teckningen i timmar, sannolikt göra pruttljud under armen medan hon lämnar över resultatet. Carro är en person med respekt för klockan, väldigt bra på att passa tider…… när hon själv har en tid att passa vill säga. ☺ Med detta i beräkning tog jag till den gyllene kvarten som tog ut sin rätt. Väl på plats i bilen som numera är en Mercedes , vilken bil btw! Denna tar vi oss obehindrat ut till Arlanda för avfärd. Nybliven Silvermedlem checkar jag numera in 2 väskor utan kostnad, det hjälper till när man släpar runt på 6 klot till varje tävling. Mellanlandning i Köpenhamn för lunch och vidare till München där jag möter upp assisterande FK Ekiz och tar emot samtliga väskor, check!

DreamBowl Palace är den perfekta bowlinghallen, ett skrytbygge helt i min smak. Den har allt, vilket gör det till en fröjd varje gång man besöker arenan. Tävlingen spelas på en färdig profil från Kegel, Autobahn 42fot. Sist jag spelade här i höstas låg en 46fots profil från Brunswick. Uppenbarligen uppskattar arrangören ett längre underlag men inget som smärtar efter en hel säsong på 38 fot.
Hallen i sig som alla andra har sina egenheter, samtliga banor är lyfta och återplacerade sedan Kegel kartlagt topografin i hallen innan VM 2010 vilken inte var speciellt bra. Idag är den klart bättre och banorna spelas rätt logiskt. Det handlar mer om bollreaktion för att få loss det, tendenserna denna gången var att banan blev nedspelad och seg att man inte fick tag om ettans kägel när man kom för tight inifrån. Jag lyckades inte riktigt spela på hänget som Robban hade gjort när han sköt sina 1395 men skaffade min egen uppfattning. Spelade Defiant Soul från start och bytte till 505T efter någon serie när Defiant såg för stark/trött ut. Flyttade egentligen bara vänster men tightade upp linjen ju längre in i starten vi kom och bytte till HyRoad Pearl och avslutade med en nyborrad IQ Pearl men valde då längre väg till fickan. Avslutade med 460 för 1295 vilket ser ut att räcka till final.

Ska spela igen fredag 12.00. Pratade med Ekiz om mitt sätt att tänka för stunden och målet med nästa start är enbart att finna bollreaktion, en ren och skär teststart där teknik är sekundär och bara se skillnaderna mellan bollarna i olika delar av banan. Började utifrån som bestämt men hade fel ytor på fel klot för detta och två ggr 170 innan jag tog klivet inåt. Fortsatte basera alla beslut på reaktionen vilket var skönt, en avslappnad Dennis struntade i huruvida swingen, stegen eller annat var i sin ordning. Tydligen ett vinnande koncept då jag följde upp den bleka starten med 750 kommande tre serier. Sista banparet var klart olika mellan banorna, överlägset störst skillnad hittills. Strike samtliga slag på vänsterbanan men höll nollan på banan intill vilket gav 190 och 1280 i mål. Lite surt men fortfarande inte besviken eftersom spelplanen tog ut sin rätt och jag fick många svar för fortsatt spel.

Spenderade eftermiddag/kväll med grabbarna på stan. Lite siteseeing då kunskaperna i lokaltrafiken sviktade slutade med att jag ruttnade och ville få tag i taxi som slutade med tunnelbana med byte innan jag kom in till kärnan där jag kände igen mig. Hade en start till bokad dagen efter så lite tid utanför bowlinghallen skulle bara göra gott.

Även om man någonstans vet om det brukar det sällan hända, tyvärr betyder inte sällan alltid. När jag lämnade bowlinghallen efter min lunchstart tålde jag 26 spelare på 6 starter dvs 4 spelare per start och fortfarande klara mig med marginal. 7+7+9+9, så många gick om mig i kommande starter vilket tvingade mig att prestera bättre efter att min första start inte längre var bra nog. Självklart kan det låta naivt att räkna med finalplats innan kvalet är slut men detta händer sjukt sällan, fördelen är att man ändå har förmågan att ladda om. Även om det är svårt när kroppen mentalt än inställd på vila och finalspel söndag. Min första och den redan bokade starten räckte inte heller, en vek avslutning satte käpp i hjulen vilket gav mig inget alternativ än att spela igen. Som jag tagit upp så många ggr innan är det lite av min grej att spela längre pass, jag blir nästan bara bättre ju längre dagen går. Krånglig start gav 181 vilket jag följde upp med 258, dessa 439 förutsatt att jag inte gjorde en serie under 181 skulle räcka i en ny typ ab gateway till final nämligen High-Low. Där lägger du samman din högsta och lägsta serie vilket blir ditt resultat till extraplatserna i finalen. Dessa gav en mindre lugn men ett dåligt beslut gav ny serie på 181, tur i oturen men nu hade jag tufft att öka totalen om det inte var för att hittade den där känslan jag saknat på sistone, den där känslan när jag har 2-3 ribbors marginal i handleden. Alla förflyttningar och beslut känns så logiska att varje gång du gör något kommer en hobbit ur ”Sagan om ringen” in bärandes på pausskylt som lyder ”Check”. Underbar känsla som gärna får stanna de kommande veckorna! 😀 Jag gjorde 770 sista tre serierna efter en trippel i sista rutan som möttes av Ekiz ”Yeeeeeees!”. Ett genuint och härligt stöd som hjälpte mig till mina 1399 och klar för topp 16 vilket gav mig en buy i söndagens final.

En blodig stek blev kvällens belöningen för prestationen. Därefter promenad till hotellet för en dusch och prata med Carro innan läggdags. Både jag och Robban var klara för topp16 och en lättare sovmorgon vilket underlättade då vi var roomies denna trippen. Tecknade ”Megamind” på datorn att flina till innan lampan släcktes, det är så vi jobbar.

Finaldags, igen! Jag gillar att skriva igen, då är allt i sin ordning. Denna gången till skillnad från de två tävlingarna i Italien kvalade jag i gammal god Dennis-anda. Att hanka sig vidare är visserligen poängen med ett kval, men känns ändå bättre om man smäller till ordentligt med god marginal som nu. Cuten blev 1316 vilket innebär att närmare 35 spelare passerade mig de sista 1,5 dygnet. Självklart har antalet banor i hallen betydelse när starter av storleken 70 spelare kan röra om i grytan. Banorna var sig lika från dagen innan skulle jag säga. Jag tog ned ytan på min Tropical Heat med 1000-grit dagen innan och gjorde samma sak även idag. Spelmässigt kändes det enbart som om jag haft ett kortare lunchbreak, ruskigt skönt. Trots bra spel hade jag ett par dyrbara rutor, avslutade första serien med två bubblor för 202. Andra serien smäller jag upp (4)-hålet mellan två tripplar för 217 och tre ruskigt kostsamma rutor redan efter två serier. Tydligen skulle detta hålla i sig för nästa serie ytterligare två tomrutor men satte bingo för att rädda 203. Cuten var nu 642 efter tre serier vilket höll mig vid liv, bara det att nu går brandlarmet!? Det blev till att evakuera samtliga spelare och åskådare, skapligt segt när det är 35´c utomhus. Självklart lika för alla men något som fick mig att surna till var när jag påpekade att vissa spelare tar tillfället i akt att röka. Något som är fel eftersom vi inte avslutat spelpasset än. Svaret jag får är ”Detta är extremt ovanligt att något liknande inträffar och vad ska det göra för skillnad om någon röker?”. Huh? Skämtar du med mig eller? Så jag kan ta en öl medan vi väntar då? –Nej, det kan du inte göra. Personen i fråga menade att regeln finns där att folk inte ska röka mellan serier och likande i vanliga fall. Även om jag är från Sthlm tänder jag inte eld på bilar, boxas eller kryddar folk med pepparspray men troligtvis hade min ansiktsfärg kunnat få folk osäkra just nu. Tycker det är trist att man inte respekterar dem regler vi har, allra helst när det handlar om saker som dessa. Har man ett beroende och tillgodoser detta under pågående spel är detta fusk, precis lika illa som att scotcha klotet, övertramp eller annat som inte är tillåtet. Jag avslutade med 175 för att missa cuten med 37 poäng, rätt irriterande om ni frågar mig. Får ta med mig den sköna känsla jag hittat de senaste två spelpassen, rent av sugen att spela så snart jag är hemma igen.

Nu är det finslipningar och träning med ”skarpt läge” som gäller inför VM.

Tack för att ni läser!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: