Final BEC 2013.

Dagen började med att jag vaknade till när Paulsson skulle göra dag och ta sig till hallen för spel. Somnade om så snart dörren gick igen för att vakna innan klockan som vanligt men fortfarande utvilad. Gårdagen var spelledig och gjorde egentligen inte så mycket, rätt skönt. Spenderade större delen av dagen i bowlinghallen dock, mest för att smitta av mig av mina reflektioner till de andra grabbarna men också för att se hur andra valde att lösa underlaget. Såg rätt snart att det fortfarande var samma nycklar som gällde dvs att banorna blev mer olika desto fler ribbor du korsade. Självklart fanns det undantag men det kommer det alltid att finnas. Följde Larsen en hel del samt klämde en glass eller två, en rätt behaglig dag helt enkelt. Det gäller att passa på, inte alltid man får mysa på läktaren med sådant resultat i startfält som dessa.
Matsalen var proppad vid frukost att jag fick ta med mig min laddning till rummet. Denna gången kan jag inte beskylla sådant asiatiskt sällskap som kommer i klunga som liknar knattefotboll där alla jagar bollen över hela planen och sedan ska packa matsäck ovanpå det att allt tar slut utan sannolikt hela grannskapet som fåt för sig att äta hotellfrukost just idag för inte ens om man kallat alla till frukost samtidigt kan dessa bott på hotellet. Livescoring och frukost på rummet innan avfärd till hallen. Väl på hallen kändes allt bra, inga svullna fingrar eller annat. Såg till att fixa mina ytor och ladda med skön musik, precis sådär som det ska vara innan finaldags. Visade sig att jag var lottad att spela med Mika Koivuniemi, det är sällan något dåligt då jag alltid har lätt att läsa hans reaktion trots att vi spelar relativt olika. Vi skapade en bra bana där jag drog min Prodigy Elite med 1000-grit runt 2a pil för att sedan ställa mig innanför med 505T som i kvalet. Skillnaden nu mot kvalet var att vi spelade 1 spelare per bana vilket gör att man spelar hälften så många serier per banpar och banan oftast förändrar sig långsammare. Jag kastade ett öga åt vänster för att se vilka som spelade på min nästa banpar och där spelade två stycken vänsterhänta som det för övrigt kryllade av i finalfältet. Detta innebar att jag kom att min nästa serie blir på fresh, på gott och ont eftersom min 505T blir aningen svag utan spel på banan, tog ny yta på Prodigyn innan värmningen var över då man inte får ändra ytan så snart inspelningen är över, detta för att jag sannolikt skulle komma att behöva det i serie två. Allt gick mer eller mindre som planerat i första serien, gjorde 240 trots tomruta och tog hjälp av Mikas reaktion när jag gjorde min förflyttning. Nästa serie var det som sagt ospelat på min halva, hade mer eller mindre spelat samtliga serier med 505T men gissade att denne skulle bli aningen svag. Slår första slaget med den ändå, bra slag och 10an står. Något jag gissat på i förhand men ändå måste bekräftas, eftersom jag visste om detta kunde jag ta min Prodigy med ny yta och ställa mig något höger där jag bränt de tidigare serierna på fresh, bra plan herr Eklund det blev 230 trots en dålig ruta igen. Såhär långt har alla bitar funnits där, tekniken kändes precis lika bra som i kvalet och förberedelserna visade sig fungera utmärkt. Vi var 28 spelare som skulle bli 8 vilket är en tuff cut, allra helst med så många bra namn på banorna. Efter två serier höll jag mig på den högre halvan och skulle nu spela med Ronnie Russel som alltid, då menar jag ALLTID står längst till vänster och öppnar mest av alla. Vet inte om det blivit en fix ide eller att han helt enkelt tycker det är bästa lösningen men så gör han. Tittade hans första slag som nu var vid 19, insåg då att ingen varit så djupt än och med tanke på att vi bara är 2 spelare per banpar hinner inte banan förändras så mycket under seriens gång. Valde därför att ställa vi straxt höger om honom med 505T igen, vilket räckte alldeles utmärkt och noterade 258 i denna serie och såg till att jag tog mig upp i toppen. Än har allt gått som planerat, alla beslut och val av klot har varit jackpot. Kollade sista rutan på nästa banpar då Chris Loschetter avslutade sin 258-serie vid omkring 13 vid pil. Insåg att dessa banor är ordentligt mycket tightare igen, slog mitt första slag vid 14 och vips så fick jag reaktionen jag sökte. Även om Joline kanske inte är den jag normalt sett använder som referens men hon stod kvar som på föregående banpar och missade 1an vilket gav mig ytterligare data att det var tightare igen. Kägla 4 lyckades kämpa sig kvar mitt i serien samt 10an då jag valde att prova Reign Supreme i frirutan, 278 och ledning efter 4 serier. Jag hade alltså 1015 efter 4 spelade serier och ledde tävlingen, allt flöt på. Jag spelade bra tekniskt, var uppmärksam och tog konstant beslut, lyckosamma sådana dessutom. Kollade när Mik Stampe slog sin sista ruta på kommande banor och stod mer eller mindre där jag var nu, han spelar visserligen hårdare med något fler rotationer men inga större skillnader. Nu började det dock strula till sig, träffade mitt på första slaget 3-6-10 då bollen checkade efter halva banan. Strike på högerbanan, flyttade för att ställa 2-8 dvs tunn i fickan, lyckas sedan sätta en trippel som ordnar till det, tror jag. Smask 4-höööla som Johan Andersson hade uttryckt sig. Jag stod en stav tightare på höger banan för att inte vispa ut den i det torra men nu tog den iaf, strikear på högerbanan igen och flyttar ytterligare på vänsterbanan, washout dvs missar 1an…?! Slår fortfarande bra slag men reaktionen är elak på riktigt. Jag räddar serien hyffsat med att sätta ut på högerbanan för 198, med 7 strike! Då resultaten var höga tappade jag ett antal placeringar i och med detta men kände ingen stress, tittade faktiskt inte så mycket på resultaten då jag var trygg i mitt spel och gissade att nästa banpar borde vara bättre……… borde! Börjar med att slå på fel bana och strikear, får sedan 3-6-10 i min ruta som räknades. Detta banpar var klart torrare, började flytta vänster men bollen tog bara tidigare, rutorna började rinna iväg och jag var tvungen att ta beslut. Tänkte tillbaka på vilka som började på banorna då detta ofta sätter prägel på hur paret kommer spelas, det var Teese från England som började 3-pil, spelade nämligen bredvid honom i första serien och reflekterade i att jag tyckte han började lite väl långt in redan på inspelningen. Visste då att jag kommer behöva ”hoppa” dvs flytta ordentligt men min reaktion har varit sådär djupare med Reign detta passet i frirutorna varpå jag valde att gå höger och spela rakare i hopp om att bollen inte skulle ta med en gång vilket den inte gjorde. Strikeade på högerbanan men fick lynnig tunn träff på vänster banan men valde att stå kvar, ställer strikehålet 4-9 på högerbanan vilket inte gjorde saken bättre, tunn igen på vänsterbanan men strike på högerbanan inför sista rutan. Kastade ett öga på närliggande banpar och insåg att jag var tvungen till att dubbla i sista för att hålla Chris Loschetter och Malaysias Liew bakom mig. Tightade en stav med fötterna i hopp om att detta skulle lösa den sena reaktionen på vänsterbanan. Allt jag hade i huvudet tekniskt var, -”Kom ner i position och slå bra slag, precis som innan”. Bra slag av handen men lämnar 9an på en bra träff…… KUKEN MINA DAMER OCH HERRAR! Som Robban skulle ha sagt. Visste inte hundra att detta var gardinen ner men gissade att jag inte hade råd med ytterligare en låg serie, allra helst eftersom minst 2 spelare gått om mig. Mycket riktigt , mina 1394 visade sig vara 11 poäng för. Dominic Barrett gjorde 220 i sista för att snuva 8e platsen på 1405, Chris Loschetter 236 för att säkra sin 7e plats, Liew var först utanför dvs 9a med sina 1401. Jag gick från att leda tävlingen till 10e plats på 2 serier och spelade inte ens nära sämre utan banan vann över mina beslut denna gången. Jag hade lovat mig själv att inte sluta agera utan hela tiden ta beslut och läsa reaktionen vilket jag gjorde. Jag slog bra slag rätt igenom och kan inte säga annat än att jag uppenbarligen skulle gjort annorlunda mot slutet. Kanske hade det hjälpt att ha någon bakom som kollat hur tidigare spelare löst just dessa banpar men fortfarande är det upp till mig att lita på min reaktion och ta beslut därefter.

Förra året slutade jag 7a i denna tävling, detta året 10a vilket fortfarande är riktigt bra med tanke på hur många och vilka som deltar. Tydligen är jag vass denna tiden på året, just för tillfället kan jag med gott samvete säga att jag har spelat riktigt bra och hoppas bara att detta var början på en framgångsrik vår och sommar. Elit-SM nästa helg i Västerås och Berlin veckan efter det, bara åka hem, utvärdera och börja om. Mycket teknik och ruta-för-ruta i detta inlägg men det var en sådan dag helt enkelt.

Det blev en ordentlig köttbit och weisbier som tröst, det hade jag f-n gjort mig förtjänt av.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

En tanke på “Final BEC 2013.

  1. Bra kämpat Dennis jag följde dig på scoringen hela finaldagen och kände en otrolig tomhet när det gick upp för mig att du missade med 11a. Men låt dig inte nedslås utan ta med det otroligt fina spel du hållit hela tävlingen. En rutjävel kan ju tyvärr kosta hur mycket som helst då det är så grymma resultat. Men stort grattis till en bra tävling./Mats Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: