Brunswick Euro Challenge 2013

Det går inte alltid lika bra för alla när det handlar om att planera sina resor. Magnus Johnsson Jr bokade sin jungfruresa, det slutade med hemresa söndag 07.00 dvs innan finalen ens startat. Den resan är inte speciellt optimistisk men värre är nog Robban och Martin som skulle boka ”i tid”. Denna tävlingen arrangeras normalt sett i Paris, Saint Maxim. Den här gången har Brunswick valt att flytta tävlingen till Munchen vilket blev lite galet då grabbarna bokat flyg till Paris, deras flygbiljetter var om möjligt ännu sämre. När ämnet redan är på tapeten, kan hända att jag nämnt detta tidigare men värt en repris är Kanold som bokade fel dag varpå incheckningen upplyste honom och Tobbe om att deras namn ropades ut i högtalarna dagen innan, det snedsteget kostade 6000:- på plats. Paulsson bokade ”rätt datum” fast fel månad, lätt hänt. 🙂 Erik bokade hyrbil förra året när denna tävling spelades i Paris, det som krånglade till allt var att bilen skulle hämtas i Stockholm, typiskt! 😀
Jag lyckades boka rätt helg, rätt stad samt infann mig vid tillfället att komma iväg också. Numera tävlar inte Erik så mycket pga cykelkarriär och tillökning i familjen att jag får ta rygg på andra eller åka själv. Vid det här laget har jag rest i så många år att man lärt känna massa folk runt om i Europa vilket gör att man alltid har människor omkring sig man känner även om man reser själv. Det blir säkert som för många andra elitidrottare, sin andra familj. Detta har självklart kostat en del vänner på hemmaplan men jag har ett par vapendragare med överseende kvar, gissar att det är dom man har med sig hela vägen. Väl framme i Munchen står arrangören med transport och räknar in anmälda spelare. Websidan under ”Transfer” sa ”More information shortly” varpå det aldrig bakades någon transfer men vips så fanns där en buss, typiskt att den var där just när vi anlänt. Tillsammans med grabbarna från ”StarWars” tog vi bussen till hallen, denna hallen är btw den största i Europa och samma där vi spelat både EM och VM, ett riktigt skrytbygge. Me like! 🙂
När oljeprofilen publicerades och visade sig vara 46fot vilket är en ovanligt lång sådan bestämde jag mig för att inventera min väska, titta tillbaka till vad som fungerat i hallen tidigare. När jag suttit på motionscykeln på gymmet har jag kollat tv-finaler från PBA som spelats på Shark (dvs motsvarande förhållande på proffstouren). Inte spelat på annat än långa profiler under veckan, inte slaget ett slag på annat än just dessa underlag bara för att plantera känslan och tänket för helgens drabbning. Det var såhär jag alltid gjorde förr och känt att förberedelserna på sistone varit aningen bristfälliga, vilket ofta har logiska förklaringar i form av brist på tid då jag jobbar allt mer sedan shopen lockar fler kunder. Vilket i sig är ruskigt kul och inspirerande, tack alla som ger mig förtroendet att förse er med klot och tillbehör.
Något som jag oxå alltid gjorde förr var att titta en start för att slippa ta reda på alla fällor själv, se vad folk använder för ytor och klot. Jag var på plats i god tid att kunna spela tidigare men valde alltså att titta en start innan jag själv skulle ta mig an banorna. Trots detta blev jag överrumplad av hur fort det förändrade sig. På inspelningen strikeade jag med 3 olika klot och fick problem att välja men valde spela Dark Encounter, en stadig boll med starkt viktblock som inte gjorde överraskande saker. Hade dock rätt mycket yta på denna och banan sa *slurp* varpå jag fick byta till en nyborrad 505T (den har aldrig varit med förr lr???! Grymmeboll!). Ringde BowlTech i veckan som hade 1st kvar, SKICKA!!! Efter den första förändringen tyckte jag banan var rätt logisk, även om det skiljde en del mellan banparen var det fortfarande inga överraskningar direkt. Gick igenom hela väskan vilket innebär Shatter, Prodigy Elite och sedan Reign Supreme. En hel del äldre bollar som kanske borde bytas ut men dessa har skött sig bra. Avslutade passet med Reign Supreme, öppnade sista serien med 10 i rad innan jag missade inåt och lämnade 2-7 då bollen aldrig fick fatt om banan. Lite surt då jag betalat för en insats får dessa som gör 300, ”bara” 2 strike ifrån men dessa två är sällan något ”bara”. Jag skrapade ihop 1321 vilket visade sig rätt snabbt att det inte skulle räcka till final.
Kommande dag ringer inbyggda klockan 07.45 och frulle innan promenad till hallen för nytt försök. Det jag hade i tankarna idag var att inte fastna och ta beslut i tid. Utöver det bara fokusera på att hålla ner höfterna och skapa balans vid övertrampslinjen, detta för att minimera misstagen och skapa konstant bollfart. Valde att bränna runt 2-pil med ProdigyElite för att sedan ställa mig något innanför med 505T. En plan som fungerade prima även om det var samma visa denna gången. Efter dryga 5-6 rutor börjar bollen checka på vägen men nu var jag med, trots detta blev det 4an och 7an på något höga träffar men 245 i serien, dvs 80 poäng bättre än igår. 🙂 Därefter var jag fortsatt noga med höfter och se till att hålla bollen vänster om ribba 10 i bryt för att detta gav mig bäst carry dvs bästa sättet att lossa sista käglan. Mika Koivuniemi som numera är ”Technical advisor” för Danmark hade tagit upp mig som exempel och sagt att herr Eklund har hittat något som andra inte gjort, ”Han spelar en snålare linje än många andra att han inte behöver gå lika djupt, fascinerande och listigt!”. Bra betyg från en av världens bästa spelare om du frågar mig. En rätt igenom grym j-vla start om du frågar mig, 1 tomruta och 1497 i mål. Detta var oxå den största starten i Europa vid det tillfället då 103 spelare deltog samtidigt och jag blev 2a med 8 poäng efter att Chris Lochetter, USA, avslutat med 300 dvs alla strike.

DreamBowl

En bra dag på jobbet om du frågar mig. Har bara två saker att säga mig själv efter detta:

-ALDRIG mer 5-stegs ansats.
-Underskatta ALDRIG ordentliga förberedelser.

Avslutade kvällen med att söka upp en Irländsk pub för att se Sverige spela usel fotboll, men det gjorde inget för jag fick hänga med grabbarna vilket var en belöning i sig. Idag har jag en dag off, ska bara göra det som passar mig för stunden vilket just nu känns som en glass och sedan thaimassage. Imorgon är det final och om jag håller mig kvar i topp12 står jag över första finalsteget vilket är en stor fördel bara det.

Fortsätt läs, håll tummar och tår för jag spelar bättre än på länge! 🙂

Brunswick Euro Challenge 2013

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

En tanke på “Brunswick Euro Challenge 2013

 1. Det är en fröjd att läsa det du skriver,
  så roligt att följa. Kul med de dråpliga
  händelserna, skrattade högt här.
  Fortsätter hålla koll på inläggen, följa
  och hålla tummar å tår självklart!
  Du är så förbaskat jäkla bra 🙂 Tumme
  upp för danska TA han har fattat grejen.
  Njut av ledig tid fram till det är dags igen.
  Sen köör bara köör! Heja heja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: