EBT Wroclaw……. allt kan verkligen hända!

Efter förra veckans stop i Tilburg var man laddad att åka iväg på nytt men detta var ett skämt. Jag gillar Polen och Wroclaw men vad hände? Snabbt summerat såg jag 5-7-10 3 ggr och 7-9 5 ggr. Normalt sett ser man 5-7-10 så många ggr under en hel karriär. Jag visste sedan tidigare att det var ojämnt mellan banparen men så även banorna på samma par. Jag gjorde ok ifrån mig redan i 1a starten då jag skrapade ihop 1281 vilket skulle vara mer än nog. Visserligen tog man med sig siffrorna från kvalet men valde ändå att inte spela igen. Det smärtar att kommentera tävlingen på ett sätt då arrangörerna är vänner men detta är ingen höjdare. Dom lägger stort krut på marknadsföring och finalen som filmas och redigeras, dom arrangerar saker utanför hallen men tävlingen i sig har sina mörka hål. Hur tänker man tex när man arrangerar en tävling i en hall som har 5 banpar och man ska spela 6 serier utan att man spelar på samtliga banor? Allra helst när det är så ojämnt som det är. Snittet mellan banparen skiljer uppåt 23-30 poäng. I mitt eget fall spelade jag 13 serier utan att träffa banpar 5-6 en enda gång, självklart var det där man sköt högst oxå. I sista serien dvs min 14e fick jag spela där och gjorde 230 utan någon vidare motivation då jag inte hade något att spela för längre.
Jesper Svensson, vår unga lovande spelare från Vimmerby som oxå vann Ballmaster vilket är en fantastisk prestation lyckades komma 2a i tävlingen. Detta efter krångel i första starten men fick loss det lagom att det räckte till final. Därefter visade han på nytt att han är någon att räkna med, det tråkiga i denna sången var att han satte den dubbel han behövde i finalen för att ”spika igen” men det krävde att han höll frislaget på banan…… eller att han höll sig på rätt sida om övertrampslinjen vilket var lättare sagt än gjort denna gången. En något nonchalant Jesper skulle ”bara” skicka iväg det sista slaget men klev över och signalen ljöd och förlust med 2 poäng mot Sloveniens Anze. Det blev en märklig stämning i hallen eftersom Anze inte visste om han skulle våga jubla, samtidigt som han förtjänade att vinna minst lika mycket som Jesper då han spelat riktigt bra under sista delen som var matchspel.
Sammanfattningsvis behöver grabbarna se över förflyttning och format i tävlingen. Se över hur maskinerna ställer käglor och hur oljemaskin tvättar för detta var inget vidare. Att spela denna tävlingen och sedan komma hem är dag och natt. Ingen kan föreställa sig hur muggigt kloten rullade och hur det såg ut på plats. Synd på ett trevligt ställe med trevliga människor. Troligtvis kommer jag komma tillbaka igen men det måste ske en förändring, faktiskt.

Jag bodde schyst på 5-stjärningt hotell, åt gott och hann med en vända på stan iaf. Man får ta med sig det som var positivt helt enkelt.

Ny kalender uppe och nu kommer våren…… iaf i kalendern för vädret är detsamma än.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: