Vtouren – Fagersta

Vill börja med att be om ursäkt för dåligt med uppdateringar……. skärpning utlovas!

Då var det dags att spela på Vtouren igen. De har lyckats få till det så att jag inte kunnat spela något av dem tidigare stoppen, rätt irriterande eftersom det inte finns så mycket tävlingar att spela i dagsläget.
Jag och Erik träffades i Bowlingpalatzet för frukost och packning av bilen, jag blev utsedd till chafför av enväldig jury bestående av Erik. Dagens teknik i form av navigator gör människan (läs mig) lat och räknar iskallt med att vi ska åka via sådan eller att Erik som kör land och rike runt ska peka vägen men det var lättare sagt än gjort. En lite omväg gjorde att lunchen blev bantad tidsmässigt, även om vi hann med momentet föda innan spel. Jag ger pizzeria ”La bal bla” 4 av 5 toastar för en grymmegod kebabrulle, hade kunnat kallas siza ala Lady & Luffsen för den var lagom för två.
Vi studsar ner i hallen dryga 30 min innan spel och saker är sig lika, man känner igen sig när man kommer ner i lokalen, detta både på gott och ont eftersom framgångarna varit klart varierande i denna bowlinghallen.
Jag börjar knackigt men reder ut det hela. Spelar med IQ Tour till en början för att kunna gå lite rakare. Kägelfallet om jag sätter för mycket fart genom ilägget blir klart speciellt till det negativa. Jag vet mig kommenterat detta med Phoenix-maskin innan dvs oljemaskin som används eftersom banorna har en tendens att bli olika. Klart det har sin charm men när man spelar om pengar kan det lätt bli irriterande. Jag kämpade ordagrant genom dessa 8 serier, tog beslut hela tiden vilket innebar 3 olika klot och från tight 2a pil till storskruven mellan 3-4 pil armbågade jag in 210 över första 7 serierna, därefter punkterade bana 2 mina planer om finalspel. Klotet på riktigt backade efter att det börjat svänga vänster! De båda goa gubbarna i hallen kommenterade att det såg lite lustigt ut i sista serien. Jaså? Tycker du!? 😀 Lite lagom arg köpte jag mig en smörgås och dricka för att ladda om för 8 nya friska serier, LOVELY! Vad kunde man annars önska sig än 2,5 till på banorna? Denna starten började vi på bana 1 och jag valde att testa Arson LowFlare, ytterligare en boll med ett lägre RG för att ta bort lite över/under. Denna rullade förvånandsvärt bra, faktiskt första gången den rullat vettigt sedan Vegas i november där det var fantastisk. Det blev till att börja med LowFlare och denna gången svarade banan helt klart bättre utåt. Började med 500 första 2 serierna och de banorna var betydligt mer lika på fresh. Sedan gjorde jag något som behövdes för att krydda självförtroendet, 12 kryss varav 11 var by the book! 800 efter tre serier vilket innebar att jag fick mitt namn gånger två på ”Rekordtavlan” i hallen. Jag slog nämligen Allan Sennevalls hallrekord på 3 serier samt den perfekta serien. Lite småkrångel efter detta men höll mig över ytan och placerade mig på den övre halvan för sovmorgon på finaldagen.
Finaldags och laddad som få möter jag upp Tobbe K i Stäket för samåk. Försening på banorna gör att tempot blev lägre och gott om tid att ta sig dit. När vi väl drar igång hamnar jag på bana 8 som kanske inte frälst under kvalspelet för någon, så även denna gången. Det känns som ett sådant labyrintspel man spelade i rastlokalen i plugget, fast utan ratar på sidorna. Denna banan LUTAR, punkt slut. Jag hade förhoppningar om att det skulle vara bättre på fresh men som Ted Thomson från Kegel sa under sitt seminarie, olja förstärker eventuella lutningar…… NO SHIT JOSE JALAPENO! 3 käglor i hörnet, mitt på, washout, mitt på, medan andra tyvärr många skevhänta skottar ut den mot rännan och hem. Allra helst med urethan, att inte jag gjorde det…?!! Nej, för då får jag NOLL i mitt protokoll, rännaslag! Jag håller med om att jag ska lösa det mesta men sånt här är knepigt när man spelar hcp-tävlingar. Någon som spelar enklare och har 15-40 poäng per serie köttar in sina 170-190 och vips så måste jag strika 6-7 gånger för att hänga med. Det blev en kortvarig dag i Fagersta för mig denna gången, mina dryga pari räckte inte långt och kebabrulle samt bilfärd hemåt igen var ett faktum. För varje tävling jag spelar hemma i Sverige som scratchspelare just nu blir jag aningen tom. HCP-systemet är gjort för att vi ska kunna tävla mot varann trots olika nivå. Det kommer däremot aldrig fungera fullt ut eftersom våra prestationer trots allt är olika och sedan avgöras på tidigare prestationer i andra hallar vid andra tillfällen dvs hcp. Vi behöver verkligen få tillbaka fler opentävlingar för att detta kommer eliten svagare internationellt och inom snar framtid kommer folk fuska sig till hcp bara för att.

Värt att tillägga var att jag fick glädjen att bekanta mig med en kille som var först i världen med ett trick på wakeboard, nämligen Jeremiah som gjorde ”double frontflip”. Jag var lite härligt osvensk och tog bild tillsammans med honom då jag är en person som tycker om människor som är bra på saker oavsett vad. Skön snubbe, kanske kan han och jag utmana varann i respektive gren någon gång?!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: