EBT here I come!

Äntligen vårsäsong och tävlingarna rasar in, åtminstone internationellt. Ballmaster blev en ok resa till slut, stort grattis till unge Jesper Svensson som fåtalig svensk att vinna tävlingen. I den ringa ålder är det minst sagt en bedrift, grymt imponerande. Förra gången jag spelade denna tävling i Tilburg, Holland var 2 år sedan och du vann jag tävlingen. Flög med samma flygbolag men då nekades jag mina extra klot då bowling inte fanns med bland sporterna golf, kanot, dykning och skidor under ”Sportbagage”. Jag minns än idag hur jag till en början snällt försökte förklara att jag betalar för bagaget, har det verkligen så stor betydelse om det nu är bowlingklot eller dykvikter? Minns också hur det slutade med att vi fick lämna en väska var i bilen på parkeringen innan ny incheckning och lagom högröd av ilska riktat mot den omedgörliga människa jag gärna skulle kalla synonym med djuret som är fläckigt, äter gräs, och förser oss med mjölk. Kanske skulle jag skickat henne en bjällra som tack eftersom jag faktiskt vann tävlingen trots 3 klot på 2 olika profiler. Denna tävling spelas nämligen på två olika underlag på samma banpar dvs alla vänsterbanor är oljade med en typ av profil, oftast en längre medan dom högra med en kortare. KLM hade nu ändrat sina bagageregler och använder sig utav kollipriser vilket innebär att man betalar per bagage där innehållet kvittar så länge kollit inte överstiger 23kg. Därför fick jag nu med mig 6 klot vilket ger mig en bredare väska och bättre förutsättningar.
Min vapendragare Erik Andersin har fått för sig att börja cykla och skaffa barn därför reser jag allt oftare ensam då jag har varken cykel eller barn. Cyklar kan man köpa begagnat på blocket, är det samma sak med barn? Än så länge får jag tillgodose min sug efter barn med mitt underbara gudbarn Ida, lite kär i henne faktiskt. Kvinnan i mitt liv är självklart Mamma men Ida tar en allt större plats av det som blir över. Det blir en trångt när en eventuell partner så dit också men jag har ett stort hjärta, har faktiskt också känslor numera. Alla känner inte mig så bra personligen, tänker heller inte göra detta till en naken självbiografi men det gångna året har möblerat om mycket på insidan hos herr Eklund.
En sistaminutenresenär hittades i Småländska skogarna, nämligen Peter ”Hella” Hellström. Såg honom i startlistorna bland ett fattigt utbud av svenskar. Insåg att han sannolikt skulle åka själv eftersom det endast fanns 2 st andra svenskar förutom mig själv. Samtal gjort och Hella beslöt sig för att göra som jag, boka ett flyg på fredagskvällen efter det landslagsläger vi hade torsdag-fredag samma vecka. Avresa direkt från Sundbybergs bowlinghall där vi haft läger tillsammans med amerikanske Mark Baker. Han är för övrigt riktigt vass på det han gör, ett grymt öga för ansatsens beståndsdelar och vad som ska justeras och varför. Direktflight till Amsterdam och landade sent fredag kväll, hyrbilen väntade tåligt på parkeringen för dryga 12 mils resa till Tilburg. Detta var på pappret en sådan ”GDSGD”-tävling dvs GårDetSåGårDet. Att flyga ut sent dagen innan sista kvaldag, ha samtliga starter bokade på en och samma dag är sälla optimalt men bristen på tävlingar tvingar en mer eller mindre att göra såhär. Resan gick som smort, kom till vårt rum där en singelbädd på 140cm med singeltäcke väntade oss. För säkerhets skull var det dryga 15´c på rummet att vi kunde krypa upp riktigt nära varann, sann teambuilding!
Upp med tuppen och frukosten avklarad, klart godkänd. Bara en sådan sak som mörkt bröd, det får 5 toastar av kisstoffsen Gustafsson. Hallen är sig lik med sina knähöga staket på vissa banpar för passagen mellan banorna. Menyn är densamma och inspelningsmusiken påminner om den tinnitus jag dragit på mig. Första serien började kanon, inget slag i fickan på kortoljan vare sig på inspelningen eller serien i sig. Jag kliade mig i huvudet och undrade hur man skjutit så högt men fortsatte fokusera på detaljer vi pratat om på lägret. Utan att byta klot, linje eller tänk började jag med 9 raka kryss i nästa serie. Självklart lossnade allt helt plötsligt för banorna var PRECIS likadana, eller? Därefter höll jag takten uppe och gjorde 1424 i mål, ynka 4 käglor från 6e placeringen som gör att du slipper första finalsteget men nöjd ändå. Tankarna om att spela igen fanns där samtidigt som jag kände att 2 dagars läger, resa och nu en start fick räcka. Längtan av att suga in tanken om finalspel dagen efter har inte funnits där på ett tag och passade därför på att njuta. En dag på sängen, McDonalds, Facebook, inventera prislistan i shopen och och surfa framtida bilköp. Så fördriver jag ledig dag för att ladda batterierna.
Hella fick kämpa desto mer, han spelade samtliga tre starter för att sedan även spela Desperadon. Först då spikade han sin finalplats som siste spelare i ”sista chansen”. Tre killar dundrar in med snabbmat och lugnet var över, dock varade det inte speciellt länge för Peter Krigare behövde få sova efter 19 serier på banorna inför morgondagen.
Finaldags! Hade en go känsla i kroppen och gårdagens spel var övertygande. Det som alltid kan vara ett dilemma är just när man bara spelat en gång och använt fåtalet klot är just vilka steg man ska ta när skillnaderna dyker upp. Banor är sällan demsamma under finaldagen, oftast snabbare till en början och tvärt om mot eftermiddagen. Precis samma denna gången och IQ Tour som rullade i kvalet fick vila till fördel av Arson Lowflare. På korta profilen blev det knöligt då jag spelat urethan innan som rullade skit nu. Steget från urethan blir ofta rätt stort, så även denna gången. Trots detta fipplade jag till 238 och låg vettigt till. Vi var 40 spelare och 18 skulle avancera till nästa finalsteg. Andra serien följde jag 2 spelare som valt att använda just urethan, för en gångs skull fick jag smaka på min egen medicin. Utan att gå in för mycket på ämnet så drar urethan ner oljan mer som en plastboll och banorna förändras rätt snabbt på så vis i nedre delen av banan. 160 i denna serien trots ok spel var klart irriterande. Man följde dock inte samma spelare varje serie utan varannan och 224 i nästa trots en tomruta mellan två dubblar vilket kostar dryga 30 poäng. Nu låg jag drygt 30 poäng efter cuten men hade vittring……. så följer vi samma spelare som i serien innan. Washout på kortoljan….. trots att jag valt att spela med starka klot och tightare linje. Det slutar med att jag står och spelar längre höger än på färskt med en starkare boll när jag äntligen sätter den i fickan, LOVELY! Detta är tjusningen men samtidigt RÖVEN med bowling. Jag tjatar på alla att besluten är dets om skiljer agnarna från vetet. Dock förutsätter det att man litar på sin reaktion vilket jag kanske inte gjort hundra på sistone, för många rutor innan jag anpassat mig samt att jag inte tar besluten innan då jag förutspår många av skillnaderna men är för envis mellan varven. Summa summarum blev att jag gjorde 824 och missade nästa steg med 45 poäng, vilket självklart suger. Allra helst när man hade en go reaktion och känsla i kroppen, det är sådana dagar man vinner men inte denna gången. Fördelen var att vi slapp stressa till flyget för Hella åkte ut i nästa steg med bara 2 poäng efter att ha tömt 2 rutor i rad på den korta profilen medan Jimmy dan Mortensen kastar spärrboll snett upp och gör bingo utav vänsterstrike ala lösspel.

Nu väntar Polen, Wroclaw nästa vecka. Har bra facit där också, får hoppas det håller i sig.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: