Qatar Open

Ibland ska man bara stanna hemma, sällan man känner så nu för tiden. Det började redan på Arlanda när vi skulle checka in bagaget. Jag hade varnats att Turkish Airlines hade gått tillbaka till gamla bagageregler där man betalar per kilo istället för kolli. Utan att blinka vägde tjejen i kassan bagaget och blippade samtliga kolli….. åååååhhh, iväg! -Ja, då var det 46kg vilket innebär….. 8529:-. Say what????? Självklart kan inte hon veta vad jag tycker det är värt att betala för att skicka 5 klot till Doha men att sedan betala lika mycket för att få hem dom igen, njääääe. Jag försökte lite fint förklara att vi reser en hel del och normalt sett betalar på kolli. Hon förklarade snabbt att detta gäller inte hos Turkish längre varpå jag hänvisade till deras hemsida som har kollipriser för sportbagage. Hon valde att ringa till någon som frågade huruvida det var en golfbag? Svaret var självklart nej och då räknades det självklart inte som sportbagage, KOSSA! Därför bad jag henne snällt be om att få tillbaka bagaget som redan skickats iväg. Detta eftersom prislappen inte riktigt var till vår belåtenhet. Det var bara till att sortera om bland kloten och antalet 6 blev nu 4. Lite extra strul när vi packat om i väskorna och förpackningar med vätska större än 100ml hamnat i handbagaget. Väl ombord på planet påminns jag om dessa resor till Turkiet, skrikande barn och kryddlukt. Som toppen på moset var det en herre som fick läkarvård precis innan landning oxå, det flyter på kan man säga. Väl framme i Istanbul på Ataturks plygplats kom vändningen. Larsen bjöd med mig upp i Gold Members lounge. Där var utbudet grymme, allt från grillat, pasta, sallader och desserter samt diverse vuxendrycker och kaffe. Allt gott och dessutom gratis! Eftersom vi hade dryga 4 timmar till nästa flight fick vi ”kämpa” oss genom dessa timmar i denna hårdsmälta miljö, bara bita ihop! 😀 Ungefär där tog flytet slut, även om flighten var i tid och planet nytt, lite mindre krydda och färre barn så fick vi sitta i shuttlebussen och vänta på den tjeckiske cyklisten Marek Tapla innan vi kunde komma till hotellet och få sömn. Klockan hinner bli 03.30 innan vi landar på hotellet och då har jag inget rum. Då har man inte uppfattat att jag tillsammans med Martin och Kalle ska ha ett trippelrum, men det var redan ett sådant varpå man löste det hela rätt smidigt.
Frukostdags och det blev kortvarigt. Tydligen ska detta vara en bra buffé men jag skulle kunna kräkas upp bättre mat i kantiner än detta. Det blev yoghurt och frukt vilket sällan är fel men ändå.
Bussen till hallen och dags för spel, speltröjor delas ut som du är tvungen att använda. Mycket är väl tilltaget men du fick bara en sådan…… en speltröja. Förstod nu varför det var 14´c i hallen, de flesta spelar i extra tröja under för att inte frysa, kanske för att spara tröjan från att lukta bergsget lagom till finalen också. Tröjorna fanns i grått, rött och svart. Skulle vilja se Hasse Freden torka av klotet 4 dagar på samma tröja. Någon hade gjort likadant härom året och den stora blaffan till tryck på halva magen har rätt bra friktion, detta gjorde att klotet fick så bra fäste att man bonkat hakan med det. 🙂
När spelet väl drar igång kändes det som att spela SuperSix i Malmö, ALLA börjar i mitten av banan trots dessa 39 fot. Det är precis som att man konstaterat att HÄR är det som meste plats mellan rännorna, här ställer vi oss oavsett vad som ligger på banan. Efter förra veckans seminarie med Ted Thomson från Kegel om topografi dvs lutning/ojämnheter i banan kan jag nog konstatera att dessa banorna ser ut som loggan till McDonalds eller en ”pattebacke” som Kalle säger. Kanterna släpper nämligen och man får svårt att göra annat än att flytta vänster för att hitta stöd men det betyder inte att man behöver ställa sig 4e pil från första slaget på inspelningen.
Jag började så där, hade 190 i första men ett ok spel. Ville börja längre höger än banan tålde men kröp inåt allt eftersom. Försökte utifrån med min Brunswick MeanStreak för att sedan byta till IQ Tour. Det kändes som det gör allt oftare, jag flyttar vänster och vänster för att få nytt ilägg precis som Barret, Larsen och många andra européer medan jänkarna har en förmåga att ställa sig ”ovanpå” det torra istället. Avslutade med 254 framför klotreturen på höger banorna omkring 27 vid pil med Shatter, igen. Landade på 1287 vilket kommer vara dryga 25 poäng för lite. Kände att en start fick räcka idag eftersom vi landat samma morgon, därför blev det mat på Chilis och film. Lite som hemma, det gillar jag!
Dag 2, började med rutten frulle och ny uppladdning. Lite mer kött på benen sedan gårdagens start samt hunnit prata lite med boysen också. Hade väl en liknande plan men att börja aningen djupare dvs vänster om den känsliga kanten men för den skull inte lockas in i det plana. Började bättre men hade bara strike och 6or i första serien, allt eller inget. En bättre start totalt sett och chansen att hota min tidigare score men inga höjdare denna gången, slutade istället på 1260. Jag slår för många dåliga slag, de bra slagen är sagolika och känns hur bra som helst. Vi har många gånger pratat om att min swing lätt blir för brant och skapar för liten flatpot dvs sträckan i botten på swingen där man helst vill att klotet ska färdas jäms med ansatsen inte så mycket uppifrån och ner. Martin var på mig och påpekade just detta, vilket tyder på att startrörelsen sannolikt är för snabb, alternativt att fötterna är slöa.
Trodde lite på MeanStreak ändå, allra helst efter att Birgit Pöppler från Tyskland börjat med 146 och gjorde 1417 rent i mål. Valde att spela igen för att se om jag var rätt, WASTE OF MONEY! Denna starten försökte jag skapa lite häng men då tyckte Vanezuelas stjärnskott till kalottkastare att hon skulle värma på samma ställe med 1000yta, KANON! Det slutade med att vi spela 4e pil allihopa och Larsen som kom till banparet efter oss konstaterade att vi gjort ett bra jobb att förstöra paret efter inspelningen plus 1 serie. Jag började med 168 och var bra nära på att fråga om någon av kamelryttarna ville testa att spela i mitt namn medan jag röker vattenpipa, syr ett labanlakan med tillhörande hundkringla i tyg till huvudbonad och dricker te? Har dock alldeles för mycket stolthet för att göra något dylikt, man spelar klart helt enkelt. Jag kämpade mig genom passet och har ännu ingen vidare bra lösning på de första serierna. Är inne på mer yta och fart för detta håller inte!

Spelar 16.00 igen, dvs 14.00 svensk tid. Game on!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: