SouthPoint All Regional

En regional är det som motsvarar våra mindre tävlingar såsom Västmanlandstouren och andra tourer, allra helst nu när SuperSix inte finns längre. Dessa är inte PBA-titlar även om dessa fortfarande finns schemalagda på PBA´s websida och följs där som alla större tävlingar.
Denna skulle spelas på Carmen Salvino Classics, en 40 fot lång profil som minst sagt var den lättaste under veckan, även om Cheetah hade sina stunder. I denna tävlingen spelade heller inte alla de bästa för delar av finalspelen från WSOB krockade.
Jag spelade bra, hade någon lägre serie men totalt sett spelade jag bra. Avslutade med 223 för 1832 och slutade 25a. Som vanligt är det fler än de som går vidare som får pengar, men på riktigt. Man åker knappast hit för att dra in deg. Drygt 160 spelare hade anmält sig, sedan får 1/3 pengar vilket är ett rätt bra sätt att mötas på halva vägen när det gäller prispengar men här spelar jag fortfarande mot majoriteten av de bästa i världen. Jag betalar 220USD vilket motsvarar ungefär 1500:- för att delta. När jag sedan spelat riktigt bra och slutat 25a i detta fältet vinner jag 425USD, minus skatt vilket gör att jag får en check på hela 297,50 USD dvs ungefär 2100:-, WOOOOOOOOOOW! Jag vann hela 600:- svenska kronor för att spöa 140 av spelarna däribland ett dussin världsspelare. Jag vinner mer i Hovslaget på Åkeshov med samma prestation, läs ej placering. Det är tragiskt att det inte är bättre än så, vilket självklart de andra spelarna också tycker, även om de har lägre utgifter än oss. Man kan dock inte översätta allt i pengar, erfarenheten och att spela mot de bästa är värt mycket. Jag är 33 år gammal och spelat bowling sedan liten skit och satsat på detta under hela mitt vuxna liv, visserligen kombinerat med ett heltidsjobb men jag lär mig än. Jag tar alltid med mig något nytt från varje tävling, speciellt dessa större event.

Finalen i denna tävlingen var SJUK! Nog för att det var lätt men detta tar priset. Finalspelet spelades i bäst av 5 serier vilket innebär att försten till 3 vunna serier har vunnit. Den av killarna som var överlägset bäst i kvalet och skjutit 1835/7 serier dvs dryga 260 i snitt gjorde 246,248,258,258 i sin match men det var bara att packa ihop för hans motståndare gjorde 1088 på sina 4 serier och vann med 3-1. Samma kille gör 300 i sin nästa match, men den serien gick till rolloff, dvs 1 slag åt gången och flest käglor vinner. 4 slag senare vann han den serien. En annan kille gjorde 1315 på sina 5 serier och förlorade sin match. Appropå rolloff så satte Dom Barrett och en tvåhandsspelare vid namn ”Blalba Staout” nytt rekord. De både spelade oavgjort på 280, dvs strike, spärr och sedan 10 raka strike. Denna rolloff avgjordes i 11 slaget och samtliga slag på vägen dit var strike. Dominic behövde alltså slå 21 raka strike för att vinna den serien vilket också avgjorde den matchen. Dom hade den vänsterhänte maskinen i kvartsfinalen, förlorade sista serien då han gjorde 298, för denne gjorde ytterligare en 300-ing, dvs hans andra på loppet av någon timma. Den killen vann även tävlingen till slut.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: