WSOB – Scorpion Championships

Lyckades för en gångs skull vara uppe lite längre igår, börjar få fatt på dygnet bättre och bättre. Vaknade fortfarande som innan mitt i natten men kan numera somna om och vakna när man borde. Klockan ringde 06.00, sort att ens ha larm tycker jag. Hade dessutom fått tips om ”vanlig” frukost vilket jag oxå hittade. Idag blev det yoghurt och mussli, färsk frukt och en kaffe. Självklart var en sådan frukost dubbelt så dyr som allt annat, kanske därför folk ser ut som de gör här borta oxå. Det är galet hur stora portioner och förpackningar de har här borta, man slutar aldrig att förvånas. Som europé ska man hålla sig till S eller M i allt man beställer, för L och XL är familjestorlekar.
En promenad med Magnus JR resulterade i att vi fick se typ 100 häster och 50 kossor/kalvar eftersom precis detsamma som förra året ska rodeotävlingar äga rum samtidigt som våra. Alltså var det dags för hotellet att lukta dynga, LOVELY! Har man varit på andra hotell i denna staden inser man att vi bor på ett av de sämre. Det är närheten till tävlingen och priset som gör att vi bor just här. Att ta hissen ner och sedan rulltrappan upp för att vara i hallen är sällan något att klaga på men just detta är kass. Nu fylls hotellet med coyboys och deras anhöriga, hisskön växer och lukten förpestad.
Väl uppe i hallen var det dags att ta sig an Scoprpion. Det är den längsta av de 4 ”Animalpatterns”. Denna var oxå den som jag tränade mest på när vi hade officiella träningen. Minns från förra året att även denna kröp ordentligt inåt och med gårdagens passivitet skulle jag inte tillåta det att hända igen att jag fastnade utan idag skulle det tas beslut.
Först ut spelade jag med Outlaw för att få tillräckligt med midlane eftersom denna ändå är åt det snabbare hållet. Bollen såg ok men jag satte inte tekniken och fortsatte öppna för mycket, sannlikt mycket med tanke på de tidigare dagarnas spel oxå. Började med höga 190 men en skarvmiss, detta följt av 200 med 7st 9or…… det händer inte allt för ofta att jag håller mig i fickan och inte lossar fler gånger än så. Efter att ha testat 4 klot i samma serie valde jag att ta fram det som var ”sist” i min väska, Shatter. Den såg bra ut på träningen men var orolig att det kunde vara lite väl tidigt att använda denne eftersom den klipper på bra i slutet. Avslutade serien med trippen och valet var ganska enkelt. Samtidigt sökte jag motivation och blev tvungen att betta lite vuxendryck med Hella och Jerka, detta för att ge varje serie en kick. Självklart ska tävlingen i sig vara nog. Att stå på banorna med världens bästa spelare omkring sig är ruskigt häftigt i sig, men ibland hamnar jag i ett vakum och behöver motivera mig själv ytterligare för att hitta fokus. Sagt och gjort! Nu small det på bättre, hittade in från start och redan 2 ruta 23 var det dags att kliva vänster på riktigt. In framför returen och 268 blev det, detta följt av 245, 208 och ytterligare 268. Plötsligt var jag 200 över och visste att detta börjar osa fortsatt spel. Nu när jag är så här långt in i banan blir jag tvungen att lofta in bollen över rännan då jag siktar 6e pil. Problematiken som kan bli mellan varven är att man lätt loftar bollen aningen mycket uppåt istället för framåt. När vi bytta sida i 7e serien var det snustorrt på högerbanan och just detta hände, jag vill lyfta bollen långre vilket oxå blev uppåt. Ett par dåligt rutor fast ändå spärr höll mig vid liv och jag räddade 207 i serien. Nästa banpar var bättre, Erik hade dessutom varit där serien innan så jag hade lite info att tillgå. Fortsätter att lofta mer framåt, problemet sista serien var då istället att få loss hörnorna. Den fina raktionen när Shatter klöv käglorna som smör blev nu flackare ingångar och som carry (dvs lätt att 1 kägla stod kvar). Beslut måste tas, jag väljer att dra bollen mer uppåt igen men ändå lossnar det inte utan jag avslutar med låga 190. Åter igen en serie med 7st 9or varpå jag dessutom missade en utav dem. Vansinning när jag inte lyckades få dubbeln i ruta 8-9 skriker jag per reflex, ”Kuuuuuuuuuuuuuuuken!” att hela casinot måste lärt sig det svenska könsordet. Trodde eventuellt att jag skulle få en varning men ingen åtgärd.
Jag avslutar den sista deltävlingen med 1797 vilket självklart är ett bra resultat men insåg jag att det inte skulle komma att räcka. Det visade sig att eftermiddagspasset sköt på ytterligare och jag missade med dryga 50 poäng till slut. Något som faktiskt var rätt skönt för då hängde det inte på den sista serien ensam utan mer än så. Dock kom jag att belönas med prispengar för första gången denna resan, dessutom hamnade jag 38a i den totala listan, World Championship som oxå belönades med allmosor.

Ni blir det faktiskt att unna sig en liten kväll på stan, välförtjänt tycker jag.

Även om WSOB är slut så kommer jag att spela en regional samt en 2-manna tävling här om ett par dagar. Det är alltså inte slutspelat än, men som sagt inga fler PBA-titlar att spela om.

Heppåre!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: