WSOB – Viper Championships

Efter gårdagens spel var man revanschsugen. Sov dåligt igen, detta är hopplöst. Man försöker hålla ut så länge man kan men ändå vaknar man någon gång mellan 03.30-04.00. Något som oxå är klart underligt. Utan att gå en på mina vardagliga rutiner men jag är verkligen ingen som måste springa på muggen om nätterna men det slår ALDRIG fel här, det ska minsann kastas vatten varje natt. Vart fan är dolda kameran? Börjar förstå att detta kallas ”Stan som aldrig sover” för jag bidrar helt klart med min beskära del.
Aningen suddig kommer jag ner till ett av ställena som är öppet dygnet runt för frukost. Det blev en ”SouthPoint special”. Det är typ en pytt-i-panna med cheddar och äggröra i ett. Det är väl det närmsta man kommer en vettig frukost så här dags. Visade sig oxå att jag hade missat tiden med 30 min till start. Nu var jag ute i skapligt god tid iaf men där stal man en halvtimma av min morgon, lite klantigt när man varit uppe sen 05.00 men ingen större skada skedd. När jag hämtat upp mina grejer och tejpat diverse känner jag att det är en dålig ”fingerdag”. Ibland är man svullen att man inte riktigt känner klotet i handen, idag var en sådan dag. Det handlar inte om att slita ur tejp ur bollarna eller så, bara att handen är svullen att du inte har någon vidare känsla för hur den sitter. Vi visste att viper skulle bli tuffare, allra helst från start. Av inspelningen att tolka var det mycket konstiga uppställningar omkring mig, jag försökte hitta en så förlåtande väg till fickan som möjligt genom att ta en starkare boll och vara lätt på handen. Detta visade sig vara mer eller mindre lönlöst. Det såg ok ut men inte mer, sedan drog jag på mig tomrutor vilket fick mig att hoppa. Några banpar bort såg jag hur vissa fick till det, detta innanför 3e pil….. NO SHIT! Har jag sett det förut i den här hallen eller? När jag väl hittat av vad jag ska spela med och vart så börjar det lossna. Lite snöpligt i 2a serien där jag gör 211 med fyrling och trippel. Hade ytterligare dyrbara rutor men banan var rätt logisk även idag och dryga 90 över efter 5 serier gav mig en ok look då cuten spåddes till 1830 idag, ungefär 100 poäng mindre än igår.
Denna bowlinghallen är uppdelad i två sidor dvs 32 banor mitt emot varann. Sidorna skiljer sig rätt mycket, de höga numren är myckert cleanare genom dvs att dessa glider klotet lättare genom första delen av banan och spar därför mer energi och svänger hårdare i slutdelen. Andra sidan tappar bollen fart tidigare och uppfattas därför som rätt seg i förhållande. När jag bytte sidan efter 5 serier tycker jag mig ha en bra look, 228 i bagaget i 4e serien. Är uppe på Shatter i väskan och kände att det handlar om att fortsätta flytta vänster så löser sig detta. Banparet jag kommer till är ruskigt ojämnt där jag befinner mig, vänsterbanan glider igenom ok men känns som sagt seg. Sätter ok slag men ingen vidare utdelning, högerbanan svänger betydligt tidigare och där har vi klotreturen i vägen. Efter 7 rutor har jag bara 2 strike och letar efter en lösning, gör något varje ruta. Hamnar framför returen, gör ett bra slag för att vara första med 3 steg….. 7-10! Slår ett kanonslag på vänsterbanan, 10an och bränner den i frustration. Då brann det i Dennis huvud (väldigt sällsynt numera). Väljer att byta klot redan i 10e istället för att ge samma boll chansen igen trots 7-10, byter till Crossroad och….. washout! Den svängde aldrig istället. På spärrslaget ska jag träffa tunt på ettan och studsa mellan 1-6, klipper av 1an, KANON! Det resulterade i 159 och en högröd Dennis som kunde fler fula ord än hela denna kontinent tillsammans. Man bötfälls för allt man gör här borta och med risk för att tömma min reskassa på 3 minuter bet jag mig i läppen och visualiserade en misshandel av min egen kropp där jag bad någon klättra upp på en stege och släppa min kartong med fyra fritt-fall-sugna klot över mig. Som tur är har jag vuxit upp och lärt mig att se mina bowlingpass som ”tid”. Desto mer tid jag lägger på att vara arg och koncentrera mig på de dåliga slagen, desto längre tid kommer det att ta innan jag kan prestera igen. Därför bet jag ihop att det knakade i kroppen, valde fortsätta med Crossroad eftersom den trots allt gjorde vad jag sökte dvs gled igenom mer. Tjurskallen Dennis som inte ville släppa taget om World Championship som är en egen tävling i sig. Den baseras på alla de olika deltävlingarna på respektive profil, efter 1885 igår låg jag som sagt 43a vet att flertalet som lyckats på Cheetah inte kommer ha mycket att säga till och på de kommande underlagen. Avslutningsvis gör jag 244, 255 och slutar därmed på 1750 i mål. En helt klart acceptabel score med 180 i första och sedan den mördande 159-serien i sjätte serien.
Eftersom jag visste redan nu att detta inte kommer räcka till fortsatt spel kunde jag koncentrera mig på att prata med Bugsy om ytterligare ett klot för att täppa till luckan mellan kloten att detta inte händer igen, om nu inte min Crossroad fungerar lika bra igen vill säga. Passade faktiskt oxå på att checka in på Spa-avdelningen där man erbjöds förstklassig service med olika bastu, massagedusch och bubbelpool. Avslutade med en 80 min massage, detta var medicin som gjorde att jag slocknade på sängen innan 21.00. Detta var kanske inte så bra för en redan skrynklig dygnsrytm men detta gjorde susen. Jag sov visserligen bort middagen och lämnade inte sängen något mer, vaknade obligatoriskt för vattenkastning men kunde denna gången somna om för att vakna vid 06.00 igen.

Idag har jag kollat på squad A för att se hur de attackerar banan från start och Chameleon svänger på riktigt, oljefilmen känns ruskigt tunn till skillnad från Viper igår. Chameleon var den profilen jag gick vidare på förra året, får hoppas på repris! Har borrat en extra kula efter dialog med Bugsy från Ebonite, det blev en Eruption (den första). Detta för att kunna stå kvar längre och hålla klotet närmre fickan. Tog en timma i solen oxå för säkerhets skull, jag har pratat med honom och han vägrar svara berätta varför han inte kom till Sverige i somras. Återkommer i ämnet om han ger med sig! 😉

Dags för Chameleon, T minus 2 hours!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: