Viva Las Vegas!

Nu smäller det igen! Resan hit gick som smort, det var nästan löjligt hur bra det gick. Med tanke på orkanen Sandy som ställt till det i Washington och New York var det tacksamt att vi flög via Chicago. Alla flighter var i tid, allt bagage gick igenom och kom fram. Nu ska jag inte säga att man börjar vänja sig vid Vegas för det kommer man nog aldrig göra dock accepterar man flygplatsen och dess interiör med hull och hår.

20121105-125235.jpg

Första dygnet är grymt jobbigt, tidsomställningen är en riktig ”pain in the ass”. Att flyga 15 timmar och sedan orka hålla sig vaken 8 timmar ovanpå detta är segt. Förra året kom jag aldrig in i dygnet ordentligt, hoppas på bättre denna gången.

Vi började andra dagen med att gå på SEMA, en av världens största bilmässor. Taxichaffören som körde oss kan inte bli mer amerikansk än han var. En svart kille i vår ålder som frågar ut oss på löpande band, när han fick redan på att jag är rankad 1a i Sverige och 3a i Europa skriker han som en galning, ”I got a celebrity in my, I got a celebrity in my car!”. Efter high-fives att man inte ville annat än att han skulle koncentrera sig på vägen kom vi fram till mässan.
Mässan har allt och lite till, plus att den är GIGANTISKT stor. Mässan i sig är till för tillverkare och återförsäljare och det är ju jag….. NOT! Jag trollade lite med visitkort, glömd legitimation på hotellet. Jag är/var säljare för ett känt företag som säljer olja och tillbehör, vadå…? Sysslar vi inte med sånt på Högdalens Bowlingpalatz?!

20121105-125430.jpg

20121105-125610.jpg

På eftermiddagen var det inofficiella träningen, mest för att känna på banorna och komma in i det. Vi bowlade mest på Cheetah som oxå är första profilen vi ska spela på. Vi kan väl säga att den knappast släpper utåt, det går f-n inte att kasta i rännan! 😀 Det kommer bli högt på denna profilen. Efter träningen var det dags att tigga lite klot, det blev 2st från STORM (Shatter & Berzerk) sedan 1st från EBONITE (Arson Low Flare). När dessa var layoutade var det bara att vänta över natten tills dess att grabbarna slagit hål i mina och dryga 300 andra bollar under natten, det är SKADAT hur mycket klot det borras här under WSOB. Kim Bolleby fick smygfralla när han kom in i bussen bland alla klot. Med dreggel i mungipan kämpade han fram ett, -Vi är i himlen!

Jag tillsammans med de flesta andra svenskare tillhör squad B vilket innebär att vi spelar andra passat första dagen, vi tränar oxå därför i andra passet på officiella träningen under fredagens träningspass. Ni med nya klot borrade var det dags att testa alla profilerna och skaffa sig en uppfattning inför den kommande veckan. Kort summerat kan vi säga följande:

Cheetah, 35 fot – Taboo Spare från start utifrån, sen blir det hopp med Arson Low Flare och vidare med Fire Road eller Berzerk. Blir det riktigt långt in så kommer Shatter att ta över.

Viper, 37 fot- Aningen klurig från start, klart snabbare än Cheetah men gissar att jag kommer spela med någon stadigt och mindre hand från start, sen hoppas och klippa till den med Arson Low Flare eller Fire Road även här. Berzerk eller Outlaw om de blanka blir för känsliga.

Chameleon, 39 fot – Detta var profilen jag gick vidare på förra året och denna var TORR i år, j-vlar vad den hookar på från start. Jag spelar plast även här från start sen blir det stora hoppet, här kommer man garanterat stå framför returen efter att par serier. Kanske kan jag komma undan med plast utifrån igen om banan tar slut. Klot oklart men sannolikt blankare senare klot som Shatter och FireRoad.

Scorpion, 42 fot – Här tycker jag att man kunde börja rätt långt vänster från start. Det som rullade bäst från start var FireRoad, kanske även Berzerk med lite mindre yta eller polish. Outlaw kan oxå funka men denna blir nästan seg med all friktion som är här. Kommer garanterat använda Shatter senare efter ett par serier.

Efter träningen drog vi till en outlet och shoppade lite. Hade bestämt mig för att köpa lite jeans från True Religion och nya skor. Sagt och gjort! Är sugen på ny klocka oxå, får se om man unnar sig det senare i veckan. Priserna här är inte riktigt som hemma, gillart!

Nu är det skarpt läge kvar, on Cheetah! Har kollat första squaden och det skjuts på duktigt. Bara 6 300:ingar första blocket. Kan säga ”det kommer mera!”. Nu är det dags att ladda inför passet, håll en tumme i sömnen där hemma!

Bilder kommer upp efter passet…… showtime!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: