Vilken grej, forca Sturpen!

Jag får ett samtal till bowlinghallen, det är Hasse Karlsson skribent på Svenska Bowlingförbundets hemsida (www.swebowl.se). Han intervjuar mig inför de kommande 5 matcherna vi hade på schemat, just för att tabellen släpar och vi redan tappat poäng på hemmaplan mot nykomlingarna Jösse. Tyvärr kunde jag själv inte vara med i den matchen då jag spelade individuella VM i Limasol.
Frågor som -Har ni tränat annorlunda inför dessa matcher? Hur många poäng är det rimligt att ni tar? Kom upp och jag svarade att jag tror mer att tidigare erfarenheter om bowlinghallarna i sig kommer att komma till nytta för dessa matcher än träningsupplägget i sig. Jag svarade att 5 poäng vore rimligt, vilket skulle anses vara rätt bra trots allt.
Veckan rullade på och torsdag blev det, dags att möta min fd klubb Sundbyberg, stockholmsderby it is! Det är alltid kul med derby. Sumpan har tappat en hel del spelare vilket gör att deras trupp är aningen tunn men nya hungriga spelare ingår i laget och ni vet vad man säger, motivation slår klass. Nu kan kunskaperna om bowlinghallen i sig till nytta första gången denna veckan, efter 4 säsonger i Sundbybergs bowlinghall vet jag vilka tendenser som uppstår, BULLSEYE! Lyckligvis hade jag borrat klot i veckan som fick följa med RotoGrip Outlaw. Ingen direkt ny kula men en erkänt bra sådan. Rätt tänk och material matchat därefter gjorde gav mig serieföljderna, 196,235,269,276 = 976. Matchen i sig var jämn till en början men vi lyckades dra de längsta strået i merparten av lägena. En bra match av Sturpen Boys och seger med 13-7 blev det. Gööööött!
Till helgen hade vi 3 nya matcher i Skåneland, avgång med tåg fredag för att checka in på Comfort Inn vid station, ett klart trivsamt hotell måste jag säga. Jag tycker det är rätt viktigt hur man bor, har fint hemma och trivs i miljöer där det lilla extra finns där. Ett fräscht och schysst inrett hotell, bra jobbat JW! Frukost 07.00, denna gången aningen mer energirik sådan än högen av toast innan finalen i Wien. Avresa i våra miljöbilar till Ängelholm gick smärtfritt, Erik hittade självklart som vanligt men kom dit sist ändå. Förväntningarna på Engelholm och matchen i sig var höga siffror och ganska het luft men allt blev det motsatta. Längre scorer och tam stämningen med oss som vinnare redan efter 3 serier chockade nog många, inklusive oss själva. Vi höll tätt men briljerade inte, vågar väl säga att det var en kombo av deras misstag och våra trickshot på diverse stora hål som avgjorde det hela.
Lunch på Olympia för att ladda batterierna på nytt, Göta stod på tur. Alltid lika trevligt att komma till Helsingborg. Det är helheten av alla vänner man har där, det finns en av alla och samtliga så grymma på sin roll. Blir lite lätt rosa och småkär när jag tänker på gänget man lämnar när tåget tar oss hem igen. Vi har varit här förr och vi påminner grabbarna om vad man ska tänka på i denna arena, sagt och gjort. En jämn match där vi ligger under efter 2 serier med 6-4. Jag spelar Storm Manic, inte helt oväntat kanske eftersom jag började med 1030 med just denna i Cashback-finalen. Även om det var på Vargen då lämnar man inte något som rullat så bra hemma. Jag och Erik förlorar första serien men fick Blixt på 279 mot oss, därefter tar vi full pott. Den goa poängen kom i andra serien där vi gör 515 och de förlorar trots att de skjuter 497, MUMMA! Därefter möter jag Backe själv som spelar med lillebror Wahlgren, en ruskigt jämn match som avslutas med att Erik och Backe sätter ut, jag spärrar och sätter strike för att vinna med 2 ynka käglor! Sista serien slarvar jag men det räckte till vinst iaf och laget gör en bra avslutning för att säkra resultatet 13-7 även i denna. 3av3 denna veckan på bortaplan, det är f-n inte illa! Sista matchen för helgen i morgon mot Kulladal.
Tidig frulle igen, kroppen ska vakna och fingrarna sluta svullna. Baltiska är sig likt, en kommunal hall som är rätt tråkig faktiskt. Nu ska vi spela på Järven, tredje underlaget för helgen. Denna är den kortaste på sina 36 fot. Normalt sett brukar jag kunna använda urethan på dessa, men shit vad snabbt det var! Denna var om möjligt den snabbaste av snudd på alla underlagen denna helgen. Efter en stund öppnar det upp sig visserligen och jag avslutar mellan 3-4 pil och skruvar på rätt bra, denna gången med Storm IQ. TW visade tänderna igen vilket är skönt, han var bäst på sina 891 och vi roffade åt oss även denna matchen efter en ledning inför sista serien. En helt magiskt veckan för Sturpen Boys!
Det är anmärkningsvärt att titta på mina och Eriks sista år. Vi gick från Amiki till Sumpan för 6 år sedan, tog 4 SM-medaljer med SIK i 8-manna varav guld sista året. Valde att gå till Stureby och redan andra säsongen tar vi guld med dessa pågar, det är coolt på riktigt. Tror vi smittar av oss av rätt saker, dialoge vi har inom laget spar oss rutor och grabbarna tror mer på sig själva. Jag gillart!!!!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: