Från himmel till helvete!

Ruskigt smidig ditresa i torsdag, jag väljer att spela redan samma dag. Gör det helt ok, allra helst när Stuart William väljer att spela med mig då Knodden valt att dreggla kudde i hopp om att hämta energi inför kvällsstarten istället. Alla kanske inte känner till att Vienna Open har en lagtävling parallellt med den faktiska tävlingen där du automatiskt deltar i denna tillsammans med den du spelar med på din bana. Stuart Williams fick för sig att göra dryga 1550 medan jag kravlade mig över 1240. Hans monsterscore gav honom ny ledning i tävlingen och oss ledningen i lagmomentet, typiskt oxå! 🙂 Vienna Open är numera en del av världstouren vilket innebär att den lockar proffs. Nu hade dryga 10 spelare från PBA dykt upp för att spela, detta reducerar snabbt antalet platser i finalen då majoriteten av dessa sannolikt skjuter in sig. Jag som alltid gillat Plus Bowling, mycket pga kombinationen A2-maskiner och Twisterkäglor (vi har detsamma i Högdalen). Det är lite annorlunda att spela på just Twister. Skillnaden mellan vanliga käglor och Twister är att den sistnämnda är helt i plast och tenderar till att glida en aning innan den faller vilket inte bromsar upp klotet på samma sätt och kan generera ett annat kägelfall. Detta i sin tur gör att man lätt kan lämna 4:an och eller 9:an som högerhänt. Samtidigt har dessa käglor en tendens att studsa mer för spelare i allmänhet men just för dessa som har lite extra fart och rotationer, därför kan det lätt komma en kägla flygandes dvs ”messenger” som hjälper till att städa undan något som lyckats stå kvar.
Kanske hade jag matchat upp väskan fel men jag hittade aldrig av något på färskt, det var generellt låga serier men så snart oljan spelats ner och banan jämnat ut sig hade jag en bra reaktion längre in i banan. Detta var inte helt olikt EM faktiskt, förutom att det var mer förlåtande nu men samma tendenser. Det bromsade rätt mycket genom midlane och inte förrän man kom längre in i banan ville klotet glida genom mer ostört. Jag satte troligtvis nytt personligt rekord i antal starter denna tävlingen, efter 6 starter varav 3 i rad under söndagen dvs 18 serier och 12 timmar i sträck hade jag fortfarande inte kvalat in. Trots att TJ (Tommy Jones) sympatiserat med mig. Han kom ner till banorna inför 6e försöket och fråga huruvida jag skulle spela igen, konstaterade bara att jag ”borde” vara med i morgondagens final, så enkelt var det bara. En dialog och genomgången väskan senare just för att lösa färskt gjorde jag 250 men istället krånglade det i övergången och 170 efter det. Även om jag fortfarande hade bättre utgångsläge att göra de 110 över pari som krävdes fick jag inte till det förrän mot slutet igen, hade två höga serier men missade cuten med dryga 15 poäng. Då fanns det bara en utväg kvar, Desperadon. Det är en ”sista chansen” där alla spelare som spelat minst 1 start i tävlingen får delta. Man spelar 1 serie, i detta fallet gick de 6 högsta serierna vidare till final. Drygt 80 spelare deltog och jag lyckades göra 240 och kvalade mig vidare som tvåa i detta lotteri. Äntligen! Efter 13 timmar och 19 serier fick jag lämna bowlinghallen. Det var bara att sätta kurs mot hotellet för sömn och packa väskan inför morgondagen. Dryga 4 timmars sömn och upp igen för att spela final. En näringsrik frukost bestående av 3 toast och en iste, marathonkäk verkligen så var det final på schemat. Med min toast i handen letade jag upp min bana. Insåg att jag skulle spela med den finske maskinen Mika Koivuniemi. Det har fungerat förr inte minst när jag vann mot honom i Brunswick Eurochallenge. För mig är det tacksamt att spela med någon så konsekvent som Mika, det gör att jag kan läsa hans bollreaktion oxå och dra nytta av den. Vi skapade en bra bana av första paret och båda sköt högt, redan på nästa par hade det börjar torka upp. Mellanserierna blev sisådär men jag gjorde bra ifrån mig till slut och gick vidare bland de 16 spelare som tog sig vidare till nästa steg. Nu skulle stjärnorna från kvalet komma in i leken, då bl.a Stuart Williams som tyvärr slog sig själv och mig tillsammans med TJ i lagmomentet. Fortfarande ett bra drag för mig som trots allt inte ens kvalat in via vanliga kvalet. Nu spelade vi 1 spelare per bana, något som brukar göra att banan håller längre men icke, det var precis lika som innan. Jag kan inte minnas att det varit så här innan i Plus Bowling men detta blir allt mer en vana. Bara att flytta fötterna iaf alla utom TJ och Chris som fullkomligt slaktade banan, TJ avslutade lite blekt med dryga pari sista tre serierna men hans start på 760 första halvan gav honom en säker andra plats efter fenomenet Chris Barnes. För de som inte sett när han gör detta han gjorde ÄN en gång dvs spela med sin udda rull där han snudd på backar bollen till fickan men lossar käglorna magiskt ofta. Han står mitt i det torra och får banan att se ut som en mysig fleecefilt framför brasan medan andra inklusive mig själv sliter sitt hår för att få bollen att glida. Jag slutade framför klotreturen loftandes över rännan. Dock lyckas jag ta mig vidare än en gång. Även om glassbaren med dess fantastiska glass som aldrig slutar att förvåna i solen lockade när fingrar och axel börjar att smärta får man en kick och måste jag ge sig själv en klapp på axeln med tanke på hur jag fightat mig vidare i denna tävlingen. Med 16 spelare kvar fortsatte vi ytterligare 6 serier, resultaten med oss och ingen omoljning. Det var bara till att kika på eventuella alternativ men hittade inget vettigt utan fortsatte att spela innanför 5e pil. En nu aningen matt Dennis kämpade sig igenom dessa 6 serier genom att skicka klotet över rännlocket dryga 90 min till. Detta påminner dock om Vegas under World Series vilket i sig är bra träning men det är segt i längden. Jag slutade 14e vilket inte är så tokigt med 10 PBA-spelare och många andra bra spelare på bakom sig, allra helst när man inte ens var vidare efter 36 kvalserier. Måste nog ändå tillägga att min favorithall har utvecklats från himmel till helvete.

Summering: 55 tävlingsserier på 4 dagar satte sina spår men jag är nöjd med resultatet. Det är sällan jag säger så med en 14e plats med mig hem men detta visar bara att man får inte ge upp, gör om gör rätt.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: