Individuella VM – Matchspel Omg.1

Snipp snapp snut så var den sagan slut……. jag säger som Robban brukar säga, -Sug min k-k mina damer och herrar!
Det där var så j-vla surt, egentligen orkar jag inte skriva och dela med mig av detta men nu är det som det är. Jag var uppe med tuppen ute och sprang vid 06.15, bra frulle och pigg som en lärka. Inga svullna fingrar, ny tröja, bra musik, drack på med vatten ordentligt innan spel. Började med urethanet som sist, banorna var rätt ojämna men inget vi inte hade koll på. Justerade därefter och trots tomruta i första hade vi matchen under kontroll. Gross höll sig rätt bra i fickan men noll carry och lyckades inte hitta någon lösning. I slutet av första serien valde jag Vivid för alternativ linje. Urethanet sabbar samtidigt lite på kanten för Gross och jag valde att fortsätta längre vänster då Vivid såg bra ut, samma scenario igen att Gross inte får loss det men nu oxå slog ett par dåliga slag och 2-0 till mig. Nu var det ”bara” att vinna 1 av 3 serier så var man vidare. Vivid började se lite trött ut då banan var ganska nedspelad. Gross tog yta på sina klot och jag valde gå vänster för att vara ifred och avgöra matchen. Nu började det krångla lite medan han fick loss det, blev att byta till IQ Tour och gå tightare men lurades att fortsätta då jag ofta satte strike när jag tog beslut. Dock visade det sig att den inte riktigt bar i träffen gick höger till 13 typ och bollen läste för tidigt. Tillbaka in och valde 505T som egentligen var den enda bollen jag hade att gå in och skruva med. Återigen luras av bra slag och strike men alldeles för smalt plus att jag inte fick någon go feeling för att spela så runt. Han vann alltså 3e serien och även 4e varav den sista spelade han bra och gjorde 250. Jag var fortfarande inte stressad, gick tillbaka ut höger straxt vänster om där jag började. Valde att rulla Manic med lite yta som rullade kanon, testade även urethan igen som oxå strikeade. Svårt val men för att slippa stå i det torra valde jag Manic precis innanför vid 2a pil. Sista serien är rätt typisk, jag sätter 9 av 11 bollar i fickan men strikar bara 5 ggr. Ett dåligt slag och det på högerbanan varpå 2-4-10 blev resultatet, samtidigt får han en dubbel när messenger träffar 10an. Inför sista rutan har jag chansen att tvinga honom att täcka sin. Jag behöver dubbel, sätter första striken och sedan ställer jag 8an! Alla som vet hur det är att ställa 8an vet att du aldrig känner att du skulle vilja slå om slaget när det lämnar handen, men där står den och skrattar mig sätt upp i ansiktet. Det innebär att jag precis förlorat ett 2-0 övertag till 2-3 och blivit utslagen ur VM. Luften bara gick ur mig när jag insåg att det var spiken i kistan. Svetten sprutade och adrenalinet rusade, jag var ur hallen på mindre än 5 min och då redan hunnit hämta sista väskan på nedre botten. Grymt besviken men samtidigt lärt mig något än en gång.

Tillbaka till hotellet för dusch och lunch och sedan heja på de andra som var kvar i tävlingen, Paulsson kom nu att möta Gross och tog revansch men även den matchen gick till 5 serier. Joline gick oxå vidare till spel sista dagen men föll mot maskinen Kelly Kulick som oxå vann mästerskapet på damsidan. Paulsson föll mot Osku i tre raka men på herrsidan vann en annan maskin, Chris Barnes.

Sista dagen vid poolen och bankett innan hemfärden på 12 timmar med två mellanlandningar.

Nästa vecka spelledig men redan sugen att spela igen, men veckan därpå ska vi tillbaka till Wien för att spela Vienna Open som numera är med på världstouren.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: