Individuella VM – 2a starten.

Denna gången var det min tur att spela eftermiddagspasset. Vad man kunnat se innan har det varit generellt högre resultat andra starten på dagen. Paulsson som gick ut i första passet hade lite krångel i början men sen drog han igång maskinen igen, ett nytt grymmepass gav honom +356 och 2a plats så här långt. Paulsson som spelat längre vänster än mig hela tiden fortsatte med det men denna gången behövde han inte byta klot till de senare i väskan utan banan höll bättre, detta mest för att fler spelare börjar längre höger sedan TJ gjorde så högt på fresh i sitt pass. Jag hade en öppen plats i väskan då man får välja 6 klot totalt. Inför denna starten valde jag att ta in mitt urethan, den befruktade ”The Liberator”. Nästan att jag hör Star Wars-låten när jag lyfter kulan ur väskan. Kanske skulle jag placera en trigger under dess plats samt bygga in ett par maffiga högtalare ala Ali-G i väskan, vore f-n fräckt. Vid närmare eftertanke skulle det innebära att jag behöver en cape och hjälm för att sy ihop temat. Snubbla på tyg och kisa genom en mask kan aldrig bli bra känner jag, där faller hela idén tyvärr.
Ordentligt med yta på Liberator och Manic med plan att höja farten och gå rakare, sagt och gjort. Båda kulorna såg bra ut från start men historien säger att funkar urethanet ska jag hålla mig till det så länge som möjligt. Började bra med dryga +70 första 2 serierna. Lustigt är hur nyfikna andra nationer blir på vad det är man använder. Urethanet har sin karraktär, allra helst Liberator som är så mycket starkare än andra av samma sort. Vi tog ny yta på Liberator mellan varje serie då detta är tillåtet i WTBA, normalt sett bara innan eller mellan spelpass. Första rutan i serie 2 och 3 börjar jag något vänster än jag tänkt då ny yta tar aningen mer, BOOOOM och börjar båda serierna med 8an på propp. Något man numera oxå får tillgång till är topografi dvs banans ojämnheter. Trots att det är minimala skillnader så är sällan banan laserrak. Innan kan jag inte säga att jag påverkats så mycket av detta men med urethan var det märkbar skillnad. När jag landade på bana 1-2 vars banor ”lutar” inåt på kanterna svängde dessa betydligt mer och plötsligt fick jag flytta på fötterna och mer eller mindre slowhooka från att tidigare spelat bestämt efter kanten. Samma sak åt andra håller i nästa, banorna ”lutade” märkbart utåt istället och klotet gick mer eller mindre rakt. Det var ändå dags att byta till reaktivt och flytta inåt. Vi valde att hoppa dvs gå in där vi spelade sista serierna första passet men som när Paulsson spelade så höll banan bättre och klotet bar inte hundra där inne. Blev till att laborera i nästan 10 rutor, vilket är dåligt rent ut sagt. Blandade dåliga slag med velande och viss stress gjorde att 4 rutor blev 10. Det är visserligen svårt att ställa om från raket efter kanten till att gå in och mjuka. Slutligen hittade vi ett tightare spel mer likt det efter kanten fast längre in, tight mellan 2-3 pil med IQ Tour och carryn kom tillbaka, avslutade med 234 på ett banpar som visserligen var i bra form detta passet då två spelare varav Chris Barnes den ena gjort 280 de 2 föregående serierna. Självklart hade vi koll på vart de befann sig i banan, man får inte vara dum då blir man vaktmästare. Jag gjorde +119 detta passet och tillsammans med mina +76 från innan fick jag ihopp +195 vilket ger mig en 6e plats i nuläget och klar för fortsatt spel. En dag off igen och på måndag är det matchspel, bäst av 5 serier. Vet ännu inte vem jag möter, detta fastställs så snart alla spelat klart. Vem det än är kommer han få höra….. -Såååååå jaaaa!

Kan hända att jag gjort det förut, klicka för att länkas.

Middag på TGI Fridays blev det. Även om maten i sig här på Cypern är bra så har den inte smakat mycket, vi gick för säkert kort och så blev det. Kanonkäk och glad mage fick somna efter småprat på terassen.

För er som vill följa resultat, livescoring och livestreaming har ni länkar nedan:

Resultatlistor.

LIVE-Scoring.

LIVE-Streaming.

Dags att rycka tussarna!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: