Individuella VM – Cypern.

Veckan innan avfärd bjöd på herrmiddag med kväll på stan, dagen efter TTA (Elitserien i banracing) i Tierp (tack Erik!), Nickelback på Globen (tack Cotton!) och sedan jobb och borrningar som vanligt men just att man laddade på kontot av god energi innan mästerskapet. Det blev enbart ett fåtal timmars sömn då klockan ringde 03.00. Allt var packat så det var bara dusch, frukost och hoppa in i bilen till norrort. Jag flög ut själv då jag skulle möta upp de andra i Köpenhamn. Där var min första mellanlandning, sen hade jag bara en till i Athen innan vi landade i Larnaca. Där väntade en buss med bagageutrymme som passat simhoppare. Efter en del stök kom vi iväg och landade på hotellet som var ok, allra helst när ryktet spred sig att det andra officiella hotellet var crap. Det blev en bit mat och tärning på uteserveringen innan läggdags, kan säga att jag sov samtliga flighter men kunde ändå somna ovaggad. Vaknade av ett ofrivilligt närmande på Paulsson, men han är van efter en vecka med Bolleby. Frukost och lite avkoppling vid poolen innan träning var det som stod på programmet. Schemat här är rätt glest så det finns en hel del tid att slå ihjäl, då är det skönt med ett skapligt hotell.

HOTELLET

Den inofficiella träningen spelades på Kegels ”Highway to hell”. Det var rätt tacksam även om den hade sina fällor, tyckte dock att jag bowlade bra så det hjälpte självklart till. Innan jag åkte blev det 3 nya klot:

– Storm-VictoryRoad
– Storm-IQ TourEdition
– RotoGrip-RisingStar

Tyvärr var det endast IQ som övertygade, de andra såg bra ut hemma men här var kom dem andra två på mellis. Något annat såg alltid aningen bättre ut helt enkelt. Dock var detta inte vårt officiella underlag men sannolikt i närheten. När det är WTBA´s regler i mästerskap behöver man inte välja alla 6 klot på en gång utan kan plocka ut klot vart efter tävlingen fortlöper, dock ska dina valda klot väljas innan spel. Du får inte byta ut klot du redan valt och när 6 är valda är din väska full. Som det ser ut nu har jag valt 5 av 6 klot, men officiella var kvar.

Idag var det officiella träningen. Detta efter en kortare stund vid poolen då solen är stark och man vill helst inte bränna sig samt att man blir rätt seg i kolan. Det visade sig att man valt WTBA-Montreal, 41fot, 27,5mL. Detta var samma underlag vi spelade på i sista SuperSix, Bowl-o-Rama 2010. Detta underlaget var aningen snabbare men samma karraktär. Jag började lite knackigt idag, kom inte på bollen som igår och öppnade allt för många slag mer än jag ville. Slipade detaljer i tekniken, mitt första steg blev allt längre vilket ofta ställer till det. Så snart det var på plats kom jag ner i position på ett bättre sätt och plötsligt rullade kloten bättre igen. Det blir samma väska som innan med små justeringar. Det blir fortfarande en plats öppen, som det ser ut nu känner jag inte att jag saknar något utan bör klara mig på den väskan jag valt vilket är:

Storm-ICE (plast)
Storm-Manic
Storm-IQ
Storm-Vivid
Track-505T

De klot jag har att välja mellan är:
Lane1-The Liberator (urethane)
Ebonite-GameChanger
Storm-VictoryRoad
RotoGrip-RisingStar

Invigningen var rätt ok faktiskt. Som vanligt en massa tal och annat men det viktigaste blev sagt samt att man uppvaktade Cyperns egna OS-medaljörer i Paralympics. Var även tvungen att fota mig med den lille krabaten som bar vår skylt.

INVIGNINGEN

Imorgon smäller det fan-i-mej! Ni kan följa allt spel på officiella websidan, det finns även livestream.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: