EM 2012 i Wien – 5manna

5-manna tävlingen är oftast den roligaste på ett sätt men samtidigt rätt tradig. Det tar oerhört lång tid att spela, det är trångt och just att det har spelats 1 serie på din bana mellan varje ruta. Vi är och har varit ett lag med spelare som kan hjälpa varann då många spelar snarlikt vilket ofta varit till vår fördel. Detta mästerskapet har det varit ovanligt lite dialog detta mycket pga underlaget som inte givit oss svar vi kunnat läsa av på ett vettigt sätt, tyvärr.

Vi började på medium, samma tänk som innan att hålla en hög fart och inte komma för mycket bakom bollen så den gärna ville ta för tidigt. Egentligen handlade det nog mycket om att man inte får ta i bollen, dvs vara för hård i handen eller sätta igång bollen för mycket på egen motor. Ett gediget pass och topp4 inför långoljan som trots allt var vår bättre distans. Långoljan gjorde vad den skulle men krångel uppstod i 2a serien, speciellt för mig själv. Kalle hade ett tufft pass generellt men Robban klev in och täckte upp för oss. Ingen stress direkt då vi hade rätt gott om utrymme nedåt, försprånget krympte dock och när det var 5 rutor kvar av passat var vi utanför medaljstriden. En fantastiskt spurt av hela laget gjorde att vi återtog en plats bland de 4a främsta lagen och medalj. Vi slutade 4a och mötte Finland som var 1a efter dessa serier. Fördelen man har som högst rankad är val av oljeprofil och Finland valde lång.
Matchen svängde hela tiden och när sista rutan var kvar att spelas hade vi drygt 40 poäng att plocka in, vilket vi nästan gjorde. En bra sista ruta höll på att ge oss en finalplats men ynka 12 poäng saknades. Detta känns som en röd tråd genom detta mästerskapet, stolpe ut.

Tack för alla som följde oss under mästerskapet.

Ber om ursäkt att jag inte uppdaterat ordentligt på slutet. Europatour, liga och individuella VM står på tur.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: