EBT – Bratislava

Detta är första gången jag spelar denna tävlingen. Vissa av dessa mellanstora tävlingar brukar bli lidande pga liga eller annat men i år blev det av. När man är ute och tävlar runt om i Europa varierar kvalitén på bowlinghallarna men här har man lyckats. Byggnaden har både hotell och bowlinghall med enhetlig och fräsch inredning, ett klockrent koncept jag önskar att fler hade. Denna gången fick jag med mig två lagkamrater hemifrån, Johan och Max. Detta var deras premiär och den kunde man avverkat på sämre stället helt klart. Vi flög ut torsdag och bokade att spela fredag, jag fick dock för mig att spela sista starten bara för att känna på underlaget inför morgondagen. En start med flertalet bollbyten fram och tillbaka, kände av diverse linjer men lyckades ändå avstannande skjuta 1289 vilket visade sig räcka till final. Detta gjorde att jag kunde ta en dag off och koncentrera mig på spel lördag igen. Jag såg dock till att komma ner till hallen då grabbarna spelade för att eventuellt kunna dela med mig av min egen uppfattning. Johan som borrade en ny boll hos mig innan vi åkte började fantastiskt med 705 första 3 serierna med just denna Eruption vi borrat med 2″ pin för att ha något lugnare på banor med mycket friktion där urethanet inte rullar något vidare. Max hade det tyngre, kom aldrig riktigt in i det och valde att spela igen. Själv passade jag på att se hur stan såg ut, det blev en trip till Donau och dess uteserveringar, mumma! Många tror att det är så här vi har det jämt när vi är ute och reser, bara för glassa på uteserveringar med gott i glaset och på tallriken när vi inte står på banorna. Oftast ser man inget annat är hallen eller hotellet så detta kändes alldeles utmärkt. Kan varmt rekommendera er som vill åka någonstans där man får mycket för pengarna. Vi betalade 1150:-/pers för 4 nätter på 4-stjärnigt hotell. Du äter för mellan 8-20euro och för den som gillar öl kostar en sådan 1,80euro dvs drygt 15:-.

Det blev spel på lördagen igen, mest som test men oxå för att försöka förbättra min score då kvalet hade en massa olika bye dvs direktkvalificeringar beroende på vilken plats i kvalet du får. Inför starten hade jag precis åkt ur topp16 vilket innebar att jag fick står över första omgången istället för de 2 första. Starten gick inget vidare, fick dock en massa svar på vad jag INTE ska göra.

På finaldagen började jag bra, låg 4a efter 2 serier och avslutade med en dubbel i rutorna 8-9 för att rädda 160 i 3e men tappade bara 5 placeringar på det och vidare till nästa omgång. Nu väntade 3 serier och sedan lika många till och poängen följde med vidare. Desto längre tävlingen gick fick jag bättre ordning på vad jag skulle göra. Även om man oljade efter varje 3 seriers block vilket gjorde banan snabbare och snabbare var det fortfarande lätt på handen som gällde, lite som i EM faktiskt. Det var Manic som fick rulla även nu. Började med 278 detta passet vilket självklart hjälper till när scorerna inte var så höga. Följde upp med 220 och 200 och ledning. Nästa pass började jag knackigt med 170, ryckte tussarna och gjorde dryga 30 över i mål och behöll min 1a plats inför matchspelet. Som 1a möter jag den lägst rankade vilket var 8e platsen som Osku Palerma hade tagit. Många suckade och menade att det var surt då det fortfarande fanns andra man hellre mött. Osku är grym, inget snack om det men det är faktiskt jag oxå. Man måste se så på sig själv om man ska kunna komma någon vart, dessutom hade han ingen vidare bra look för att vara ”Osku”. Matchen blev jämn och Osku försöka fräsa upp banan innanför mig, säkerligen för att skapa bana åt sig själv men oxå för att jag skulle bli av med mitt häng. Så länge oljan genom ilägget (första delen av banan) fanns där var det oxå men ju längre matchen gick så checkade min boll på vägen. Jag testade att flytta vänster men där hade han brännt så det var bara att hoppa vänster över honom eller gå ytterligare höger utanför det han skapat. Dock släppte kanten vilket skulle sätta mig i svårigheter. Jag testade ett lag till vänster men det var dömt, det tog alldeles för tidigt. Jag kom undan med spärr men tvingades flytta ut i ”släppet” på kanten vilket krävde ruskigt bra slag. Jag satte en dubbel där samtidigt som han missade en enkelkägla vilket avgjorde matchen till min favör, en skön skalp. Nu väntade en tysk landslagsspelare Bodo Konieczny. Han hade precis slagit ut Martin Larsen och spelat stabilt hela finalen, så även nu. Jag spelade bra men gjorde ett par för dåliga slag medan han spelade bra och hade turen på sin sida. Vid ett skede ställer jag kägla 9 efter dubbel och han för en dubbel med en vänster. Jag spärrade 8-10 och hade dubbel inför sista rutan, då hade jag fortfarande chansen om han inte satte strike i 10e rutan, vilket han gjorde. Då satte han spiken i kistan och jag fick nöja mig med en 3e plats, inte fy skam även om jag kände segervittring.

Jag kommer garanterat återkomma, en bra tävling i en trevlig stad. På återseende!

Efter helgens tävling klättrade jag ytterligare på Europarankingen, ligger 6a efter denna tävlingen drygt 100 poäng efter ledande Dominic Barret.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: