EM 2012 i Wien – Medaljvittring.

Efter ett grymt pass av hela trion på medium låg vi etta. Det som var signifikativt var just hur tight vi höll ihop det med få tomrutor och bra dialog inom laget. Igår spelade vi andra passet och då på lång, självklart blev det ingen äggröra igår heller. Dock blev det 1 timmas promenad i samband med tvättning av speldressen på tvätteriet runt hörnet. Idag var det värmebölja på nytt, så fort du kommer ut i solen är det som om någon stjäl syret. Det betyder att man kommer få lov att vara uppmärksam när vi spelar då banorna sannolikt kommer till att torka upp snabbare än vanligt. Vi tog lite på ytorna för något tidigare broms igen, men inte mycket. Insett att mindre yta är bättre så man kan hålla sig närmre fickan för att undvika fadäser, så gott det går. Min inställning är att göra det så lätt som möjligt och spärra det som blir kvar eftersom resultatnivån är så låg som den är. Kim fick en mardrömsstart, med sina 49 poäng i ruta 5 såg man hjärtslagen genom tröjan hans. Under tiden hade jag börjat med 4 kryss och spärr, Martin heltäckt vilket höll oss över ytan. En bra avslutning räddade 148 på Kim, dessvärre drog jag på mig en tom och 213 i mål. Vi gjorde 545 i första serien varpå vårt försprång var förbrukat. Andra serier var vi på tå igen, denna serien gjorde vi 65 över och vips var vi uppe på pari igen. Kim fortsatte bomba som vår Choi Bolleby ala Wok han är samtidigt som jag och Larsen tog vårt ansvar. Odramatiskt sista serie men bra spel gjorde att vi behöll vår första placering även efter detta pass, alltså högst rankade och får därmed välja underlag i semifinalen som visade sig bli mot Danmark med Jesper Agerbo, Mik Stampe och Thomas Larsen. Mik stampe och Thomas Larsen var för övrigt de som besegrade vår duo Paulsson och Robban i dubbeln. En eloge till Kims upphämtning under dagens spelpass, att få den tunga starten som rookie och sedan komma tillbaka som han gjorde, bara lyfta på hatten och tacka för att han är på mitt lag!
Samling och lättare intag efter avslutat spel där dialog om val av underlag ägde rum. Martin och Choi såg helst att vi skulle spela medium då Kim trivdes bättre på detta och Martin inte kände hundra för lång efter dagens pass. Själv hade jag föredragit lång men spelade bra för dagen och kände att det kunde kvitta så länge vi är överens om vilket som passar oss bäst mot det danska laget. Nya ytor igen, fortfarande samma klot som rullar, kan snart lämna en väska i ballparken. Inspelningen på 10 min är kort med 3 spelare per bana, testade 4 olika klot utan något övertygande svar. Valde urethan till att börja med för den lugnaste reaktionen men slår ett riktigt skitslag men kommer undan med 9 käglor, spärrar och lägger ner den planen trots att klotet inte fick en ärlig chans. Hade ändå inte strikat en enda gång, bara att reaktionen kändes mest safe. Manic upp i andra rutan och gjorde hoppet vänster då alla stod på samma ställe hela värmningen omkring 10. Klotet orkar inte över kammen och skär som en varm kniv genom smör, big-five! Tackar för den, det var bara till att ta 3 käglor och ta nya beslut. Detta var alltså för känsligt och tredje klotet på tre rutor, Omen på tur. På inspelningen slog den inte speciellt bra och sista slaget gick jag aningen vänster utan vidare resultat men samtidigt kändes det som om jag behövde mer bana att rulla på för att inte sätta klotet på nöten. Samtalar med Larsen och tar beslut om att ställa sig omkring 13 men 3-4 stavs öppning, washout! Strålande tider Kerstin, gick för spärr dessvärre utan resultat och två tomrutor och ingen boll i fickan än. Under tiden strikar danskarna på och Kim fick oxå tom medan Martin sätter boll efter boll i fickan utan att lossa den sista käglan. Det var bara till att tighta upp och leva på ännu mer fart som det såg ut, sagt och gjort. Bingo, ordagrant! Efter det sätter jag 5 kryss i rad där samtliga är 10 käglor i gropen. Samtidigt gör mina lagkamrater likadant och vips hade vi 13 strike tillsammans och vände underläget till vår fördel med dryga 40 poäng när det är 2 rutor kvar. Nionde rutan strikar Kim von Bambuskott, jag ställer 9an på ett bra slag men samtidigt kanske inte helt oväntat eftersom jag inte flyttat något under hela serien, mest för att inte komma i den fällan som innan. Spärrar och Martins tur, samma sak. Även han ställer 9an kägel på ett bra slag som likaväl det kunde vart jackpot. Tyvärr missar Martin spärren och plötsligt var vi lika i matchen. Jesper satte sin dubbel i sista rutan medan jag och Kim inte gjorde detsamma vilket gav dem ett övertag på dryga 10 poäng när det bara var Martin och Thomas kvar att spela. Martin först upp och vad händer……. 9an igen! Detta innebar att det räckte för Thomas Larsen att spärra i sin ruta, han kastar den snett upp och hoppas på något lätt att spärra vilket det oxå blev, spärr och matchen avgjord. En klart snöplig förlust på 12 poäng när sista rutan var spelad. Det är så tråkigt detta, vi är åter igen etta efter de båda spelpassen och detta händer med så små marginaler. Det är ändå kul att stå där när hallen är alldeles tyst medan du spelar och publik samt medspelare jublar så snart man sätter den där striken som tar dig upp i ledning men samtidigt lika kass när det ska avgöras på detta vis. Som etta efter alla serier ska man inte kunna bli ”sist”, tycker fortfarande att man ska bli sämst 2a dvs stege efter ett sådant format. Nu är det som det är, säkert kommer det jämna ut sig en dag men just nu känns det kobajs upphöjt till stjärnmejsel genom skoskav!

Prisutdelningen äger rum innan dagens 5-manna tävling, kanske kan man bjuda på ett litet leende då, det hade knappast hänt igår. Något annat lustigt men faktiskt inte så konstigt som det låter är att Robban står utanför laget idag, trots att han ligger 6a i All-Event, tror aldrig att det hänt innan men han instämmer då medium inte fungerat för honom under mästerskapet. Detta är ytterligare en av våra starka distanser, dags för den fina medaljen!

Spelar 15.00 idag.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: