EM 2012 i Wien – Ja, vad säger man?

I morse spelade jag och Martin vårt första pass i 2-manna på medium (38 fot). Siffrorna vi hade att gå på var lägre än väntat, detta påverkade inte vår egen inställning mer än att vi insåg att det sannolikt kommer bli tuffare än det kändes på träningarna. Banan var ungefär som innan på fresh, däremot öppnade den sig aldrig. Innan blev det ganska lätt och valet av klot kvittade nästan, det fanns mycket att kasta utåt mot så länge man höll till vänster att klotet gled igenom, nu blev den bara torr och konstig. De tidigare squaderna har haft samma tendens, det är några enstaka spelare som utmärkt sig men så är det alltid.
Jag hade en skaplig feel i kroppen även om det kryper på en aning när det väl är dags. Det jag märkte störst skillnad på hos mig själv var besluten, jag började översätta kloten i hur många rutor och när de skulle bytas ut istället för att göra precis som vanligt, bowla och låt reaktionen bestämma vilka beslut du ska ta. Jag började knackigt men blev oxå straffad samt slarvade med enkelbränn, hade 2 st under passet vilket hör till ovanligheterna.
Följande hände, det var mycket friktion men släppte fortfarande utåt, folk flyttar vänster men banan torkar upp så fort att kloten svänger efter halva banan ”i oljan” som inte finns där. Är det något man tränat på så är det just att få klotet att läsa i midlane. Att skapa read egen hand då min svaghet varit att kloten alltid gled för långt. I detta mästerskapet är du bättre på det om du kan spinna bollen dvs släppa klotet utan att det inte bromsar så mycket på vägen. Jag började med urethan för att det reaktiva slet och högg medan Martin började rätt hårt och tight omkring 2-3 pil. Jag hamnade snart där fast med min snällare boll, när första förflyttningen kom så var vi lost i kommunikationen. Martin spelade rätt stabilt men hade aldrig någon riktigt bra reaktion utan höll sig vid ytan pga hur bra han är, jag hade en bättre reaktion men slog fler dåliga slag. Problemet blev att vi hade ingen nytta av varandras spel banläsningsmässigt under hela blocket, vilket är riktigt ovanligt. Normalt sett har två så bra spelare mycket nytta av varann i deras beslut men vi fick aldrig några direkta referenser. Jag bytte rätt snabbt till Omen som är rätt stark men oxå den bollen som växlar mjukast mellan torrfält och olja, den blev alldeles för tidig med en gång. Insåg att jag behövde blankare yta för att få genom bollen, samtidigt som jag ville behålla en städad reaktion genom käglorna. Frantic gled bra igenom, tog käglorna bra men blev en aning känslig. Gick tillbaka ett steg i väskan till HyRoad som oxå är blank men läser på en längre sträcka. Blev in framför returen och slutade med att vi båda loftade in bollen på banan mellan 5-6 pil, på en 38 fot lång profil…..!
Martin var 1 av 7 spelare som lyckades få ihop pari (dvs mer än 200 i snitt) på sina 6 serier, vi var bästa lag i starten ensamma över pari på våra 2423 trots att många länder hade sina på pappret starkaste lag, det säger en del om underlaget. Självklart är jag besviken, jag är bättre än såhär men jag kan inte säga att jag skulle gjort mycket annorlunda mer än att jag skulle velat gjort det bättre. Förhoppningsvis blir vårt pass på lång imorgon bättre och vi kan ta in det vi ligger efter, bara rensa skallen och ladda för nytt pass.

Imorgon spelar vi, 13.30.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

En tanke på “EM 2012 i Wien – Ja, vad säger man?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: