EM 2012 i Wien

Dags för mästerskap, det är alltid något speciellt med den gul-blå tröjan och representera sitt land. Det är nu man får tillbaka för all den tid som ligger bakom den spelaren man är idag. Det är få förunnat och kan inte annat än att motivera alla de som satsar helhjärtat på något oavsett vad det är att göra det lilla extra för att nå toppen, det är en häftig känsla och svårt att jämföra med något annat i vardagen. Det adrenalin man får från idrott och tävling på denna nivån när den är som bäst är svårslaget.
Ekis sov över och klockan såg till att vi kom i tid till Arlanda, FK´s klocka gjorde samma men en timme för sent men det gick bra ändå. Väl på väg in på planet hade jag en kortväxt man med dubbla glasögon framför mig. Plötsligt såg det ut som om han övade in sitt program i konstsim eller hemläxan från senaste salsalektionen. Han fastnade i alla fall framför mig trots att kön rullade på, stirrandes nedåt och jobbade febrilt med kroppen. Var tvungen att titta över axeln på denna otursfågel sedan födseln, där står han icke kontaktbar och spelar Pac-Man på sin mobil. När kön framför honom var utom synhåll sa jag lite högre än normalt -”Man vill inte störa herrn i sitt rekordförsök i Pac-Man.”. Han ryckte till, tittade över axeln och fick till slut fart på sina 34:or.
I Wien stod de andra och väntade på oss, laget var fulltaligt och klädseln så gott som enhetlig. Paulsson vars tröja slutade över naveln fick stanna hemma, kanske lika bäst. Även om jag gillar honom skarpt men hans sällskap och intellekt alldeles utmärkt, hans håriga mage får Mia alldeles för sig själv.
Incheckning på Hotell Ananas som i sig är helt ok, ligger en bit bort från bowlinghallen men utrustat med TV där Playstation och dator kan kopplas in för stunder när skallen behöver rensas. Något jag absolut inte förstår mig på är detta med toalettstolarna här. Jag var en gång tillsammans med en tjej Ann-Sofie som jobbar med hälsokost som lärde mig ”Fast till halvfast, 2-3 ggr om dagen.”. Med risk för att prata om stötande saker måste personen som uppfunnit dessa stolar haft en störd läggning åt koprofag. Nämn EN vettig anledning till denna hylla, EN enda! Som tur är finns det vanliga toaletter i receptionen.

Österrikisk toalett

Inofficiella träningen gick bra, det svängde mer än väntat trots vetskapen om den höga friktionen i Plus Bowling. Kanske hade jag trott att de skulle tuffa till underlaget mer men EM till skillnad från VM spelas ofta på lite gynnsammare underlag. Självklart blir det annorlunda när pipan blåser Game On men tror ändå att det kommer bli ganska höga siffror, däremot tror jag det kommer skilja sig vilka som lyckas på medium samt lång. Nerver och spärrbollar kommer ändra förutsättningarna när mästerskapet drar igång, åt vilket håll är dock svårt att säga. Som det ser ut blir det tuffare till en början på medium-profilen (38 fot) men denna öppnar upp sig efter någon serie medan den långa (44 fot) är det motsatta, lättare till en början med risk att banan inte räcker till när spelet kryper inåt. Dagen efter var det officiella träningen och underlaget kändes likadant som innan, längderna var samma enligt Kegel. Huruvida mängden olja var densamma får man inte veta men jag kände ingen större skillnad. Kloten jag valde är följande:

Storm – Frantic
Storm – HyRoad
Storm – Manic
Storm – Ice
Columbia 300 – Omen
Lane1 – The Liberator

Tanken var att skaffa en så bred väska som möjligt, därför tog jag med både Frantic och Liberator. Detta för att täcka både den snälla och vassa reaktionen. Mellanbollarna påminner om varann med olika vinkel från bryt.

Lagen togs ut efter träningen och många trodde att jag och Kalle skulle spela tillsammans då vi hade ett guld att försvara i 2-manna sedan München förra året men denna gången kastades det om i laget. Detta är mitt 6e mästerskap och första gången som jag och Larsen spelar ihop, förutom 5-manna. Både jag och Martin är två personer som litar mycket på vår egen reaktion, sällan låter oss påverkas av saker utifrån. Största anledningen till att vi inte spelat ihop innan är sannolikt vår egenskap att sprida trygghet och ledarskap vidare till den vi spelar med. Denna gången handlar det nog mest om att han och jag varit starkast under den gångna säsongen. För egen del kan jag spela med vem som helst, alla i laget är bra nog att vinna ett guld tillsammans med men självklart ska det bli kul att ta sig an mästerskapet med vår egen PBA-stjärna. 🙂

Fantastisk middag med laget på Ristorante Gondola känns som en bra uppladdning inför startduon Kalle och Kim ska ut på banorna. Avslutade med samkväm i lobbyn ihop med Pölsen och Larsen innan kudden ropade.

Jag och Martin spelar vårt första pass Söndag, 09.00.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: