Final EBT Barcelona!

De högsta rankade fick sovmorgon så vi började spela först 12.00. Jag fick en bra morgon med frukost i lugn och ro, sedan promenad till hallen för att äta igen och sedan göra mig klar för spel. Vi kom att spela 4 serier med häften av resultatet med sig från kvalet. Denna tävlingen har haft samma format så länge jag kan minnas, inget fel i det plus att bowlinghallen är den minsta till antalet banor vad jag vet som har ett stop på europatouren, de har nämligen bara 14 st varpå endast 12 st används i finalspelet. Det skulle indirekt innebära att jag skulle kunna arrangera en tävling hos mig på Högdalens Bowlingpalatz av samma kaliber. Det som ställer till det är just att antalet startande är svårt att få tillräckligt många då starterna endast rymmer 24 spelare. Det blir helt enkelt ingen ekonomi att kunna dela ut vettiga prispengar.
Jag spelade ihop med Miguel Lopez som går på bowlinguniversitet i Wichita, USA. Vi hade en bra dialog, kanske lite väl öppen för att tävla mot varann på samma gång men jag kan komma på mig själv ha svårt att inte dela med mig till personer jag känner och månar om. Har blivit bättre och biter mig i tungan när jag ser uppenbara fällor någon hamnar i gång på gång. Jag spelade riktigt bra tekniskt detta passet, det kom ett par slag då o då som tyvärr gjorde att strikeraderna stannade vid 3-4 i rad men fortfarande tillräckligt för att hålla mig inom räckhåll till täten. Jag gjorde 898 första passet plus mina 690 sedan tidigare vilket gav mig en 9e plats och 60 poäng upp till den TV-sända stegfinalen.
Nästa pass var klart annorlunda, detta händer ibland när man tvättar och oljar banorna så tätt inpå hela tiden. Nu gjorde man proceduren för 3e gången på bara 6 timmar och detta resulterade i mer glid då banan inte tvättats lika bra och ny olja hamnat ovanpå. Jag som spelat med ett klot med svag borrning levde lite på friktionen som inte längre fanns där, detta gjorde att jag fick använda klot jag inte behövt innan. Hamnade lite mellan klot och ville gå hela vägen till Frantic men det var för tidigt. Första 2 serierna hade jag 15 strike men ändå bara 398. Jag hade 4 x 7käglor, 4 x 6 käglor, 1 x 5 käglor och 1 x 4 käglor på mina första slag. Resterande slag utom ett då jag lyckades få en 9a var strike. Dessvärre blir det inte mycket till resultat om man har en massa tomrutor mellan strikarna. Jag åkte hiss genom finalfältet och blev aningen bitter, märkte att blodtrycket sjönk och samtidigt lite otålig. Slutade ta beslut, blev rätt envis och skulle bara lösa det som jag gjorde. Det kostade mig fler placeringar och 4e serien började jag med ytterligare 4 tomrutor i rad, nu var det tur att Dennis fyllt 30år igen, annars hade han sannolikt dragit på sig en varning efter att inredningen förflyttat sig till parkeringen genom väggen. 780 blev det i mål på dessa 4 serier, om det är någon tröst var det 8 andra spelare som inte heller fick till det och missade 800. Det är sådana gånger som jag känner, men det är dom det. Jag ska vara bättre, det är dessa gånger man ska sticka ut och visa att man besitter bättre kunskaper och löser problemen bättre än de flesta andra. Det var nog där min största besvikelse låg men jag har nya tävlingar runt hörnet och kan inte annat än att lägga detta till samlingen och ta lärdom.

Nu är det finalen i Cashback tour på tur innan EMC2012 i Wien, 18-26 Augusti.

På återseende…..

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: