Finaldags i San Marino.

Det är viss skillnad att spela i San Marino den här tiden på året än Ballmaster i Januari. Vi kan väl säga att vädret styr aktiviteterna utanför bowlingen rätt mycket. Just nu laddar man batterierna under konto ”Livskvalité” skapligt. Man umgås med vänner, träffar nya människor, äter och dricker gott, spenderar ett par timmar på stranden eller vid poolen, kan inte annat än att le för mig själv när jag tänker på det. Jag som blivit ”Mjuka Harry” på sistone suger verkligen in saker när jag unnar mig något.
Upp till frukost, ladda på som vanligt sen var det bara att styra vår Ibiza med dess trötta motor på 3 åsnor, 1 get och 16 bältdjur mot San Marino på nytt. Obligatoriska däckgnissel i spiralen upp runt landets topp, check! Bra känsla rent allmänt i kroppen, check! Första blocket var 24 spelare som spelar 4 serier och de 8 bästa går vidare till matchspel. Jag spelade än en gång med den nyborrade kulan. Kunde spelat med Vivid, den tvingade mig dock onödigt långt vänster och tog klart häftigare, såg därför ingen anledning att byta. Blev lottad på 5-6 vilket är ett skitpar om du frågar mig, 5an är så mycket tightare men nu när jag spelade på nysmort var det inte alls lika farligt. Tendensen fanns där men inte som i serierna 4-6. Började bra med 485 efter första 2 serierna, i ruta 4 nästa serie kommer klotet tillbaka med tumsluggen nedtryckt i klotet, då har han alltså borrat hålet för djupt och sluggen har tryckts ner, MEN V-F!!!!! Jag som trodde killen visste vad han pratade om, KLÅPARE! De fick smärre panik när jag ligger 2a och endast 8 spelare går vidare. Klotet upp i shopen och jag bytte till Frantic som är vassar. Lämnade 10an ett par ggr, drog på mig 2 tomrutor till och 177 blev det. Nu såg jag ut som en seriefigur med rök ur öronen men fick tillbaka klotet igen. Nu såg det minst sagt misshandlat ut. -Har ni använt stämjärn för att göra hål i klotet eller? Denna gången satt ytterhylsan för grunt istället, varpå min tumme stack alltså upp, perfa! Greppet blir kortare, men jag hade inget val än att bowla. Torrare på paret, kommer undan med ett par slag på rot första rutorna, in framför klotreturen och sätter 6av8 sista vilket jag behövde och 910 i mål, vidare som 6a.
Nu väntade Dom Barret, en nobody från England…… eller? 🙂 Dominic är grym, för tillfället förmodligen bäst i Europa, men det är jag oxå grym. 😀 Han har ett facit där han aldrig vunnit i detta steget här i San Marino för att gå vidare, samma för mig. Han började utan strike första tre rutorna, dessutom en tom. Jag ledde efter halva serien men sedan satte han ut för 230 och jag satte någon dubbel för 210. Andra serien sätter jag samtliga strike på höger bana men 3 x 10an plus en washout i sista för att testa medan han gör 270 och punkterar matchen. Resultatet 513-420 visar inte riktigt matchbilden men det är facit, bara att lyfta på hatten. Tror att jag och Dom har 1-1 i matcher nu. I nästa match mot en yngre grek som lyckats trolla sig vidare gjorde Barret 300 och började med bingo i nästa, dvs 17 strike i rad så han var rätt het just nu. 🙂

Får summera tävlingen som en godkänd insats. 1299, 1327, 1389, 910 och 420 är mina resultat och 3 serier under 200, varpå en med påtvingat bollbyte. Åter igen kan jag bara konstatera att tekniken finns där, handlar om detaljer såsom att hantera rotationer dvs kunna reducera när man inte vill att klotet ska ta för hårt i det torra, detta är något som just Barret är grymt vass på. Lika väl som han skruvar runt hela hallen kan han oxå spela spikrakt i det torra. Jag trivs och med att gå rakt, men då ofta med mer fart aningen tvingat. Bara blicka framåt, Barcelona nästa vecka. Vi flyger direkt härifrån så nu är det 2 dagar semester i Rimini innan avfärd.

Tack för att ni läser, ses snart igen!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: