Summering sista månaden.

Efter EBT Rankingen skulle jag ha ett uppehåll hette det, men då var vi i laget så sugna på en sista ligahelg att vi gick till slutspel. Borrade någon ny kula och satte mig på tåget ner till Jönköping för att se när Pergamon tränade samt rulla lite på underlaget själv. Det blev att jag åkte ensam då ingen annan kom loss från jobbet. Det gick ingen nög på mig, jag tog en repa på gymmet, titta Pergamon och spelade själv. Fick ett par svar som kom att bli avgörande senare. Som ni alla vet vid det här laget vann vi SM-guld efter att ha spöat Sumpan i första matchen för att sedan få stordäng av Pergamon och vinna mot Kulladal i sista. Detta tog oss till final mot den svarta armén från Götet. Det vi hade med oss från sammandraget föregående ligahelg och vidare in i slutspelet var ett ganska stort lugn i spärrspel och bollval. Tycket många av grabbarna blivit allt tryggare i sitt eget spel och sina begränsningar. Många har tänjt på sina gränser och insett att man klarar mer än man tror, håller ihop det vilket håller stress borta och detta var nycklar till vinsten som jag ser det. Jag har försökt smitta av mig så mycket som möjligt under denna säsongen då vi spelat på dessa WTBA-profiler som är klart tuffare än innan. Är personligen nöjd med det jag lyckats förmedla. I finalen chockar vi Pergamon med ledning med 9-1 efter 2 serier, sen vaknade både dom och vi på olika sätt och matchen slutade 10-10. En vinst för båda får man väl ändå säga. Vem hade trott att vi skulle lyckas rubba dessa stjärnor, samtidigt som de kom ur situationen nätt och jämnt. Andra mötet var en loj insatts från vår sida. Lunchbreak och ladda batterierna efter en sådan avslutning var tufft och vi förlorade andra matchen klart, 15-5. Vad vi däremot inte tappat än var glöden. Vi hade en hes publik som kämpade bakom oss och grabbarna tyckte fortfarande att detta var det roligaste dom gjort. Att få spela under dessa förhållanden är något unikt, inte bara för oss i Sverige utan över hela världen. Det finns inget land som har den här typen av ligaspel där det spelas på trummor och folk hejar med ramsor att du knappt hör vad du tänker. Skulle vilja se detta nå golfen tex. 😀 Pergamon försökte bränna banan att våra killar TW och Lövet som valt att spela utifrån skulle få det tufft men detta lyckades inte riktigt som man hoppats på Jag valde att svara med samma mynt och brände exakt där deras spelare ville spela vilket gjorde gott såhär i efterhand. Det är få saker man kan påverka varandras spel i bowling men det kan tillhöra lite kan jag tycka. Den som är bäst är den som lyckas anpassa sig och ta rätt beslut först. Vi vann den tredje matchen relativt övertygande och nu gick det till skiljeserie. Jag frågade killarna som spelade utifrån vilka banpar de ville spela på, de fick välja först, sedan fördelade vi oss på resten. Denna serien var drabbad av mycket tomrutor, allra helst våra motståndare. En avslutningsserie på 1480 (8serier) är inte något att skriva om i historieböckerna. Vi tog chansen, höll ihop det som innan. Några stack ut och tog sitt ansvar, så man måste göra om man ska vinna. Personligen spelade jag riktigt bra, återigen har träningen med Mark Baker och Ekis visat sig göra stor skillnad för mitt spel. Speciellt när det handlar om hantering av fart men oxå för att kunna repetera oftare. Jag fick slå det sista slagen i matchen för att spika SM-guldet, en grymt härlig känsla. Många vet att Amiki ligger mig varmt om hjärtat men att få ta SM-guld med sin moderklubb är en häftig känsla. Det var där jag började 09.00 på söndagsmorgnar, detta på den tiden när jag satt på oljemaskinen. Ex antal artiklar senare där man skrivit om bowling i modersmjölken var jag tillbaka och fick vinna den finaste medaljen i Sverige med dessa gubbar, vilket gäng. Jag är grymt stolt över samtliga killar!

Efter detta skulle jag lägga kloten på hyllan för uppehåll, måste vila min kropp och skalle innan eventuellt mästerskap till hösten. Istället blev det Cashback Tour i Helsingborg, något som kom att bli en sällskapstrip mer än blodigt allvar på banorna. I mitt andra försök gjorde jag ändå 1808 vilket blev en 6e plats, klart godkänt då vi spelade på WTBA Athen. Ett brett leende på mina läppar efter en fantastisk helg som gäst hos familjen Patrick Backe återvände jag hem med flyg till Stockholm igen. Nu lämnade jag kloten i Skåne så kunde Kalle ta med dessa senare, var ju ingen brådska….. eller…? Näh, men vi spelar väl Vtouren i Köping när vi ändå är på gång. Grävde fram andra klot, borrade en extra tumme och hittade mina gamla skor. 1798 och missade final med 25 poäng. Största saknaden var nog mina skor och plast faktiskt. Gjorde 830 första 4 serierna och sedan 988 sista serierna. Surt att missa final men något var inte hundra heller, antagligen var kroppen inställd på break och slappnade av för så snart vi kom ut i bilen blev jag dödssjuk. Det resulterade i 12 timmar liggandes i sängen med frossa och magknip, ytterligare 2 dagar senare så var jag på fötter igen.
Tisdag veckan därpå ringer jag Kanold för att säga att EBT Aalborg känns dumt, kroppen har redan sagt ifrån en gång nu och jag behöver vila. Jag möts av frasen, ”Perfekt, tänkte precis ringa dig. Det blir 1200:- för boende och färja till Danmark i helgen. Vi drar torsdag förmiddag.”. Kanon! Precis vad mitt schema oxå tyckte… njaaaaa. Samtidigt vet jag hur trevligt det är i Aalborg då vi brukar hyra stuga där man kan grilla och lira lite boll på tiden utanför bowlinghallen. Plus att Micke skulle åka som ensam chafför Sthlm-Gbg och sedan samma sak tillbaka sent söndag natt eftersom båten tillbaka landar först 23.15 på söndagen. Mitt svar blir istället…. ”Ok, vi ska till Danmark i helgen. Jag behöver schemalägga lite personal då. Prima, ringer dig senare idag.”. Sen var det bara till att rodda för nya äventyr, roadtrip och mer bowling. Mickes argument var just att jag ligger 4a på Europarankingen och borde spela, samt att startfältet var aningen magert. I efterhand var det ett bra beslut för jag slutade 5a där i helgen. Tekniken sitter där än, justeringarna med starten samt mitts ätt att linjera upp har gjort underverk. I helgen var det urethan för första gången på länge, dock inte optimalt. Mest för att överleva första serien som var rätt stökig beroende på banpar, därefter var det Manic som rullade mestadels. Gick in omkring 15-16 och höll bryt mellan 7-10 så var jag förlåten. Handlade om att bibehålla farten och inte komma för mycket sidan på bollen, speciellt i början för då skenade bollen vänster. Desto längre vänster jag kom blev det dags för bollbyte igen, nu Frantic som är samma kärna som Manic bara att den är Hybrid och blank istället, samt en annan layout. En bra kombo för underlaget även om HyRoad såg ut att vara helgens vinnarkula. En bra helg som avslutades med snarkningar i baksätet med Kanold bakom ratten. Landade hemma tidigt i morse och nu väntar vardag med jobb och andra åtaganden ett par veckor framöver.

Landslaget blev presenterat idag oxå, ajag fick fortsatt förtroende av förbundskapten Tomas Leandersson. Det tackar jag för, ska göra allt för att hålla skörden av medaljer uppe. Passar även på att gratulera Kim Bolleby som ska göra sin debut i samma hall där jag gjorde min seniorlandslagsdebut för 6 år sedan., Plus Bowling i Wien.

Dyker säkert upp någon tävling ändå, men tanken är att kloten ska få svalna nu inför tävlingarna i Juli månad.

Trevlig sommar!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: