EBT Master, dag 2.

Tidigare hade jag känt mig rätt slagen på förhand, när jag säger tidigare inser jag att det börjar bli rätt långt tillbaka i tiden. Klockan tickar snabbare än man tror ibland dvs för dryga 6-7 år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle kunna plocka tillräckligt på de spelare jag hade framför mig. Idag har jag en helt annan tro på mig själv och min kapacitet. Kan ärligt talat säga att jag aldrig ser något motstånd för bra för mig att slå. Ta Eurochallenge i Paris som exempel, i RoundRobin slog jag både Mika, Rash och Fagan. Innan hade jag sannolikt vikt ner mig på förhand eftersom dessa spelare är de bästa i världen, men jag är f-n inte helt kass jag heller. Något jag insett med åren.
Denna gången spelade vi på låga numren igen, den sidan vi började på igår och scorerna var lägre. Den skillnaden jag själv kommit fram till är att dessa banorna inte gärna spelas lika rakt som du högre numren. Spelade med Osku och Sean i första serien. Osku satte 500-yta på en av sina Vivid och sa, -Ska jag inte ha kul ska ingen annan heller ha det. Brände sedan upp runt andra pil där de flesta spelade andra passet igår när man gjorde högt. Jag satte därför 1000 på min Vivid och ställde mig omkring 16-17 för att utnyttja detta och samtidigt komma tillräckligt långt vänster för denna bollen samt karaktären på de lägre numren. Började bra igen, 235 med 7-10 mitt i serien. Ojämna banor krånglade lite och andra serien och sen hade jag en serie med rätt dålig carry 8an, 7an, 10an blandat med strike men inga rader. Sen lossnade det får man väl ändå säga, gjorde nämligen en 300-ing i 4e serien. Jag flyttade 2 resp. 3 ggr under serien vilket gör att jag klappar mig själv på axeln, faktiskt. Detta min andra i just EBT Masters. Min förra gjorde jag i Turkiet och då på dual-pattern dvs olika oljeprofiler på samma banpar. Spelade då med plast på kortojan och Invasion på lång, en rätt cool 300-ing om du frågar mig. Detta var min 12e, vilket inte är mycket att hänga i granen bland dessa killar men för den skull inte mindre värd för det. Plötsligt plockade jag 92 poäng på Malaysias ”Vad han nu heter” och bara 30 poäng kvar till topp8. Börjar nästa serie med 7an, 8an, 10an, XXX……. 7-10!!!! Igen på samma bana jag hade innan, dessutom efter 3 ordentliga smällar i fickan. Jag var ju på G nu! Ändå ville bowlingguden inte riktigt släppa till, slog ett dåligt slag i 9e och 3-10 som jag dessutom inte spärrade, ny serie på 190, röven! I frirutan bytte jag boll från Vivid till nya 508A som gled igenom aningen mer och gjorde resten som jag önskade. Fick klara varningar men kom undan med dessa i början av sista serien, även om jag tappade igen så var det inte helt kört. Började serien med spärr och sedan 5 kryss innan 10an skulle gneta sig kvar. Stod nu framför returen och spelade vid 26 på höger banan och lika så på banan utan klotretur mitt i ansatsen. Satte striken mellan men ytterligare 10an en gång och nu var det kört, killarna som inte fick strika omkring mig gjorde det och jag satte mina sista rutor på andra banan som en fin avrundning men slutspelat var det.

Klart bättre spel idag, ett par justeringar i tänket och uppställningen. Självklart bara detaljer men dessa gjorde skillnad. Framför allt fick jag genom bollen idag eftersom jag sannolikt varit kort i avspelet. Många gånger säger vi ”Less is more”, vilket jag tillämpade och plötsligt gled bollen cleant genom som man önskade. Känns bra inför helgen som kommer, den största bowlinghelgen i Sverige, SLUTSPELET!!!!!!

Avslutade vistelsen på typiskt tysk restaurang rätt över gatan. Vi var ett sällskap om 9 personer som åt och skrattade att magen krampade. Bland dessa var lagkamraten Gery Verbruggen med frun Muriel, Krista Pöllönen, Pertu Jussila, Mika Koivuniemi, Patricia Louto (fd Schwartz), Clara Guerrero och Ted Thomson. Ett härligt gäng helt klart. Kan inte säga att jag hade ett längre konverstion med Clara förut men shit vad jag skrattade åt henne, med sin latinamerikanska accent och humor av högsta kvalisort (som mamma hade sagt) fick hon mig att tänka på stand-up komikern Carlos Mencia. Kolla detta klippet och föreställ er en liten söt sak i glasögon spotta ur lika många ord fast med kvinnlig charm och censur istället, priceless.

Carlos Mencia – Outrageous

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

En tanke på “EBT Master, dag 2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: