Deutchland uber alles.

Då var man tillbaka i hallen där jag och min nuvarande roomie Kalle vann EM-guld i 2-manna lag. Bowlinghallen i sig är en fantastisk arena i 3 plan med över 50 banor, restaurang, konferens, biljard och proshop. Proshopen är sannolikt den bästa i europa, grymt proffsiga och alltid ett rikligt lager på klot. Klart det underlättar med dessa förutsättningar, men ändå. Spelmässigt är det en ganska lurig hall, det skiljer mycket mellan banorna även på paren i sig. Vi spelar på 39fot som ska vara 1:1,69 i ratio. Det låter väldigt svårt på förhand men det vore ganska en överdrift. Däremot svänger det ordentligt! 24 mL förväntar man sig ändå en hel del glid men icke. Ännu en tävling med ordentligt med friktion i midlane, banmässigt är det samma tendenser som i Kroatien och Slovenien på deras banor. För att få loss den sista käglan är det samma sak som gäller, broms men inte sväng. Jag spelade med Mika och han var först av oss vilket gjorde att jag kunde titta på hans reaktion varje gång vi bytte banor, detta är en stor fördel. Många gånger får man spela med en inhemsk spelare som kommer fram på fel fot, släpper back, fullroll och semi om vartannat samt en prescision som blinda Dagny med indraget körkort. Det gör viss skillnad helt enkelt vem man får spela med, sen är det kanske inte alla som klarar att använda sig av informationen men då får man skylla sig själv. Första serien var jag rätt illa ute, bollarna läste tidigt och jag ville stå så rakt som möjligt men allt checkade för tidigt, med den låga ration drar man sig från att flytta för tidigt men jag hade inget val. Mika stog vändet om mig men jag flyttade ikapp och förbi, först då blev det ok men avslutade med hål för 171. Jahopp….. så ska man göra 1350 för att gå vidare, SÅ LÄMPLIGT! Alltid när man spelar samma dag man reser tar man det lite som det kommer, men jag har dragit på mig en överansträngning i axeln igen varpå jag inte vill bowla mer än nödvändigt. Har mycket spel kvar innan uppehållet i Juni nämligen. Jag alternerade klot Vivid, Arson, 505T, Omen och Frantic men inget blev hundra. Kickade bollen in i fickan var det hörnor varje gång och käglor fladdrar men ingen träffar, precis som jag förklarat problemet de sista veckorna. Mina låga RG-klot som Omen och Arson läste ok men blev svåra att få genom, då kom esset i ärmen. Jag har borrat 7 bollar med det viktblocket som sitter i Road-bollarna från Storm och det passar mig ICKE. Alldeles för mycket som händer på för kort sträcka oavsett underlag. Nu valde jag att borra en Crossroad med pin under bryggan och svängde ut CG ordentligt (30x70x5″), tidig rull och kontroll i brytet på ett viktblock som egentligen vill göra det motsatta, bullseye! Det är det ENDA sättet för mig att använda dessa bollar uppenbarligen. Bollen gör knappast det den borde men kombon gjorde gott i min väska. Enda användningsområdet är dock när jag ska spela hela hallen med velodromskruv, men ändå. 🙂 Jag spurtade in 265,260,224 sista 3 serierna för 1365 och klar för final. Jag skulle kunna spela igen för att få en stå över ett någon omgång i finalen då man börjar redan 0800 på söndag men jag väljer hellre att spara axeln. Dessutom är det 30´c här med strålande solsken, tror det vädret med lite frisk luft kan göra gott för kropp och själ. Säga vad man vill men huvudet måste oxå få bränsle för att man ska kunna prestera, därför blir det frukost i solen och en dag på stan med grabbarna, check!

Frukost i solen.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: