EBT Qubica AMF 2012, Ljubljana.

Upp o hoppa! Då var det dags igen. Härligt att man hann vara hemma 2 dagar för att sedan sätta sig på nya flighter och ta med 13 mil varifrån jag var i måndags. Arlanda bjöd på sedvanlig frukost för 100:- och flyget var fullt. Samtalsämnet blev jobb, hur man ska göra saker bättre på sin arbetsplats, vad man kan göra effektivare, nya idéer rent allmänt. Jag gillar dessa samtal då man lätt kan bli hemmablind. Mellanlandningen i Köpenhamn blev en aning tight dock. Vi behövde nämligen checka in igen, och detta hann vi inte innan deras deadline varpå vi blev tillsagda att, ”Spring, ni måste springa nu!”. Detta på en tillräckligt ren danska att både jag och Micke förstod och föreställde oss Usain Bolt ta täten och testade löpsteget genom terminalen. Erik hade lyckats fippla till det, fått ut sitt boardingkort 1 minut innan allt stängde varpå han redan var på plats vid gaten. Kalle som älskar att flyga har något att se fram emot när vi ska flyga hem sen, planen Croatia Airlines flyger med är nämligen mindre propellerplan med 4 personer per rad. Ljudet från motorer och rotorblad gör att du knappt hör vad du själv tänker. Det som bekymrade oss mest var huruvida bagaget hann med planet med så kort tid i Köpenhamn, allra helst eftersom vi flög till Zagreb och sedan blir hämtade av vår vän Tomaz Erzen för bilfärd över till Ljubljana i Slovenien. Normalt sett kan du få bagaget skickat till dig och ditt hotell men i annat land blir det genast ett projekt. Väskorna anlände varpå vi kunde koncentrera oss på mat och sedan bowling.

Under bilfärden fotograferade jag nya inköpet på instrumentpanelen.
Gucci mot solen.

När vi anlände till hallen var det bara till att fylla på med energi. Det som är bra här är att man har restauranger med ordentlig mat. Nu tex blev det en risotto, godis! Promenad i friska luften och sedan dags att bowla. De tidigare gångerna jag varit här har det alltid bjudits in till att skruva, så även denna gången. Den höga friktionen i AMF´s laminat gör att man för tänka lite annorlunda men nu spelade jag hela förra veckan på detta, plus att vi tränade med Sturpen i Nynäs på just samma i veckan. Det handlar om att bollen måste gå i rull, den höga friktionen gör att måste ta på vägen, annars kommer banan kännas tight då klotet inte kan färdas lika många ribbor vänster på lika kort sträcka som det går hemma på Högdalens Pro Anvilane med en klart mindre friktion och klotet därför kan spara mer energi längre ner i banan. Vi spelade 1 spelare/bana, vilket är lite knäppt men när det inte är fler som spelade i starten antar jag att de inte såg någon annan lösning. Jag hade gärna börjat längre höger men hade inget som rullade vettigt utan tog för mycket på vägen. Det jag lärt mig med denna laminaten är att fart löser inga problem utan det var bara till att flytta vänster, ta något som läser i oljan och rulla bollen mer. Blev Vivid från start och började med 7 strike, dessvärre skulle 10an sätta stop för detta försök till full pott. Har som sagt många höga serier på sistone, men det måste lossna snart att jag får notera en till 300-ing till samlingen. Hamnade i lite ojämnheter mellan banparen och testade 505T, Arson, och Frantic men antingen tog Arson med sitt låga RG för tidigt eller de andra kloten för sent, iaf för att få loss käglorna. Kloten tog sig alltså till fickan ok men inga strike. Visade sig bli Vivid ett tag till, tills dess att banan satt sig och därefter kunde jag välja 505T och börja gå ner i tempo för att få loss de sista käglorna. I femte serien kom känningar av resedag, energin och fokus blev lidande. Slog dåliga slag och 185 noterades, lite dumt eftersom placeringen i kvalet avgör en del. Jag fick plötsligt jaga för att ha en chans att bli topp10, då står man nämligen över 2 första stegen i finalspelet, klarar man sig topp20 står man över det första steget. Banorna 15-16 väntade mig i sista serien. Erik varnade mig innan jag kom dit, spelare på läktaren sa samma sak. Inte alltid man uppfattar sådant lika men här har vi nya banor som kan göra V-ås & Kroatiens banor sällskap. Jag spelade bättre igen men kloten bestämde sig aldrig vad de skulle göra. Slutade med att jag ökade farten och gjorde det så enkelt för mig som möjligt. Hade inte flyttat så mycket sedan vi började, bara bytt klot och befann mig nu omkring 4e pil och försökte bara ta mig runt hörnet. Avslutade med en trippel för att rädda 209 och 1353 i mål som åtminstone verkar räcka till topp 20. Kommer dock spela igen 14.oo Fredag.

Förra veckan i Zagreb passade jag på att fråga Matej, en annan vän från Slovenien vart vi skulle bo veckan i Slovenien. Han förklarade att B-VM i hockey spelas samtidigt och att det var knappart med rum i stan. Tipsade om ett ”gasthaus” i krokarna som var kände för sin vällagade baltiska mat. Ok? Gasthaus lät väl inte så fancy, men säger han det så. Kan väl bara säga att det var ungefär va det lät som….. ifrågasätter min vänskap till Matej hädan efter, jag tänker ge igen!

Boendet i Ljubljana.

Behöver jag säga att vi checkar ut och väljer nytt hotell under dagen?! 🙂

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: