Finaldags i Zagreb.

En god natts sömn: Check!
Frukost: Check!
Musik i lurarna på väg till hallen: Check!

Uppladdningen var som den borde, de sakerna som jag ser som viktiga såg jag till att dom tog hands om. När jag väl kommer till hallen vill de ha med mig i en intervju men kamerateamet hann packa ihop och skulle vidare. Fick höra på omvägar att Christian Karlsson utlyst mig som det största hotet om segern.
Finalen spelades bäst av 3 serier tills dess att det var 8 spelare kvar, då bäst av 1 serie. Som vanligt är det ranking från kvalet som styr vem du möter. Jag fick möta den enda tjejen i final Maja Debenec från Slovenien, en kompis Richards flickvän. Självklart kom han fram och försökte förklara att jag var tvungen att lägga mig, så även hon och blinkade med ögonen. Jag förklarade att ”Business is business”. Banparet vi spelade på var ojämnt, vilket jag såg som en fördel. Samtliga andra 3 spelare på banparet stod samma på båda banorna medan jag stod 3 ribbor längre vänster på högerbanan som svängde betydligt mycket mer. Slag efter slag såg jag hur bollen tog tidigare för samtliga spelare som beskyllde sig själva. Jag vann min första serie med 258-188. I andra serien ställde jag ”dubbla slussen” i ruta två och supporters hejade, något man får ta helt enkelt. Det var skapligt jämnt i mitten av serien, hon spärrade 5-7 men ställde fler svåra uppställningar och tömde sista rutan varpå jag vann innan ens spelat min ruta. Första matchen blev alltså rätt odramatisk. Under tiden förlorade högst rankade bokstavsbarnet Vezis som mötte en lokal spelare som normalt sett spelar ”9 pin” som är en större idrott i Kroatien än bowling. En otroligt besviken 17-åring som sagt i samtliga intervjuer att han skulle vinna tävlingen fick äta upp sina uttalanden rätt fort.
I andra matchen mötte jag vänsterhänte Benjamin Kubalek från Österrike. Något jag inte nämnt tidigare är att bana 23 i Zagreb hamnar i samma fack som bana 3 i Västerås, Fragglarnas skräphög dvs. Valde att ta lite yta på bollen då denna bana var betydligt tightare i nedre delen. Så fort jag inte fick bollen att rulla i tid stod hörnor eller 2an med sällskap. Tydligt bra drag då jag gjorde 535 på mina 2 serier och vann betryggande med 2-0 även här. Nu skulle man olja om inför de återstående 3 rundorna över endast 1 serie vardera.
Jag fick möta en Amerikansk Holländare i min match. Vi båda började med trippel innan han lämnade en kägla och jag fortsatte, inför de sista rutorna hade jag drygt 30 poäng upp då jag ställer 3-6-10 och missar samtliga käglor!!!! Ursäkta, vad hände????? Jag tog till en xtra ribba då spärrbollen hade en tendens att tjuvta på vägen men detta var löjligt. Han kunde både avgöra och sätta press på mig men satte inte utan såg till att det räckte med ett par käglor i sista rutan varpå jag satte strike i 10e och 11e för vinst.
Näste man på tur var ryssen Alexander Medvetiskov. Under inspelningen såg jag att vi båda befann oss på samma ställe. Jag med min Vivid, som spruckit kring långfingret och han med sin VG Nano. Jag testade att rulla ett par slag med Frantic som såg oförskämt bra ut men tidigare varit rätt lynnig. Matchen drar igång och jag väljer Frantic för att kunna hålla mig vänster om honom, även om det bara var 1 serie. Jag sätter strike första 3 rutorna på högerbanan men krånglar lite på vänsterbanan som är märkbart tightare, samma problem uppstår även för honom. Efter ett par tunna slag i fickan beslutare jag mig för Vivid på vänster och Frantic höger bana. Bra drag tills dess att jag kastar bollen höger på den tightare banan och ställer 2-10 i 8e rutan medan han har trippel i bagaget. Som tur är ställer han 2-4-8-10 och tar enbart 2 käglor vilket innebär att jag behöver 9 käglor i ruta 10 för omspel efter att ha satt strike på höger bana, igen. Bra boll och skuggan av 7-10 står där men 10an faller, det susar ett -Wooooooooooow, genom publiken och jag spärrar 7an för vinst. Denna matchen var mer slugger än finlir helt klart, skönt att vinna en sådan serie bara. Under tiden vinner James mot Suslov, den andra ryssen som var kvar i tävlingen.
Detta innebar att det var jag mot James i final. Inspelningen känns ok, väljer att ta lite yta på Vivid och ställa mig aningen mer vänster. Känns bra tills dess att vi börjar. Denna serien visar sig bli värre slugger än semifinalen. James slår ok slag men har oxå problem att ta sig till fickan på ett vettigt sätt, jag tar mig inte ens till fickan. Klotet tar efter halva banan varpå jag inser att detta håller aldrig. Med en vänster i bagaget hoppar jag vänster och byter till Frantic efter halva serien för att lyckas hitta en vettig avslutning. Sätter en trippel och tvingar James att sätta ut i sista rutan varpå han ställer hål och matchen är över. Jag avslutar med dubbel 9 för vinst i tävlingen…….. JAG ÄLSKAR VERKLIGEN ATT VINNA! Har sagt det en tid tillbaka att jag har något på gång, idag tog jag min 3e EBT titel, FAAAAAN VA NICE, SÅÅÅÅÅÅ JAAAAA!

Sen blev det till att fira i hallen med diverse lokala spelare och personal. Många åkte hemåt varpå vi var dryga 15 personer kvar att umgås och ha kul. Nya historien fick man höra och jag fascineras än en gång över människors historier. Att resa runt och träffa såhär mycket människor är verkligen kul, kanske ännu bättre när man reser själv faktiskt. I segerintervjun säger Hana som var reporter för sport-TV och höll i priscermonin att jag var omtyckt av publiken och att den allmänna uppfattningen var att jag verkar vara en trevlig kille. Vad kan värma mer än sådan ord när man kommer till en plats för första gången? En bra dag på jobbet helt enkelt! 🙂

Läggdags och hemfärd imorgon, tillbaka till verkligenheten.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: