Elit-SM, dag 2.

Frukost serveras hemma hos familjen Martin Paulsson med ligister till fru och barn. Brödet bakat i egna bageriet, jag gillart! Tiden rann iväg och dags att åka till hallen för att spela andra passet, WTBA Atlanta 38 fot.
Normalt sett är de kortare profilerna min styrka, när du premieras av att spela hårdare rakare linjer. Detta var det snabbaste 38 fots profil jag någonsin spelat på. Urethan utifrån….. yeah right, 2″ pin för tidig reaktion och mycket kontroll……. nope! Efter en knackig start och strax under pari sa jag till mig själv, -”Nej du Dennis, nu är det bara till att glömma allt logiskt, glöm att du vet vad som ligger och koncentrera dig på enbart på bollreaktionen”. Blev 2 plankor vänster, och två fot kortare ansats, plocka fram Taboo Jet Black som är en av de bollar som orkar gå lång väg men ändå tar käglorna på ett vettigt sätt. Där står man och bowlar 38 fot mellan 3-4 pil med bollfart mysfarbror, GOT IT! Montreal var tight, men detta tog priset. Jag avslutade med 690 sista 3 serierna och rädda 156 över totalt och fortsatt spel ikväll.

4 kg godis och ett turkost fult påskägg senare hade vi visat vår tacksamhet för sovplatserna denna helgen. När vi kommer hem mellan passen fanns det hemlagat på bordet, kärlek! Mätt och belåten blev det ryggläge en stund, behövde få lite vila och ny uppladdning inför WTBA Paris 47 fot.
När vi anländer till hallen har tjejerna skjutit högt på underlaget, samma tendenser som i damernas VM. Det kan tyckas märkligt när profilen är så lång som den är men all olja ligger i ett smalt stråk i mittdelen av banan, resterande del av banan har så tunt lager att klotet svänger mer eller mindre när den landar. Så snart du hittat kanten mellan torrfält och olja blir det rätt lätt eftersom den långa oljesträckan ger ett ofantligt häng medan klotet hookstoppar utåt, svårt att förklara och det ser rätt märkligt ut, en urethanliknande reaktion fast mitt i banan.
Jag spelar tekniskt sett bra, börjar omkring 18 vid pil med Frantic. Hamnar på mitt ”favoritbanpar” 11-12 igen. Här skräller jag till med 170 denna gången, kan därmed summera mina 3 serier under helgen på detta banpar till hela 509 fascinerande kägelpoäng, RÖVEN! fortsättningsvis var det viktigast att inte gå FÖR långt vänster även om det torkade upp. Det skulle göra att du kom i vänsterns tunnare del av profilen. Blev därför att höja farten med 505T som är borrad med svagare pin, ett bra val och gjorde 1334 i mål. Dessvärre var det inte nog, utan tappade min 16e plats och blev först utanför med retliga 20 poäng.

Under helgen har en viss typ av reaktion gynnats oavsett oljeprofil och det har inte direkt varit min egen, ibland räcker man inte till. Klart jag kunde gjort det bättre, men när resultaten skjuter iväg som de gjorde måste man ha det där lilla extra vilket jag tyvärr saknade.

Tar med mig det som var bra från helgen. Har för tillfället ruskigt bra koll på bollreaktion och vilka beslut som ska tas och när. Hamnade som sagt i fällan på Atlanta men annars fortsätter jag att övertyga spelmässigt.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: