Äsch…. v-f….. inget att förlora!

Aningen besviken tog vi oss tillbaka hem till Paulsson för att se slicka våra sår och kolla sista hålen av golfen på TV. Medan tog jag beslutet att åka till Sala för att spela den final jag tidigare kvalat in till men inte kunde spela då sista finaldagen i SM krockade med denne. Nu när jag inte längre skulle spela sista dagen i SM tog jag alltså detta fantastiska beslut 0100 och finalen börjar 11 timmar senare, 64 mil bort. Kanske skulle man besöka doktorn och se om jag verkligen syresätter hjärnan ordentligt. Efter 12 serier och 15 timmar vaken tyckte jag alltså att det var en strålande idé. Fick TW att hänga med bara jag släppte honom vid lämplig tågstation att han kunde åka vidare till Sthlm. Linköping it is, spikat! Vi lägger oss och 02.00 tar vi oss in i John Blunds värld, grejen är bara den att klockan ringer redan 150 minuter senare för avfärd. Stark i klass med ”Lille Skutt” krälade jag mig ut i bilen och TW tog plats bredvid. Avgång för TW´s var 08.52, därför önskade jag samtliga trafikpoliser på sträckan en trevlig sovmorgon. När vi når Värnamo insåg jag att mina blå tog ofrivillig timeout, dags för byte av chafför. Passade på att sova någon timma tills vi när Linköping, välbehövligt. TW hann med tåget, jag sätter kurs mot Sala. Två svindyra frallor efter vägen blev frukost, men 6 timmar i bil och minst 5 serier i Sala gör att Dennis behöver mer energi. Självklart blir det Max, Umami med bönsallad och Ramlösa…… jag vet att tog upp kosten nyligen, hopplöst detta! Med körkortet hängandes i skör tråd når jag Sala 11.00 och folk tittade frågande på mig och utbrister kort därefter, -Spelade inte du SM sent igår, i Malmö?
Det enda jag bestämt mig för idag var att inte tappa blodsockret varpå jag boostade kroppen med kaffe, choklad och diverse korv och smörgåsar samt vatten och sportdryck. Detta hjälpte gott eftersom jag gjorde 1223 på mina första 5 serier och tog ledningen, dock börjar vi om från noll i nästa pass. Denna gången är vi 16 spelare kvar som spelar 5 nya serier, där gör jag 1197 vilket gav en 2a plats, 8 spelare vidare till RoundRobin. Även här börjar man om från noll. Jag hade såhär långt alltså gjort 420 över pari på 10 serier vilket med snabb huvudräkning ger ett snitt på 242 över de första 10 serierna. I RoundRobin gör jag 1730 rent och slutar som etta inför finalens slutfas. Nu har jag skrapat ihop 770 över pari på mina 17 serier, dvs 245 i snitt……. guess what, vi börjar om från noll för 3e gången! Dessutom spelar vi karusell vilket innebär att jag inte har någon som helst fördel av att vara etta hittills. Formatet är 1 serie mellan de 3 bästa spelarna och sämst åker, vilket självklart blev jag, vem annars?!? Detta kändes dömt att hända. Spelarna som var kvar att avgöra vem som skulle kamma hem titeln var Erik Andersin och Tobias Karlsson, båda goda vänner till mig. Klart det är surt när man inte vinner, allra helst efter en dag med så övertygande spel. Kan inte annat än att glädjas åt tekniken just nu, den liksom sitter där och förändringarna har gjort sitt.
Något annat som glädjer mig är väskan, jag har en bra sådan för stunden. Spelade de 2 första passen med 3 olika klot. Bytte med flit för se skillnaden trots höga resultat. Idag rullade 505T, Vivid och Frantic. Dessa kulor kommer garanterat få hänga med till kommande tävlingar oxå, en bra kombo.

Till slut var det alltså värt att tvinga sig själv dig från Malmö till Sala. Ett stort tack till Max Ornered som stannade med mig efter att han själv åkt ut i första finalsteget. Utan honom hade jag aldrig kommit hem då jag var duktigt trött efter många serier och bristande sömn.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

En tanke på “Äsch…. v-f….. inget att förlora!

  1. alltid kul att se dig spela+ att du har ett värdigt och ödmjukt sätt mot dina konkurenter och publik” trots dina medaljer”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: