Elit-SM, Dag 1.

”Kör försiktigt, det snöar här!”, det är vad som dyker upp i mobilen på morgonen från en lätt bitter Karl Wahlgren som dessutom ligger fullt påklädd under täcket med feber, följden av 5 besök hos naprapaten en och samma vecka.
Jag hoppade in i papsens Lexus, som skulle ta mig till Östberga och hämta vår kung TW som oxå skulle med ner till Malmö. Vi kommer till Linköping, luras in på IKEA och Ingvars väl uttänkta labyrint innan man får välja 10, 12 eller 16 köttbullar till förmånliga priser. Paulsson hör av sig med stort hjärta och dubbelcheckar att vi kommit iväg ordentligt då snön vräker ner i söder. Vi tittade på varann desto längre söderut vi kom, ”Var är snön????” Värsta vårvädret och solskydden ner, men de envisades med att kommentera vädret som härjade på morgonen. Lagom till dess att vi anländer finns inga tecken av det vita guldet, inget vi fäller tårar över men ändå.

Lång resa och ganska exakt en timme till start var det bara att installera sig. WTBA Montreal var dagens utmaning. Jag kikade sista rutorna på starten innan och det såg relativt tight ut, inte helt förvånad då underlaget var så även hemma på Högdalen. När det hela drar igång var det npg tightare än väntat men fortfarande inget obekvämt utan starkare klot och rakare linjer aningen längre höger löste det hela. Jag började omkring 7 med nyförvärvet Storm Vivid. Sällan jag borrar så starka klot men behövde något i väskan som läser tidigare och rullar mer som en muskel, tycker den bollen fyllde luckan i väskan. Hellraiser Revenge rullade oxå bra men aningen otålig. 460 efter 2 serier och topp5 såhär långt i starten, nu börjar man kommer på banor där spelare börjat längre vänster och förflyttningarna blev allt större hela tiden. Det riktiga hoppet blev på banorna 9-10, där bana 9 dessutom svängde 3 stav mer och nu var man inne vid 17-18 och rullade med Columbia Omen, ett klot med längre RG och starkt skal, mycket kontroll i midlane, något som passade mig för ändamålet. Det mesta annat blev lynnigt och ryckigt. Sen hände något märkligt, med dryga 100 över efter 4 serier hamnade jag på 11-12 som är tidigare känt är ett tight banpar, men vad hände????? Jag ställer 2-10 4 ggr på 6 rutor, sen även 3-7 som pricken över i och 84 poäng i ruta 7, MUMMA!!!!!! Vid det här laget har jag flyttat 8 stav höger…… 8 stav höger! Vi pratar typ ursprungsläget i slutet av första serien, har ingen spelat här sedan dess eller? Märkligt var det iaf och lyckades få till en dubbel för fantastiska 155, tog hissen ner ett par placeringar. Kommenterade min serie med att det är tur jag fyllt 30 år, annars hade mitt humör varit ett annat och Baltiska Bowlinghall skulle möblerats om en aning. Efter ytterligare 4 rutor räckte det knappt med 32 år fyllda för då visade det sig att jag låg efter åt andra hållet igen, det var PRECIS lika torrt på nästa banpar som det innan, vilket gör banorna 11-12 till ett ännu större mysterium. Bra avslutning med 6 strike gav 242 och 1290 i detta passet. Självklart var det andra som oxå uppfattade samma problem men fortfarande upprörande när man har en bra score och rygg på täten.

Samtliga 64 spelare ska spela 12 serier innan topp 32 går vidare, man tar med sig poängen hela vägen vilket gör det hela till en rättvis tävling. Det kommer spelas 32 serier innan vi kan kora vinnaren. Nu väntar WTBA Atlanta 38 fot innan gallringen till 32 spelare.

Skruuuuuv finns att köpa i shopen! 😀

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: