Sammandrag Örebro, dag 2.

Då var det dags, kniven mot strupen Sturpen. Vi hade satt oss i denna sitsen själva, helt enkelt slarvat bort poäng på vägen hit. Självklart kan vinst borta mot SIK ses som bonus oxå om man vänder på det, men totalt sett har vi tappat fler poäng vi tagit så att säga. Personligen var jag aningen seg, lite grus i ögonen, kände mig inte riktigt alert, inget bra alls. Surt när man inte kommer igång fastän man inte har något att skylla på.
Matchen påminde om den första mot Engelholm, en tight första serie där vi tar ledningen med 3-2. Jag och Erik hade en liknande gameplan denna gången oxå, fungerade bättre men inte bra nog då vi förlorade igen. Därefter lossnade det, Erik var den som drog lasset denna gången. Jag kom i fällan där man gick för långt vänster, testade blankare klot med energin på annat ställe men allt blev bara lynnigt och dålig carry. Nyckeln har varit att stå kvar och trycka till bollen en aning istället för att luras in för långt, vilket fungerade bättre även nu. Vi avgjorde matchen efter 3 serier även nu och slutspel var ett faktum. Shit vad coolt! Detta är andra säsongen för mig och Erik i Stureby. Klubben har gått från klarhet till klarhet vilket glädjer mig. Aningen svårstartade men idag fattar grabbarna vad som krävs och inser skillnaden när tar hänsyn till detaljer för att komma undan slumpen så mycket man kan.

Sista serien blev en aning avslagen men vi avslutade bra och slutresultatet 15-5 räcker som bevis att vi gjort vår hemläxa. Själv spelade jag Hellraiser Revenge mestadels men provade Arson mot slutet som oxå rullade bra, 238 i sista serien för 813. Anmärkningsvärt är mitt snitt i sista serien på Tokyo denna säsongen, allra helst i jämförelse med serie två. Jag gissar att skillnaden är större än 50 poäng, vilket är löjligt stor skillnad men samtidigt intressant.

Nu skulle vi ladda om för match mot Falkenberg. Denna matchen kom att ha stor betydelse för lagen runt det nedre strecket. Förra årets svenska mästare Engelholm förlorade mot jumbon Umeå IK och även SIK i deras sista match för helgen vilket försatte dem i sitsen att vår match blev direkt avgörande för huruvida de skulle behöva kvala sig kvar eller ej, klockrent DIF-syndrom. Vi hade en kortare samling för intag av energi och peptalk. Vi måste göra vårt bästa eftersom matchen fortfarande påverkar tabellen även om den inte påverkar just vår placering. Vad som är värt att nämna är att Falkenberg fick spela samtliga av sina matcher på de höga numren i hallen medan vi gjort det motsatta. Nu visade det sig att vår match spelades på ”deras” sida och Falkenberg hade 6750 & 6900 i bagaget även om de bara vunnit en av matcherna. Vad man har sett är att deras banor svarade betydligt mer utåt. Minns för ett par år sedan när vi spelade slutspel i just Strike&Co Örebro att Åsa Wetterlund slog något i stil 1040 inklusive en 300-ing. Det tar inte bort hennes prestation men uppenbarligen är det aningen mer gynnsamt på denna halvan av hallen.
Jag som spelat Hellraiser Revenge varje match såhär långt bytte till Eruption som är en långt mycket svagare boll, men det läste alldeles utmärkt. Dessvärre räckte vi inte till, 1-4. Man kände och såg på grabbarna att det var svårt att tända till. Det betyder inte att vi inte försökte men utan en riktig motivation är det tufft. Samtidigt var dom hungriga och gjorde ett bra jobb. Jag insåg efter att ha testat diverse klot när förändringen kom att även här var det mer gynnsamt att stå kvar och öka tempo än att söka sig vänster. Falkenberg gör ytterligare en match över 6900 och vinner över oss med 14-6. Ett bittert Engelholm på läktaren förstås, beklagligt att det ska hänga på vår match men samtidigt har dom sig själva att skylla med tanke på att de underpresterat när man ”höll nollan” detta sammandraget.
Sammanfattar helgen med att vi gjort stora framsteg med klubben denna säsongen. Flertalet spelare har klivit fram på sistone vilket gjort detta möjligt. Klart att ”Lilla Fridolf” dvs Gery Verbruggen har stor del i detta oxå men helgen är en laginsats. Jag konstaterar att mina tre avslutningsserier summeras till 795, ska bli spännande och se skillnaden som sagt.

Mycket bowling på schemat, Elit-SM i Malmö till helgen. Finns ingen tid att spilla, på´t igen ba! 🙂

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: