EBT Paris, start 2 & 3.

”Solen skiner, grisen gråter och jag har ont i magen”. Den frasen möter alltid min finska klubbkamrat Jarmo ”Jape” Ahokas mig med. Den meningen får mig att le. Appropå ingenting menar jag.
Spelade min andra start enligt planen igår, hade ett godkänt resultat i bagaget, dessvärre några pinnar för lite men det känns alltid bättre att ha en vettig score i ryggen när man går ut på banorna igen.
Promenad med Kalle och Junior i vårsolen kändes bättre än skrapa rutorna på bilen i Helsingfors under Ballmasters, sen blev det tomat och mozzarella som starter och gratinerade gnochi med kyckling till varmrätt, jag säger det funkar!
Jag gillar när man lottar startbanor, tycker det är rättvist. Det finns trots allt diverse egenheter i de olika bowlinghallarna, man följer olika personer etc etc. Jag blev dock rätt sugen att kolla hur stor chansen är att jag drar 27b, 28b, 27a när det ligger 56 kort/banor i korgen?! De oljar alltid banorna från vänster till höger, vilket innebär att jag fått banorna där oljan legat kortast tid och förändringen kommer fortast. Jag kan visserligen inte klaga, började bra i torsdags och nu 9 strike i första serien dessvärre inte mer än 219. Ett stycke 2-10 mellan dubblar för att sedan följa upp med att klippa 3-6-10, förstås oxå den mellan 2 dubblar! Kände dock att strikeskörden visade positiv trend och ingen anledning att hänga läpp. Började en aning längre vänster detta passet men fortfarande höger om man tittar på många andra. Personligen fattar jag inte vad man ska in och härja omkring 4e pil från start på något som är 40 fot långt?
Problemet detta passet till skillnad mot mitt förra var att starten innehöll mycket tjejer, normalt sett är det bra för oss som vill gå vänster. Problemet är att tjejerna står längre vänster än normalt varpå typ alla står närmare 3e pil och plötsligt torkade inte banan upp där vi ville utan blev seg istället. Ingen gång under hela starten blev banan egentligen som innan och många rynkade pannan. Jag valde efter 3 serier med 60 över att prova klot istället, insåg att det behövs om detta händer igen. Labbade lite med Crossroad som såg ok ut men direkt fick jag mer skit på de sämre slagen, man ser att bollen med sitt högre RG tar längre tid på sig att gå i rull, detta i kombination med att banan var lite seg förstärkte bara det hela. Ändå såg den bäst ut just då, avslutade ok med 470 för 99 över men denna starten var sannolikt ett måndagsexemplar.
Hade pratat med mig själv om att inte spela två starter i rad eftersom jag har rätt dåligt med ork då kroppen brottas med bihåleinflamationen. Normalt sett spelar jag ofta bättre andra starten, precis som om jag är varm i kroppen, bollarna sitter och jag har känslan konserverad. När jag och jag hade överlagt och kommit överens, valde vi att gå på igen. Som jag tidigare nämnt drogs bana 27a till herr Eklund, vad är oddsen? Har ingen mulligan i lanedraw så det var bara att parkera kloten i hörnet på nytt. Mina första serier har varit bra men det är inte så bra för fortsatt spel om man börjat samtliga starter på samma banpar. Får väl låtsas att jag rekat i två starter för denna gången klev jag in ytterligare en aning, började denna gången typ 18-12 vilket visade sig vara en bra plan. Efter en flygande messenger mitt i serien kom Chris Lochester fram till mig, -”Please God! If I only could feel how it is to be you, just for one day?”. Grabbarna från touren har humor, jag gillar dom. Höjde mig ett snäpp denna gången och 269 blev det. Stora skillnaden denna starten som jag ville ändra var att jag blev en aning motorisk i förra. Har tränat på en långsammare startrörelse, men på sistone tagit in ”mig” mer i den rörelsen. Det händer stundtals att jag blir statisk. Gör allt FÖR noga och samtidigt blir flytet lidande.
Andra bullar i ugnen och följde upp med 234. Gick i fällan här dock, det var torrare men efter 2-8-10 i första slaget lurades jag att gå höger, men efter en 3-6-10 där klotet tog när det landade så blev det till att ”hoppa”. 4 ribbor vänster i banan och sänka farten en aning, ge bollen att den verkligen rullar igång i midlane, det var modellen! Tidigare gav jag bollen mer till banan men den blev en aning fladdrig då, trots lågt RG. För varje banpar jag kom till torkade det upp allt mer, raka motsatsen till starten innan, detta påminde mer om torsdagen. In framför returen och fortsätt bowla. Tappade greppet om topp12 och blev feg/smart, sista 1,5 serien skulle jag normalt sett bytt boll och letat ny reaktion för ModerMarvel som rullat varje slag denna starten räckte inte riktigt till längre, eller snarare att den hade energin på fel ställe i banan. Höll ihop och gjort 197, 214 sista två serierna för 1384. En bra dag på jobbet, duktig Dennis! Har kännt de senaste 2-3 veckorna att jag har något på gång, går från klarhet till klarhet igen, jag gillart!

Idag lördag blir det spelledigt för herr Eklund. Jag ska njuta av sol, äta lite gott och kanske unna mig ett par nya skor.

Over and out….

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: