Liga i Skåneland.

Normalt sett brukar man sucka djupt när man tänker på resan till Skåne, det är långt bort helt enkelt. Till att börja med är det inte alls ovanligt att man ska kusta dit med bil vilket innebär ömma och stela kroppar och sedan restiden i sig, horribelt. Vi valde att åka tåg, redan på fredagen för att kunna förbereda oss på bästa sätt inför helgen som var en viktig sådan eftersom tabellen är som någon tidigare kallat den ett ”getingbo”.
En problemfri resa ner och incheckningen på hotellet gick smidigt förutom att stället var fullt med snorisar som luktade kiss, Avicci hade nämligen spelning i Malmö denna helgen. Till deras besvikelse ställde han in spelningen pga sjukdom. Med tanke på vart vi befann oss hade ingen höjt ögonbrynen om anledningen var styckmord eller skottlossning. Vid ankomst frågar vi receptionisten om bagagerum varpå tjejen frågar om vi inte ska bo där? -Jo, men det vore bra om vi kunde lämna bagage någonstans då vi har en del med oss. Kan tyckas uppenbart för vissa då vi står i ett hav av klotväskor. -Men ni bor här lr? -Men v-f tror du? Låter det som om vi är härifrån? Tror du att vi frågar efter något liknande om vi inte ville åt det? Hur fick du ditt jobb, lottades tjänsten ut på arbetsförmedlingen? Det slutade med att vi tog med oss kloten upp på rummen och tog kurs ner på stan för utfodring. Slutligen blev det Jensens Böfhus. Med blandade erfarenheter var förväntningarna semi, men vi fick god service men självklart var det svårt att få till köttet efter önskemål, ungefär lika bra som Sveriges Mästerkockar i deras utmaning fast i omvänd ordning. Max som ville att sitt kött skulle råma kunde jag ätit med lätthet, mitt kött kunde Matt Miller tagit som gillar kött man aldrig kunde misstänka att det någonsin svettats.

Lördag morgon, rise and shine……. TYDLIGEN! De polska byggarbetarna skickade på slagborren 09.27, det var den sovmorgonen det. Inte helt oväntat blev det även frukostens samtalsämne, ersättning efterlyses var vi överens om. Det blev ändå en rätt bra dag för mig. Hängde med grabbarna till shoppingcentret Bilia intill för att hitta en frisör som kunde göra det jag inte gjort hemma, raka huvudet alltså. Därefter klämde jag in ett kortare pass på gymmet, SATS City. Skönt med en genomkörare för att väcka kroppen till liv innan match.

Olympia hade fullt när vi anlände, 10 banor med maskeradbowling. Först trodde vi att det var Göta som tränade inför matchen varpå jag slet tag i en kortare välbyggd kille iförd krullig peruk och gul T-shirt med texten ”Biggest loser” i tron om att det var Kalle men icke. Fick bjuda denna förvirrade man på en bira för missförståndet……. kanske skarvade lite nu men det var maskeradbowling, på riktigt. 🙂
Matchen var jämn, vi ledde första serien med 4-1 länge, dessvärre tappade vi övertaget mot slutrutorna och förlorade med samma siffror. Jag ock Erik lyckades knipa vår enda poäng. Nästa serie hamnade vi i deras lunkande halvljumna mode, kände inte igen Göta riktigt. Är van att se ett annat go i laget men tror att tabellen gör de flesta rätt spända de sista omgångarna. Banorna var relativt lika det vi spelade på förra säsongen när man valde fritt bland oljeprofiler. Friktionen i Olympia är hög varpå man gynnas att vara lättare på handen och spinna bollen en aning efter ett tag, gick aldrig riktigt att lösa underlaget med fart utan fick flytta med och ge bollen mer utrymme allt längre matchen gick. Jag spelade med Freeze till en början men bytte till ModernMarvel som läste bra. 6-4 inför tredje serien då Göta lyckades få till en riktig lyckoträff 1830 och deras högsta serie denna säsongen, LÄMPLIGT!!!! Resultatnivån låg omkring 1650 genom hela matchen förutom den där dumheten och matchen punkterades lite även om den inte var över än. Sista serien blev rätt seg och avslagen även om vi gjorde ett försök att rubba Götas hemmasvit men försprånget på 10-5 var för stort och 14-6 blev slutresultatet. Jag och Erik tog 3av4 poäng, viktigast var självklart matchen mot Kalle och Mattias som vi vann, däremot fick vi lägga oss lite snyggt mot Backe och JD i sista. Ville inte att stämningen skulle bli onödigt spänd vid middagsbordet efter matchen då vi skulle äta hos Patrik på Olympia. Bra mat och trevligt ljug som vanligt, slicka våra sår och ladda inför morgondagen. Avslutade kvällen med en bastu på hotellet efter att Ranelid gjort ett flertal svenskarna upprörda genom att gå vidare till final i årets melodifestival, vilken hjälte….. ”Ingenting är omöjligt, bara olika svårt” som Gunde brukar säga. 🙂

I natt behövde vi bara sova till fulla engelsmän som uppförde sig som fulla engelsmän. Alla vet vi att något händer när man dricker alkohol, alla påverkas olika. Någon blir töntig och fnittrig, en annan aggresiv och en tredje lösaktig och allmänt jobbig men engelsmän blir bara oförskämda och uppför sig som en bunt höga chimpanser. Minns så väl när några grabbar som rullar klot för England stog i kön på gyllene måsen sådär lagom efter normal läggdags. Står en mamma och beklagar sig över att det är dyrt att vara ensamstående mamma men att pengarna räcker långt på McD, då säger killen som står bakom henne, ”Det kanske du skulle tänkt på innan du blev gravid!”. Det säger det mesta, och dessa killar i korridoren hade ungefär samma tur när dom tänkte.
Avfärd till Baltiska för två matcher, först Team Malmoe på Athen (40fot) följt av Kulladal på Los Angeles (36 fot). När man tittade på matcherna i förhand är Malmoe det svagare laget på pappret men valt en profil som lämnar mer åt slumpen om man tittar på oss som lag. Kulladal det starkare laget men valt LA som är något våra killar är bekvämare på, förutsättningar som kändes bra.
Malmoe krigade bra i första och matchbilden liknade den i Helsingborg men en samling och påminnelse om gårdagen gjorde susen. Därefter dominerade vi matchen och vann behagligt med 13-6 efter ett avgörande redan efter 3 serier. Jag och Erik ensamma om att ta full pott, 4 poäng trots att vi 7 & 8 i laget resultatmässigt, det visar hur viktigt det är att spela var serie för sig.
Kulladal up next! Som tidigare nämnt det starkare laget för dagen men på en kortare profil. Vi såg rätt snart att underlaget skulle passa oss, många såg trygga ut och 4-1 till oss i första var ingen slump. Resten av matchen var stenhård, det var 10-20 poäng som svängde fram och tillbaka till sista rutan var spelad. Inte minst när jag och Erik avslutar med 59 poäng i ruta 10 för vinst med 8 poäng. Eller när jag sätter sista striken i 12e efter att messenger träffar både 7an och 10an för vinst med 1 ynka kägla. Vi ledde med 9-6 inför sista serien denna gången och hade en bra inställning inom laget. Blodsockret började dock svaja efter 7 serier med gap och skrik med en stackars grillkorv i magen som lunch mellan passen. Tryckte i mig en Cola för att kicka igång kroppen en sista gång, kändes som om någon tog en defibrillator och ropade ”Turn up to 300, clear!”. En sista ansträngning men Doc och Pölsen gjorde en stark avslutning på 492 mot våra 436, däremot höll Max & TW undan på sitt bord för att säkra en poäng och oavgjort i matchen.

Kan sammanfatta helgen som ”en bra dag på jobbet”. Målet var 4 poäng men efter förlust på lördagen var det lite som kniven mot strupen. Är stolt över grabbarna efter helgens insats, vi har tränat lite annorlunda de senaste veckorna och det har givit goda resultat.

Nu gäller det bara att hålla sin Chicken Alfredo kvar i magen då tågets ”kurvreducering” är ur funktion.

Bra bowlat grabbar, så gör vi!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: