Vtouren Fagersta

Det är långt till Fagersta för att spela på en vardag. Det är ÄNNU längre till Fagersta om man ska åka dit för att spela på en hemmasnickrad 40-fotare som har ett bra syfte men inte håller riktigt för dagens klot. Phoenix var en bra maskin när den kom, så även 8-bits Nintendo med succen Super Mario och Ice Hockey där de tjocka gubbarna tacklade och sköt hårdast medan spillevinkerna var snabbast på skridskor, det var tider det. Första starten började illa men lyckades styrde upp det hela rätt bra efter ett par serier. När det torkade upp fanns det enligt mig ingenstans att ta vägen. De hade medvetet lagt mer olja utåt kanterna för att höja svårighetsgraden vilket jag gillar. Problemet var att det aldrig blev något direkt nedspel varpå banan förblev plan i mitten och torkade bara upp istället, samtidigt som kanten fortfarande släppte, lovely! 😀
Jag spelade en start till och började med 268, spelade då med nya Taboo Jet Black. Hade tagit ner ytan inför starten då jag skulle gå fresh i 6 serier eftersom vi bara var 6 spelare i starten. Valde att spela i oljan innanför släppet mellan 2-3 och hålla bryt innanför 5-6. Gick bra till en början. Grejen med Phoenix som är en padmaksin är att den har vekar som ska suga upp olja ur ett tråg som sedan ska smeta av sig oljan på en vals som i sin tur lägger oljan på banan. Det är svårt att få vekarna att suga lika mycket olja inför varje bana varpå det blir ett tunnarna lager ju längre från startbanan du kommer. Skillnad från dagens maskiner är att de har en pump som sprutar ut samma mängd olja för varje ny bana, sedan kan det bli skillnader ändå men då beror det på tvätt eller momentet där vals eller borste blandas in.
Banorna tog allt tidigare desto längre upp i hallen jag kom iaf, plus att de låga numrena i den hallen glider lättare genom första delen av banan, blev lite dubbel dos av tidig broms. Så är det bara, alla hallar och banor har sina egenheter. Det är oxå den fördelen man har som hemmalag att veta detaljer som dessa.
Jag åkte hem med en lätt besvikelse i kroppen iaf, om ingen visste det sedan tidigare så gillar jag att spela final. Känns skönt att jag klargjort det ifall att det var några tveksamheter i ämnet.

Gillar grabbarna i hallen för övrigt, kocken rekommenderade Jägarbiff. Självklart gick jag på rekommendation. Kan väl säga att den var gjord med kärlek. 😉

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: