Ligamatch hemma mot Göta.

Viktigt! Match hemma mot Göta, ett gäng hungriga skåningar som spelar vårdad bowling. Patrik Backe och Martin Blixt som är fd väldsmästare är bara förnamnet. Sen har vi en kort gnällig kille som jag delar rum med ett par ggr om året, han bidrog till att jag fick pryda skåpet med ny guldmedalj vid senaste europamästerskapet, samt att han paxar gästrummet vid tävlingar i Stockholm, Kalle ”Hulken” aka Barbie Wahlgren. Sen har de ett gäng andra farliga spelare som gärna vill ta poäng från oss. Vi spelar som tidigare på Tokyo, 43 fot och kanske bland det svåraste långoljor jag bowlat på förutom VM i Bankok 2008. Vi är minst dåliga vilket gör att vi tar så pass mycket poäng hemma som vi faktiskt gör. Grabbarna i laget lär sig allt mer ju längre sösongen går, allt fler spelare kliver fram i avgörande situationer. Personligen har jag inte rosat marknaden på hemmaplan men så länge vi vinner kör vi, det är det enda som räknas på sista raden.
Denna matchen var vår bästa resultatmässigt, det var oxå det tuffaste motståndet hittills. Även om vi förlorat 2 matcher mot Pergamon respektive Sumpan innan. Till saken ska tilläggas att dagens underlag i elitserien gjort matcherna mycket jämnare än innan. Förr fick folk snickra egna profiler hej vilt och man spelade på allt möjligt special. Klart att det fortfarande finns olikheter från hall till hall men slagningar upp mot 7000 är mer eller mindre mirakel, bara de allra bästa en riktigt bra dag ska kunna spräcka den vallen. Beslutet om bestämda underlag är ett bra enligt mig iaf, spärrspelet får betydelse igen och spelarna får spela fler tävlingar om de vill gotta sitt självförtroende. Trots allt är detta högsta serien i Sverige och bör spelas på tuffare underlag. Sedan att man bollat in bowlaren i någon falsk verklighet att vara god för 225-240 med 35 min effektiv träning i veckan, kan kännas som ett hån mot oss som faktiskt satsar på idrotten. Vart tar alla dessa spelare vägen i stortävlingar som SuperSix när man väljer att olja något som kräver samma fart, axistilt och precision ett par ggr per serie för att komma över 200? Dock förstår jag som hallägare varför man gör det. Kunden vill inte spärra, han/hon vill åka hem med 900 i bagaget trots att prestationen kanske var god för 760. Resultatet är något som klotindustrin skapat och oljemaskinerna försöker hinna ikapp. De anställda på Kegel förklarar att sporten bowling inte är skapt för dessa klot. Banans längd, bredd och käglors tyngd ska inte spelas med klot som korsar 35 ribbor innan det träffar. Denna dialog är dock oändlig, även om vissa hallar påstår sig ha den ”Ultimata profilen” vad man nu menar med det? Det bowlaren behöver lära sig är självinsikt. Ta underlaget för vad det är, jämför resultat med de som spelade mot dig vid detta specifika tillfälle, annat är ointressant.
Hur som helst hade vi en ruskigt tuff match där vi drog det längsta strået. Återigen en match där tålamod och slumpmässiga strike kommer visa sig avgörande för banpoäng, denna gång till vår fördel och vinst med 11-9. Upp över strecket till slutpspelsplats. Själv skrapade jag ihop 744 och lärde mig något igen. Man ser att vissa lider med mig och andra ifrågasätter ens prestation men jag säger bara, testa själva får ni se. 🙂 Det kom fram en kvinna till mig efter matchen och beundrade mitt sätt att hantera 140 i tredje serien, -”Det var beundransvärt hur lugn jag kunde hålla mig trots det låga resultatet”. Mitt svar var bara, -”Desto argare jag blir desto längre ifrån ett bra slag hamnar jag, och jag har inte råd med det”. Säga vad man vill men jag kan stå för att jag gör 140 och hela tiden försöker, många väljer att skylla ifrån sig och säga att man sket i det, enklare så men vad lär man sig av det?

Vinst för sturpenboys, GÖTT KÖTT! Örbyrivet gubbar!

Middag på stan med boysen, det kallar jag belöning. Nästa helg är det Pergamon borta på Los Angeles, 36 fot.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: