AIK Tournament 2012 – 1a starten.

Många hade hunnit spela tävlingen redan då Early-Birden var avklarad. Normalt sett brukar man som lokal bowlare spela tävlingen de första starterna av olika anledningar såsom billigare startavgift samt de finalplatser som garanteras från just dessa starterna. Som jag tidigare nämnt passade det inte min planering. Igår var det alltså dags för premiär i Stockholms största tävling genom tiderna. Vill minnas att den arrangerats sedan käglor restes för hand ute på leråkern som numera är drivingranch vid Årstafältet. På den tiden körde Fridde traktor och slätade underlaget för spelarna….. kanske var det inte riktigt så länge sen men tävlingen är gammal helt klart, så länge en ”ungdom” som mig kan minnas iaf.
Jag får inneboende från ”Danmark” (Skåne) i form av vapendragaren Kalle ”Kongo” Wahlgren, hans sköna filur till lagkamrat Mattias Nilsson och den ständigt positive, numera utan röst Mathias ”Ringaren” Årup. Om det varit så att Årup haft sin röst i skick hade det självklart inte varit ett alternativ att erbjuda de båda landslagsbröderna varsin sovplats. Det hade sannolikt slutat med igenspikade dörrar och fönster, tömt en tunna diesel och skjutit tändstickor på varann. Nu förser vi Årup med nappflaska och hörlurar att han kan umgås med oss i lugn och ro. För det fina besökets skull envisades jag med poolskötsel hemma vilket drog ut en aning på tiden men hann till Bowl-o-Rama i lagom tid att prova grillkorven deras samt placera tejp på tummen. Kökspersonalen är för övrigt ruskigt trevlig, har funderat på att fråga huruvuda jag kan placera ett liggunderlag i köket nätter till hemmamatch, vore grymt att vakna upp med glada människor och frukost på sängen.
Innan start hade jag pratat med några som testat lyckan på underlaget. Erik hade en uppfattning, ”Knodden” en annan. Spelare som ”Världens bästa Karlsson” har onekligen haft det tuffare än väntat. Med dessa fakta i korgen tyckte jag mig ha en ok uppfattning trots att jag inte tittat någon start eller spelat själv, inte ens tränat på underlaget faktiskt. Att konstatera, Tobbe gillar ICKE torra midlanes. Micke gillar inte gå för lång väg medan Erik snarare gillar det sistnämnda. I kombination med att jag vet vilka klot Erik använt hade jag en ok bild av vad som väntade. Fakta är 22 av 24 i toppen har börjat på låga nummer dvs A-sidan, jag började på B-sidan. Jag gillar utmaningar! Förklarade att jag skulle visa att det visst går att kvala in i toppen med motsatt förflyttning. Jag började för långt vänster kan jag konstatera i efterhand, allra helst eftersom jag började på den tightare sidan. Alla klot med starkare borrning, även om kloten i sig var svaga såg de ut som om jag bowlade i sirap. Starten var till för att ta reda på info, vilket jag oxå fick reda på. Bowlade mer eller mindre med allt jag burit med mig. Borrade en Omen med 6 1/4″ Pin dagen till ära, den rullade bra. Bollen i sig har ett lågt RG vilket passar min fart rätt bra, kanske inte optimalt att gå så lång väg med men det fungerade alldeles ut märkt EFTER att jag gjort 159, 200 och 169. De två senaste tävlingarna har jag snittat dryga 180 de första 3 serierna och 255 de sista 3. Kan jag dra någon slutsats av detta? Antingen behöver jag förbereda mig tidigare, fokusera från start alternativt är det så att jag helt enkelt måste lösa banorna bättre från start, något som varit det motsatta annars. Kom knappast med i landslaget för att jag var bra på att gå vänster och skruva när banan öppnade sig, utan just för att jag lärde mig spela rakare och enklare för att lösa tuffare underlag.
Jag avslutade på A-sidan med 750 och då mellan 4-5 pil med Omen igen. Underlaget är inte typiskt för ”Mälarn”, fortfarande 10an på bollar man normalt sett tror på men klart mer förlåtande att gå en längre väg till fickan. Spelar på Onsdag kl.14.00 nästa gång.
Idag är det Cashback i Högdalen, ska spela med några landslagsvargar från söder. Kan hända att vi har ett par interna bet, vet att grabbarna är sura sedan ”Battle of the Brands”. Jag och Kalle spelar om disken sålkart, mellan mig och Årup är det kli på ryggen och rookie Nillson ska jag nog kunna lura av en tjuga eller två.:D

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: