Battle of the Brands – Olympia (Helsingborg)

I helgen spelade vi något annorlunda, men riktigt kul. Efter en vecka med kval i diverse tävlingar bar det av till Helsingborg för att spela ”Battle of the Brands”. Något som även gick att betta på hos Betsafe.com. Detta var Robert Anderssons påhitt i samarbete med flerfaldige världsmästaren Patrik Backe (Olympia Bowling). I grund och botten handlade det om att Robban fyllt gubbe (30år) samt att han ville dokumentera ett antal saker för sin forskning. Foskningen bygger på huruvida det finns gemensamma nämnare hos spelare med lika spelstil och kroppsbyggnad, kort förklarat. Om en spelare med önskemål om att spela hårdare med fler rotationer tex, ska den personen kunna få tips och instruktion för att kunna ändra sin teknik baserat på ett antal andra spelare med just den önskade tekniken, OM det nu visar sig att det finns ett mönster.

Vi kom ner fredag kväll och det obligatoriska besöket hemma hos min vapendragare Calle Wahlgren var ett måste. Lyan var full av världsmästare, jag känner många sådana. Martin Blixt och Osku gick mest runt och småmös medan Årup självklart skulle brösta upp sig och penismätningen var i full gång. Allt var precis som vanligt helt enkelt. 😀
Dagen efter var det gemensam lunch med genomgång av dagen. Tävlingens namn talar för sig, det var alltså en tävling där olika klotmärken tävlar mot varann. Jag representerade DV8 tillsammans med Mikael ”Hobbit” Kanold, Carl ”Charles Diesel” Wahlgren och Robert ”Permanenten” Andersson. Våra utmanare var Storm, Brunswick och Ebonite.
Det hela började med ett lagmoment där alla lagen mötes i matcher om 1 serie där totalslagningen var den som räknades och vinst gav 2 poäng, jag började blygsamt med 279. Tyckte vi kunde sätta ribban med en gång. När vi mött samtliga lag var vi i delad ledning med lag Storm som bestod av Martin Larsen, Osku Palerma, Kim Bolleby och Mattias Olsson. Jag själv hade lite drygt 100 över efter mina 3 serier och spelade mer eller mindre bara med nya Too Reckless.
Detta momentet följdes upp av en ProAm tävling där lagen utgjordes av j inbjudna juniorer samt spelare som köpt ett sådant ProAM paket för att få möjligheten att spela tillsammans med oss europa och världsmästare. Det var 4 serier baker där de 4 bästa lagen gick vidare, tyvärr missade vi final med 10-tal pinnar men hade en skön stämning och skoj inom laget.
Det var ni dags för avslutningen av Battle of th Brands. De som satsat pengar hos Betsafe.com ville självklart veta om det skulle bli någon återbäring eller inte. Vi spelade på Easy Street vilket är en av de lättare profilerna hos Kegel, en sk TH, Typical Houseshot eller Tuba som vi säger på svenska. 🙂 Det handlar alltså mer om bollreaktion än precision. Detta blocket fick Göran Carlsson att småmysa, vi i DV8 slaktade nämligen de andra lagen. Detta passet spelades baker där placeringen varje serie gav poäng i storleksordnigen 4-3-2-1. Vi vann 3 av de fyra serierna och fick ihop en total på hela 1004 inkluderat en 299-serie med 4ans kägel kvar för ”Charles” i sista slaget. Jag strikade alla utom 3 av mina slag, hela blocket rullade Too Reckless för samtliga av oss. Skaplig reklam för DV8´s nya realease helt enkelt!

Ett inslag härifrån går att se på, http://www.bowlingkanalen.se.

TV-finalerna från Promotion Cup i Chateaubriant och Monaco har visats på Eurosport2 i veckan oxå. Dessa går att hitta på youtube om man skulle vilja se dessa.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: