Vtouren – Västerås.

Ännu en vardagsstart på annan ort. Lite av samma upplägg som i tisdags, man jobbar in i det sista men denna gången var det bättre planering ändå. Stirrade mig inte blind på oljeprofilens siffror, hade oxå pratat med spelare som varit där innan. Scorerna var relativt låga för att vara vtouren, vilket ofta sporrar mig ytterligare.
Planerade väskan lite annorlunda idag, Liberator fick följa med då jag hört att grabbarna dagen innan hållt sig relativt långt höger. Annars blev det trotjänare som Eruption, 505T och Prodigy men även nyförvärvet Hellraiser (tog ner ytan en aning på den dock). Både Hellraiser och Liberator rullade bra på färskt, när den svarta kulan från underjorden rullar bra är valet sällan svårt. Liberator fick förtroendet och skötte sig prima. Trots 40 fot så funkade det bra med urethan, mycket handlar om friktion på kanten. Så länge det finns att du kan få klotet att bromsa i tid så spelar det mindre roll hur lång eller hur mycket olja det är innanför. För mycket olja inåt kan göra att man lämnar en hel del hörnkäglor men annars ok. Känner mig som en vänsterhänt när jag bowlar med Liberator. Jag flyttar max 3-4 ribbor under en start men oftast bara någon enstaka ribba. Detta är lyx att man småflinar för sig själv medan andra kliar sig i huvudet. Lika glada som andra spelare med färre rotationer blir när de kan andvända sina Virtual Gravitys eller Alpha Max etc blir jag när urethanet får rulla.
Jag fick stå relativt ostört ute på min kant. Har lovat mig själv sedan tidigare att inte reflektera över käglornas placering i Bellevuehallen, min mognad och disciplin ger goda resultat. Reste visserligen om 3-4 ggr vilket är dryga hälften mot förr, plus att jag behåller normal hudfärg genom hela spelpasset istället för den härligt julröda nyans som sällan var sällsynt.
En annan intressant situation som dök upp var följande. Jag missade kägla 10 med minsta möjliga marginal, klotet tar i plankan. *bonk* Sannolikt studsade det tillbaka in i kägelbordet bakifrån för käglan föll i efterhand utan att klotet studsat från rännan eller med maskinens hjälp. Vad händer? Hur många ggr har man inte slagit en strike och undrat? -Shit! Hur fick jag med mig den sista käglan?! Någon ruta senare fick jag kvar 4,7,6, laddade mot 4,7 och nästan samma sak händer igen. Kägla 6 vinglar men faller inte. Hur ska dessa fall hanteras? Jag träffade aldrig 10an i första exemplet vilket gör det hela rätt uppenbart hur det ska bedömmas, men ska fallen EGENTLIGEN bedömmas olika? Ingen hade sannolikt ifrågasatt min spärr på 4,7,6 även om alla såg att ingenting faktiskt träffade käglan i fråga eftersom klotet iaf träffade andra käglor på bordet. Vi noterade miss iaf så ingen behöver ifrågasätta fallet i sig, men lustig situation.

Spelade bra tekniskt hela starten, som dialog per mail med Tomas i veckan kan man inte konstatera annat än att lägret med Mark Baker i höstas har gjort nytta. Justeringarna är ännu färska och förväntas ge ännu bättre resultat med tiden. Kan oxå konstatera att bana 3 i Bellevue skulle kunna köpas loss och skänkas till Bolivia, de behöver sannolikt en extra bana att träna på?! Känns som om första delen av laminaten lutar vänster och den nedre framåt för antingen tar klotet vid pil eller inte alls för mig, hade siktet inställt på 180 men orkade inte riktigt dit 167 blev det med tom i sista. Allt gick alltså enligt planen mer eller mindre, fortsättningsvis var det rätt stabilt spel. Mot slutet av starten fick jag varva kloten från första rutorna till slutrutorna, ilägget tog slut allt fortare då jag hamnade i de andras spår. Avslutade med Eruption 21-14 typ och 1799 i mål. Innan vår start var 1824 i ledning efter 167 spelare, kan summera det hela som en bra dag på jobbet helt enkelt. 😀

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: