SuperSix – Malmö – Start 1&2

Då var det dags för slutspurten på årets tour av SS. Dessvärre oxå den sista i ordningen eftersom touren upphör efter detta stoppet.
Jag kom ifrån torsdag kväll, blev flyget ner till grötbältet i storm och snöblandat regn. Landningen var härligt spännande på tvären men helskinnad blev jag hämtad av Paulsson som erbjudit sovplats. Nattmacka och gamnacke i soffan, inget ovanligt men så avslutades kvällen i Casa dela Världsmästaren.
Fick sova ut och vakna upp solo, heller inget annorlunda mot hemma. Lagom efter att frukosten landat kom Martins andra hälft hem, till hennes förvåning tittade jag på SVT som sände från Riksdagen. Vet inte vem jag försökte lura men det är något jag faktiskt gör typ 2ggr om året, lika fascinerande varje gång. Politiker pratar i ständiga gråzoner och kan inget annat än att kommentera vilka fel alla andra gör istället för att komma med konkreta lösningar. Snart var man fit for fight och den kommunala hallen Baltiska med skylt som säger ”Bowling – Bar” på fasaden. Den där baren har jag ännu inte hittat, märkligt….. känns som falsk marknadsföring, typiskt skåningar. 😀
Min första start började ok, hade dryga 100 över efter halva blocket. Det tog tidigare än hemma på Högdalen, men gjorde oxå att man tog sig lättare till fickan. Det visar oxå resultaten, den enda fällan som jag såg det var just att man var tvungen till att ta på vägen. Annars lämnar man lätt kantkäglor, många ggr t.o.m svårt att se vilka slag som skulle lämna något och inte. Bytte mellan 505T och Eruption men inget övertygande nog. Hade 148 över inför sista serien, behövde 230 i sista och började med 7-10 kloss. Då så, jakten börjar redan i ruta 1. Valde att hoppa vänster och ta längre väg till fickan med Nomad Dagger, såg ok ut men var tvungen att få bollen till det torra om inte blev det underreaktion varpå jag inte fick tag om 1an kägel. Lämnade en 2-8 i slutrutorna och målet de sista slagen var att få ut bollen i tid….. sagt o gjort men 2 x BigFive bromsade scoren duktigt, 1335.
Folk kom fram, -”Du ser glad ut, gått bra eller?”. Jag kände ingen vidare stress eftersom jag hade lösningen, små justeringar skulle lösa de sista käglorna även om det ska skjutas högt. Mycket tack vare Ekis hjälp i veckan banade det väg för strikefest i nästa starten. Denna gången kom en gammal goding fram, fast en ”ny” sådan. Lane#1 Liberator rockar helt enkelt! När jag hittar läget med urethan kan det lätt dra iväg lite vilket det verkligen gjorde. Började de första 3 serierna med 9, 6 resp. 11 strike och 820 efter första 3. Fortsatte spela urethan tills dess att topp8 var klart, testade sista rutorna med GameChanger som läste ok även den men 10an vill stå så fort man satte för mycket fart på bollen genom ilägget. När sista rutan var spelad fick jag ihop 1518, en pinne mindre än Sveriges näst bästa icke landslagsspelare Tobbe Karlsson. Blev middag med grabbarna och liten runda på stan som avslutning på gårdagen.

Nu är det dags för gemensam start igen, ska testa lite klot inför morgondagens final. Vem vet, tomten kanske kommer tidigt i år?! 🙂

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: