Hemma igen, ligaspel och vardagen väntar.

Efter en månad av intensivt resande är man hemma igen. Många frågar om det inte är jobbigt att resa så mycket? Andra säger, vad skönt för dig som får besöka och se så mycket platser överallt! Jag svarar nja, på båda faktiskt. Det är en klart privilegium att man får syssla med något man brinner för. Det innebär oxå att man måste röra på sig för allt finns inte här hemma. Resandet har sin charm men oxå sin baksida. Charmen är just att man får se hur saker o ting fungerar på andra platser runt om i världen. Ibland hinner man se annat än flygplats, bowlinghall och hotell men det är inte så ofta som man önskar sig. Nackdelen är den tid man inte hinner spendera med alla här hemma. Personer på hemmaplan blir lidande då man inte finns omkring när man behövs, det ställer rätt hårda krav på deras tålamod och överseende med all denna frånvaro. Även jobbet blir lidande, eftersom jag inte har betalt för att spela bowling måste man fortfarande jobba heltid vilket börjar få dygnets timmar att bli rätt få. I allt detta ska man besöka gymmet för att hålla skador borta, träna bowling i olika former såsom grundträning, tempo, swing, steglängder och så även olika underlag där material ska matchas till. Vissa kommer och frågar om inte jag borde skaffa barn snart? Barn? Jo, det vore trevligt men måste man inte ha tid att skaffa dom samt vara hemma när det ska bytas blöjor och besöka vårdcentralen då? Känns helt enkelt som om det är ett senare kapitel i mitt liv även om jag passerat 30. Jag ska bli morbror och det är SKITHÄFTIGT verkligen! Känns nästan som om det är jag själv som ska få barn. Tycker inte om när man får mig att gråta men när det beskedet kom var det omöjligt att hålla tillbaka. Coolt som f-n helt enkelt!

Nog med blotta Dennis stunden!

Liga har vi spelat. För 2 veckor sen var det sammandrag i Eskilstuna. Vi spelar på Boardwalk vilket är en 35fot kort profil som på pappret klassas som sportprofil även om det är Kegels motsvarighet till Cheetah som används på PBA touren. Den här profilen är oftast den där spelarna skjuter högst på. Engelholm (fd Fullhouse) vann SM-guld på denna profil mot Pergamon förra året, det laget var våra första motståndare. Alltså svenska mästarna på samma underlag dock i en annan bowlinghall. Känns på förhand som en rätt tuff utmaning, vilket det oxå är men efter ett underläge på 3-7 vände vi siffrorna till vår fördel och vann istället matchen med 11-9. Grym insats av laget, detta utan Gery Verbruggen vars flight var försenad, som pricken över i kom inte kloten fram när man själv väl anlänt.
Andra matchen spelade vi mot Falkenberg som vi fortfarande inte mött hemma/borta sedan Stureby gått upp i Elitserien. Här tog vi kommandot och ledde med 8-2 efter halva matchen, nu var det vår tur att falla som en pannkaka. Men nöd och näppe tog vi ett bord i sista serien för att rädda 10-10, något vi självklart var ordentligt besvikna med efter det starka övertaget i halvtid. Båda dessa matcherna har jag spelat urethan i stort sett hela vägen. Tycker det sett ok ut men inte riktigt såsom man önskar. Resultatmässigt ok men inte mer, 870 resp 880 i dessa.

Ny dag och nya tag. Borrat en boll till Gery som till slut fick sina han packat hemma i Belgien för avfärd till Svedala. Idag skulle vi spela mot nykomlingarna Wåxnäs som på pappret har ett ok lag, lite blandat gamla rävar med ett par förstärkningar från grannlandet Norge bla Svein Roger Olsen som är landslagsspelare sedan ett antal år tillbaka. Vi börjar matchen illa, första serien har vi 6 enkelmiss samt en 8 miss och förlorar totalslagningen med ynka 6 käglor och 1-4. Idag spelade jag med 505T, IGEN! Jag vet den använder jag ofta, men den rullar oxå ofta bra. Matchen svänger fram och tillbaka men vi har aldrig riktigt tag om det, vilket oxå känns. Så fort vi hade tryck på deras killar smäller vi upp nya tomrutor och vips så var man i jaga-läge igen. Blev hårt mot slutet ändå och 10-10 såg länge ut att bli resultatet istället blev det 11-8 efter ett par ljumna slutrutor. Jag hade 950 men det är inte mycket värt när man åker hem utan poäng.

Totalt sett en bra helg med 3 poäng men med tanke på matchutvecklingarna skulle vi haft 4 eller kanske t.o.m 5 poäng med oss hem denna omgången.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: