Las Vegas WSOB – Chameleon

Nu var premiären gjord, med den avslutningen fanns där mersmak för dagens spel på Chameleon. På officiella träningen var det Chameleon som torkade upp fortast, så även idag. Efter dryga 4 serier var det dags att ställa sig mot returen och ytterligare 1 serie senare så var man framför igen. Jag hade ett bra flyt under hela spelet, 2 st enkelbränn grämde mig mellan varven dock när jag insåg ju längre squaden gick att jag skulle ha chans på topp 16. I näst sista serien kunde jag fortfarande spela kloten genom ilägget även om jag var omkring 28 vid pil, sista serien lurades vi en aning. Fick intrycket att det var aningen tightare, vilket hade varit bra men 2 rutor senare så var det värre än på paret innan och nu var det dags för loft över rännan för att nå 6:e pil. Efter 2 maskinfel var vi sist kvar och övriga dryga 60 banor väntade på att vi skulle bli klara, då visade det sig att jag behövde dubbel i sista rutan på just högerbanan för fortsatt spel. Satte både den första och andra kloss i fickan med bästa resultat, en grymt skön känsla, avslutade med 9 käglor och topp16 var ett faktum. Grabbarnas stöd gjorde gott när det drog ihop sig helt klart. Kort efter att sista rutan var spelad Chris Barnes ner och kommenterade avslutningen, -Grymt stark sista ruta, imponerande! Sådan ord värmer från en spelare som fortfarande anses vara världens bäste bowlare. Mark Baker (som tränar de stora namnen som Chris, Bill m.fl som oxå vi tränade med på lägret i höstas) kom ner och gav mig en kram och utbrast att han var stolt över min prestation. Man insåg snart att det man precis gjort var grymt, placera sig topp16 i ett startfält som detta, bra skit!
Pizzor, kycklingvingar och varmkorvar stod serverade i spelarrummet för oss finalister, riktigt rock-n-roll käk för oss elitidrottsmän. Danny Wiseman kommenterade den hälsokost som fanns till vårt förfogande. -Kanske skulle ni laddat med bars och frukt istället?! -Vi ska ha det i åtanke, bra tänkt.
Efter denna kortare paus var det dags för ytterligare 6 serier, poängen följer med från föregående omgång. Jag var vidare som siste man på mina 235 över (1835) men det var inte mer än 60 poäng upp till topp4 och final på ESPN. Dessa serier spelade jag ihop med Kelly Kullick, något jag såg som en fördel då jag sannolikt skulle hålla mig till vänster om henne. Började första serien med urethan, lite för att få en safe start och höga 190 blev det, banan blev tydligt förstörd för henne som började med 160 och förklarade för sin ballrep bakom att det bara blev tightare där nere för varje ruta. Fortsättningsvis bröts banan ner annorlunda än tidigare, inte konstigt då vi spelade 1 spelare per bana samt att revraten i finalen hade ett snitt på 500. Aldrig har jag varit någonstans där så många kan ge bollen så mycket som här. Som jag tidigare nämnde är jag en medelmåtta i sammanhanget vilket oxå kräver att jag är mer alert i mina beslut. Jag fick känslan av att iläggen torkade upp medan midlane var fortsatt snabb, hamnade på mellis och försökte hoppa vänster trots tidigt i passet. Spelade ok, satte bollen till fickan man lossade inte riktigt och inga strikerader. Man försökte med annat som blev mer konstgjort och plötsligt blev slagen sämre och så även resultatet. Kände för första gången att jag var bolltorsk, kanske är detta just en av anledningarna varför killarna med kontrakt borrar 15-20 klot under en vecka för att täcka just situationer som denna. Normalt sett ska man lösa problemet med tempo och hand men jag var för trött helt enkelt. Desto mer jag sackade efter så gick luften ur, istället för att bli upprörd stannade jag bokstavligt talat upp för en minut. Tittade omkring mig, kamerorna för xtra frame och dess kommentatorer, publiken, coacher som Mark och andra, alla dessa ballreps man lyssnat till på youtube efter diverse releaser av klot och alla spelare. Alla var liksom där inklusive mig själv, det var bara att suga in atmosfären. Avslutade ok, men trött. Kelly spurtade på bra men nådde inte TV, sannolikt var det mitt urethan i första som sabbade det för henne, sorry för den. Kan bara konstatera att jag är grymt nöjd med min insats ändå, kommer kunna leva på detta ett tag även om det börjar redan 07.30 imorgon igen. En bit mat och sängen är vad som gäller nu helt enkelt, grym dag!

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: