Las Vegas – Dag 1

Igår pinade vi oss själva för att komma i fas med dygnsrytmen, tycker vi lyckades ok. Vaknade vid 04.00 men lyckades somna om och nästa gång man slog upp sina blå var det själigt att förse sig själv med frukost. Det blev ingen gröt och fullkornsbröd direkt. En findus pyttipanna med äggröra och brödskiva på sidan, får testa någon av hotellets 8 andra restauranger imorgon. Man måste tänka sig för denna resan om detta inte ska sluta med ny garderob. Folk är stora här på riktigt, jag har glömt hur illa det det faktiskt var. Man blir rätt snabbt påmind om varför livsmedelsbutikerna har så brett mellan hyllorna, för att folk i permobil ska kunna komma fram dvs personer som inte förmår sig att handla till fots längre. Dessa är inte speciellt sällsynta som de borde heller, tragiskt! Man inser rätt snart vad som är grunden till problemet när en meny kostar 3,99 USD (ca 25:-). Oavsett om man väljer en hamburgare med singel, dubbelt eller trippelt kött, gratis refill på läsken som serveras i litersglas.
Idag skulle vi träna lite var det tänkt, fortfarande oklart hur det skulle se ut med banor och vad vi skulle spela på dvs om de skulle olja några av profilerna eller om vi skulle spela på det houseshot som jänkarna gör 300:ar på löpande band. Till slut får vi veta att samtliga profiler ska oljas 3 ggr om men alla tre klotfamiljerna har bokat de 32 banor som fanns till förfogande varpå vi nobodys fick titta på, första ggn jag ångrat att jag inte skrivit på något av de kontrakten jag erbjudits. Efter någon timma bytte jag om och smet ner bland de andra, trots allt känner man de flesta även om man inte är member i något av stallen. Nackdelen var självklart att banorna var duktigt sönderspelade när man väl fick spela, men idag kändes det viktigast att få känna på ansatser och bara rulla lite.
Utanför står PBA´s klottruck, dvs en långtradare ala klotshop och lager där alla staffspelare springer som myror i en stack. Verkar inte helt omöjligt att få en kula eller två som ”nobody” om man skulle behöva något, återstår dock att se.
Efter träningen blev det lunch och vila, sen dags för spelarmöte. PBA har ett gäng regler som måste följas, samtliga överträdelser är belagda med böter i storleksordningen 25-750 USD. De flesta handlade om överträdelser när det kom till användning av produkter som inte var registrerade i PBA men oxå saker som ansvar för korrekt ifyllt scorekort. Inget nytt direkt, skulle vara den s.k. dubblejump dvs deras regler i företräde på banorna som jag för övrigt tycker att man borde införa hemma då tempot skulle bli jämnare.

När bowlingsnacket var klart för dagen insåg vi till vår stora glädje att SEMA, en av världens största bilmässor hålls i Las Vegas denna helgen oxå, typiskt! 🙂 Imorgon har vi officiella träningen, vi som tillhör Squad A tränar 09.00-12.00. Tänkte besöka mässan efter det, ett måste för en f.d. bilnörd som faktiskt varit med i reportage i svenska Bilsport då jag tyckte det var smart att montera lustgas i min 1500mil gamla Octavia RS. 😀

För att sammanfatta dagen som varit skulle jag vilja nämna fördelen av Svenska bowlingförbundets satsningar på expertis utifrån såsom Mark Baker. Under dagens träningssession kom han självmant fram och justerade ett par detaljer i tekniken, detta enbart för att vi tagit hjälp av honom tidigare, tack bowlingförbundet!

Vi börjar spela på Viper, jag som tillhör Squad A och spelar Lördag 07.30. Kvalet spelas över 8 serier där topp16 avancerar till fortsatt spel.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

En tanke på “Las Vegas – Dag 1

  1. Lycka till nu! Ang. SEMA så är det en ”trade-only industry event”, dvs du måste ha någon form av firma i branchen, givetvis går det ju att komma runt det men ordna biljetter innan ni drar dit och var beredd att dom kostar lite mer än Elmia att gå in 😉

    Btw vilken hall spelar ni i och vad kör dom för scoring?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: