Promotion Cup – TVfinaler 3&4

Showtime! Då var dagen kommen för Tvfinalerna i Monte Carlo. Vi började dagen med lagmomentet som spelades över 3 serier. Jag som lagkapten valde spelordning och mycket handlade om vårt ”keycard” Tony, den lokala bowlaren från Chaetaubriant. Vi hade ett litet tag hela matchen från ruta 1 till slutet av den 3e serien när deras lag smäller in 4 raka strike, varav 2 vänster (på något av det lättaste jag någonsin spelat på, KOM IGEN GRABBAR!!!) och Matt får 7-10 i 9e rutan. Detta gjorde det hela klart mer spännande, vi hade 13 poängs ledning inför sista serien. Nu var det bara 6 poäng kvar inför sista rutan. Det var jag som skulle avsluta för vårt lag, hallen var knäpptyst. Vi avslutade på vänsterbanan, min Vibe rullade grymt bra så även denna gången och jag sätter strike i första, möter grabbarnas glädje och high-fives. Detta tvingade alltså Phil att göra detsamma. Han gjorde en BB (Bruno Bidone) en vänster, tunn sådan. Skulle kunna kalla det en traditionell gummiarm! 😀 Det gjorde att vi slutade som segrare i årets lagmoment. En jämn spännande final 647-628.

Nu väntade finalen i Masters. Efter att underdogen Tony slagit ut BB och Phil i första omgången fortsatte finalen att svänga fram o tillbaka, till slut blev det Matt som tog sig vidare till final varpå han och jag skulle mötas igen. För mig att revanschera mig och honom för att försvara sin svit mot mig. Tight match där jag börjar med fyra strike, får en tomruta mitt i serien. Banan var aningen trasig efter de tidigare serierna och bpde jag och Matt valde att kliva över allt det torra och ”slowhooka” bollen mer. Inför sista rutan har Matt 3 strike att gå på medan jag har spärr. Slår ett bra slag som dessvärre lämnar 10an, spärrar och strikar i sista. Nu behöver Matt täcka sin ruta för vinst på den aningen flackare höger banan, hamnar i fällan och lämnar 2-8-10. Tar 2-10 men detta räcker inte och finalen slutar 212-205 till min favör. En buckla till Dennis som ska pryda prisskåpet hemma på Thorhem! 🙂

Nu ska skjortan strykas, sen blir det till att se vad Monaco har att erbjuda.

Imorgon kväll är det dags för kval i SuperSix Nyköping, sa jag att schemat just nu är en aning tight? 😀

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: