Promotion Cup – TVfinal 1 & 2.

Efter inspelningen i lördags skrattade jag lite för mig själv efter att ha satt 17 raka med 4 olika klot. De andra spelarna började fråga om de skulle ge mig bucklan direkt istället. Bowlinghallen vi spelar i som är den enda i byn har 6 banor. En trevlig hall i sig, med balkong bakom banorna och alla nödvändigheter för ett bra arrangemang. Alla förberedelser är väl utförda men personalen på plats är kanske inte lika informerad som den borde vilket gjorde tävlingen en aning blöjig. Det finns gott om plats på båda sidor om banorna. Där står bl.a kameramän, där kommer oxå random folk gåendes någon meter från dig där du står på ansatsen?! Folk fotograferar hej vilt med blixten på, så fort det behövdes en korrigering i protokollet hann man lära sig Koranen utantill. Bruno Bidone som mannen bakom projektet heter har goda avsikter och ett stort hjärta till bowling. Det som ställer till det hela är att han inte tävlat tillräckligt mycket själv. Kvalet i singel var 3 serier med 4 spelare per banpar, sedan står vi kvar på banparet hela tiden? Varför inte 4 serier och skifta efter 2 typ?! Eller spela EU 6 serier över hela hallen? Det visas ändå inte på TV. För dig som vill se finalen med spänning ska inte läsa mer nu…………….

Jag börjar med 209 och ligger mitt i fältet, publiken är entusiastisk vilket är roligt, varpå jag bjöd på 289 och livat värre blev det. Efter de 3 serierna var jag 3a efter Dwayne (Holland) och Matt Miller (England) båda dryga 10p före mig. Nu väntar karusell dvs 3 spelare på paret 1 går vidare till nästa omgång. I breaket mellan spelpassen passade jag på att få något i magen, en kebab blev det till slut när jag hittat någon som brutit mot regeringens rekommendation om att ingen ska arbeta på söndagar. Fortsättningsvis ska jag kalla allt som inte fungerar för ”Franskt”. Till saken var att när jag fått min mat och morsar grabbarna hej då som ändå inte förstod ett ord av vad jag sa utan fick peka på allt jag vill beställa slinker jag runt hörnet, tror jag….. BAAAAAAAAM! En vägskylt som någon placerat i höjd att endast Danny DeVito kunde slippa en bula mitt i pannan. Grabbarna på uteserveringen slängde sig fram för att se att jag var ok medan stolpen fortfarande svajade efter min ofrivilliga attack. Med rött märke i pannan knallade jag tillbaka med min mat, kanske borde ta med hjälm nästa år?!

Det blev dags för min tur att spela. Jag, förra årets vinnare Phil Hulst (Holland) och Dwayne. Banparet som vi inte spelat på innan var lite ojämnt och jag började med 503C rätt långt in men högerbanan var tight där nere vilket gjorde banan lynnig. Efter halva serien väljer jag plast på den banan och spelare vidare med reaktivt på vänsterbanan, sätter en dubbel i ruta 8-9 och tvingar Phil att strika i 10e. Han ställer 3-6 och jag sätter ut för 213 och vidare till final där Matt (som för övrigt är min roomie denna resan).
En final på Eurosport2 som vi båda ville vinna, jag valde att spela plast på båda banorna vilket många höjde på ögonbrynen åt. Matchen är stenhård och inför sista rutan kan jag tvinga honom att sätta strike i 10e rutan för vinst. Sätter min första men för 10an över i 11e vilket gav mig 257. Han måste fortfarande täcka och sätter en tunn där 7an står kvar, väljer en starkare boll och skruvar hela banan och ser till att städa bort det som stod kvar. Behöver fortfarande 9 käglor för vinst och sätter strike vilket innebar 259-257. En bra final för TV men mycket känslor, vilket vi oxå fick goda ord för.

2-mannatävlingen baserades lagen på placeringarna i singel vilket gjorde att jag som 3a efter singelkvalet fick spela med en ung ryss Alexander. Han hade redan innan haft problem och jag märkte hur den stackaren som direkt efter vår rafflande finalserie skulle spela med mig blev alldeles blek. Som den stora person jag är (ler och klappar mig själv på axeln) försökte jag lugna honom och komma med ett par goda råd, vilka han tog till sig men det ville sig inte riktigt ändå. Formatet baker AM över 1 serie, där vi väljer spelordning innan men inte vet startbana innebär att detta blir kaos. Jag värmer på ”vår” bana då baker bara kan spelar EU, inser när protokollen kommer upp att jag inte ens ska spela på den banan över huvud taget. Får en provruta på den andra banan, får ta det för vad det är och det visade sig vara ok. Jag strikade alla slag utom 1 samt frislaget medan min ryske kompanjon hade 3 tomrutor på sina 5 spelade. Förlorade med irriterande 4 poäng trots att den pojken knappt hittade av banan vilket gjorde saken rätt ljummen. Dagens spel var därför slut för min del men ett par timmar oförberdd personal som yrade runt samt intervjuer och annat gjorde att middag serverade 23.00 och jag somnade vid matbordet inte helt oväntat.

Imorgon har vi en dag off men ska till Nantes för att träna en stund på eftermiddagen, sen bär det av till Monaco tisdag för fortsatt spel och TVfinal 3 & 4.

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: