Finaldag – Lahti Open.

Precis som alla andra gånger när man inte skjuter högt nog för sovmorgon ringer klockan sisådär vid 06.00, vilket är tidigt för en person som normalt sett börjar jobba vid lunch för en snickare. Visste att resultaten skulle hålla sig relativt lågt med tanke på trenden ju längre in på veckan vi kom. Dessutom är det ofta så att finaldagen blandar sig tekniken med mentala spel plus att man sällan är på topp så tidigt. Hur som helst gjorde jag mitt bästa pass såhär långt, 1367 och höll mig på den högre delen av finalfältet. Vi var 32 spelare och bara de 12 bästa avancerade. Hade hela tiden koll på förändringar, mitt nästa drag, allt blev så förutsägbart och lätt. Om bowling kunde kännas såhär lite oftare! 😀
Lunch och sedan finalsteg 2. Nu kom topp8 in i spelet och resultatet fr.o.m följer med resten till stegen. Åter igen spelar jag bra, aningen seg till en början men spelade fortsatt metodiskt och bra, slutade 5 av de 10 som gick vidare till nästa block. Nu var det 5 serier kvar och resultaten med från föregående steg. Denna gången var vi bara 1 spelare/bana och banan skulle komma att ta längre tid på sig innan den kom till samma fas som innan. Började bra, ny boll igen på fresh, denna gången Victory Road-Solid, polerade den innan detta blocket och vips så var 230 hemma. Sen hände något, började med en dubbel och 7-10. Sen var det som en ravin, banparet var ojämnt och bollreaktionen konstig. Tittade i sidled denna serien och även halva nästa, resultaten var generellt låga varpå jag kunde behålla mitt lugn. Tyvärr blev tävlingens lägsta serie för mig, 167 men fortfarande pari efter dessa 2 serierna och kontakt med toppen än. Blodsockret började åka berg-o-dal-bana trots att jag försökte kontrollera mitt intag. Märkte hur jag blev mentalt passiv, gjorde samma misstag ruta efter ruta utan åtgärd. Vaknade till och fick i mig lite energi, avslutade med en lång rad och nya 230 blev det. Dagen blev lång, klockan närmar sig 10 timmar sedan första spelade rutan och detta kändes. Visste att jag var ordentligt med i striden om platserna i stegen, tyvärr blev det ett par dyra rutor i sista serien och krav på strike i 9e rutan var ett faktum, men 10an stod där med brallorna vid knäna och skrattade åt mig. De innebar att 5e platsen blev min, dvs först utanför. Försökte se det positivt att vi hann med båten hem, självklart en svag tröst när man är så nära. Totalt sett riktigt nöjd, visar än en gång på kort tid att jag har något bra på gång. Träningen med jänkaren Mark Baker i augusti samt uppföljningen med ”Ekis” sedan dess gör susen, bara så ihop detta så får grabbarna vänja sig med att se min ryggtavla framöver.
Bilresa till hamnen kvar, lite seg men inte värre än att vi kom dit i dit och kunde unna oss en god middag ombord innan sömnen vann och kläderna ersattes med täcke.

Totalt sett en bra helg…. Frankrike Chateaubriant och Monaco nästa vecka, det är mycket nu. 🙂

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: