Lahti Open 2011

Resan började med jobb in i det sista, 2 startpaket och ett par justeringar av andra kulor men så snart det var gjort så kunde jag Bohmen (Patrik Bohm, Baltzar) och Thomson packa bilen för avfärd. Bilen full av klot och Tilly fick bara med sig 3 jackor, ifall att. 🙂 Anländer till hamnen fånigt tidigt, som ett pensionärspar med barnbarnet i baksätet satt vi där och inväntade ombordstigning. Hittade hytten, hittade taxfree och buffén samt spelade bort de obligatoriska euros man alltid gör på rouletten. Läggdags strax innan midnatt när man ledsnat på husbandets kassa soundcheck och försök till underhållning, priset tog ändå killen i pianobaren vars uttal var i klass med 11-åriga Svante som lärt sig engelska genom en cover på Hereys. När vi väl landat i dessa 1a-klassiga britsar gungade det friskt och Thomson pratade om alla om, ifall och kanske saker som kan hända på sjön. Gjorde kanske inte saken bättre när det 03.00 lät som om någon försökte pressa en elefant genom jetmotorerna, 30 min senare lugnade det ned sig och några timmars sömn blev det.
Hittade bilen på första försöket, ”typ”. GPS är dessutom en fantastisk uppfinning 2,5 timma bilfärd senare så stod vi utanför Lahti Keilahalli, dock bara 30 min innan start. Gjorde en s.k GDSGD ”Går det så går det” men tanke på uppladdningen. Både jag och Patrik spelade starten 11.00 och det dröjde inte många slag innan man insåg att Lahti är sig likt, Jokke-center dvs ”Kägla 10´s bowlinghall”. Lite för hårt eller taskig vinkel så stod han där och skrattade åt dig. AMF-laminat med sin höga friktion tvingar dig att få rull i bollen för att slippa just detta. Började med 505T mellan 2-3 pil, rätt bekvämt även om jag inte kom ner i position hundra, torkade upp snabbt och jag missade förändringen 2 serier i rad som gjorde att mina strikerader avbröts med tomrutor, var snart inne runt 4-pil men fortfarande samma tänk ”Rull, inte för mycket bryt då får du med Jokke att göra”. Så snart 505T inte orkade så tog 505C över och bra jämnt tempo med 220-serier gjorde att jag hade 104 över inför sista serien. Nu blev det Marvel pearl och spel innanför 5-pil och klotreturen var plötsligt i vägen, avslutade med 200 efter lite osmak med 4,9 samt 8an på smäll men resultatet ser ut att räcka alldeles lagom till final. Troligtvis spelar jag en start till i morgon för att se om banan uppför sig likadant, hade trots allt ett par penismätande danskar och finnar som envisades med att krypa alldeles för långt vänster för tidigt, kan hända att banan bryts ner annorlunda annars samt att topp8 står över första steget i finalen, skulle sitta fint med eventuell sovmorgon. 🙂

Publicerad av denniseklund

Spelarprofil för hemsidan Namn: Dennis Eklund Född: 1979-08-29 Bor: Huddinge, Stockholm. Nuvarande klubb: Stureby BK Tidigare klubbar: Sundbybergs IK och BK Amiki. Meriter: 1:a Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2010, 1:a Super Six Göteborg 2010, SM-Guld 8-manna 2010, SM-Guld Individuellt 2010, SM-Brons 2-manna 2010, 3:a Super Six Malmö 2009, 4a EBT Rankingfinalen 2009, 4:a Ballmaster Open 2009, 5:a EBT Rankingfinalen 2008, medalj i samliga SM-distanser 2008 (brons Individuellt, guld 2-manna, brons 3-manna, guld 4-manna, silver 8-manna), 3:a Istanbul Open 2008, EM-guld 5-manna i Wien 2007, EM-brons Masters Wien 2007, 1:a Vienna Open 2007, SM-silver 4-manna 2007, 3:a Super Six Lidingö 2006, 1:a Super Six Eskilstuna 2006, 3:a Norwegian Open 2006, plus ett antal mindre vinster såsom deltävlingar på Västmanlandstouren. Mitt största ögonblick som bowlare: När vi bröt trenden för Sveriges 3-manna i mästerskap och tog EM-Guld 2009. Personliga rekord: 1 serie: 300 2 serier: 557 3 serier: 814 4 serier: 1071 6 serier: 1550 8 serier: 1951 Antal 300-serier: 10 Började bowla: Började spela på allvar 1994.. Andra idrotter: Fotboll, innebandy, hockey, tennis, bordtennis, badminton, handboll, golf. Favoritklot: Lane#1-Liberator, Lane#-Curve, Lane#1 Blue Death. Klotvikt: 15. Långsiktigt mål i bowling: Bli bäst! Sponsrad av: Högdalens Bowlingpalatz, Lane#1, ToppBoende, E.F.T Teknik. Yrke: Driver Högdalens Bowlingpalatz & ProShop . Familj: Mamma Ann-Christine, pappa Christer, syster Kim och broder Christopher.

En tanke på “Lahti Open 2011

  1. gillar verkligen ditt sätt att skriva vare sig man gillar bowling eller ej vill man läsa vad du skriver.Kanon killen=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: